Odstupné? konec rodičáku...
Prosím o radu. V září mi končí rodičák po 4-leté variantě. U původního zaměstnavatele mám podepsané neplacené volno. Protože jsem se chtěla vracet už dříve a nechtěli mě vzít zpátky, začala jsem dělat jinde...více v komentáři...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (7.8.2012, 19:04)
Můžete nárokovat cokoli, co máte napsané ve své pracovní smlouvě.

Máte nárok na odstupné, pokud bude pracovní poměr ukončen z důvodu nadbytečnosti - tj. není schopen vyhovět vaší pracovní smlouvě a zajistit vám odpovídající místo. Práce jinde nevadí, ani to neplac. volno nevadí, důležitý je jenom důvod ukončení. Odstupné by se krátilo jen v případě, že byste znovu nastoupila do téže práce.

Informovat o nové místě nemusíte. Předpokládám, že státní zaměstnanec nejste, když je zaměstnavatel takový zlobník, takže jediné, kdy by musel o nové práci vědět - pokud děláte pro jeho konkurenta. Pak byste musela mít souhlas.

ODPOVĚDĚT
Alena M. (Ája) ID 531, mimibazar.cz/fanda (7.8.2012, 19:16)
Zaměstnavatel před rodičovskou je soukromá firma. Teď nově jdu do státního. Obor jsem naprosto změnila. Zkusím zabojovat a uvidíme. Hlavně jsem ráda, že mám práci, ale to odstupné jim odpustit nechci :-$ vyštípali mě oni, já bych se jinak docela ráda vrátila...
Hani moc děkuji.... (Y) (L)

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (7.8.2012, 18:02)
Nejsem si jistá, ale tím, že máte dohodnuté neplacené volno, tak nevím, jestli jsou povinni Vám dát odstupné... každopádně určitě neříkat, že máte práci jinde... Zkuste vydržet, třeba někdo poradí, nebo si pak zavolat na nějakou poradenskou infolinku (F)

ODPOVĚDĚT
Alena M. (Ája) ID 531, mimibazar.cz/fanda (7.8.2012, 17:48)
V nové práci mám od konce srpna podepsanou pracovní smlouvu. Teď mě čeká ukončení poměru s původním zaměstnavatelem - už se mnou několikrát nezacházeli dobře, tak se jdu poradit, na co si dát pozor. Přiznávám, že bych od nich chtěla odstupné, protože mě už 3x odmítli vzít zpátky, že se to nehodí - dokonce jsem se chtěla vracet už po 6 měsících, protože jsem pracovala 4 hodiny denně z domova, což mám uvedeno ve smlouvě. Můžu nárokovat opět práci z domova jen na 4 hodiny? Mám nárok na odstupné, i když už mám uzavřenou smlouvu jinde? Zbavili se mě tím, že dělají mrtvého brouka a já nechtěla čekat do posledního dne a pak zůstat bez příjmu. Mám povinnost původního zaměstnavatele informovat, že už mám nové místo? Poraďte jak nic nepokazit a pokud možno z nich dostat alespoň nějaké odstupné... DĚKUJI MOC PŘEDEM :-$ (L)

ODPOVĚDĚT