Biofeedback - kladné zkušenosti máte někdo?
Případně, jak dlouho a jak často jste chodili a co vás to stálo? Díky moc...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Věra C. (Patamata) ID 271501, mimibazar.cz/patamata (12.8.2012, 23:54)
Syn je hyperaktivní a na biofeedback jsme chodili vždy 1x za rok na 11sezení. Chodili jsme na soukromou kliniku, kde před školou absolvoval logopedii, foniatrii a neurologii. Já jsem přesvědčena , že mu to vždy pomohlo. A určitě půjdem zase. U nás 11sezení- 4tisíce.

ODPOVĚDĚT
Erika K. (změna) ID 133945, mimibazar.cz/zmena (12.8.2012, 12:57)
My ještě žádné zkušenosti nemáme .Začali jsme jezdit minulý týden,jezdíme třikrát týdně.Do dětského centra Orion.Léčba nám byla nabídnuta v rámci získaných dotací,takže my jsme platili pouze vstupní a výstupní vyšetření které stojí dohromady 2000,-Kč a pak nás to bude stát pouze čas a pohonné hmoty,protože za léčbou jezdíme 25km.Aby jsme si sáhli na dotace musíme absolvovat 40sezení.Jedná se o hodku na sezení.Syn je nepozorný má velké výkyvy ve škole jeden den jedničky druhý pomalu za čtyři.Má náznaky ADHD a hlavně je nesoustředěný a nepozorný.To byl i hlavní důvod pro který jsme do toho šli.Jsem zvědavá na výsledek slibují že by mělo nastat zlepšení.

ODPOVĚDĚT
Irena F. (irisek) ID 22809 (12.8.2012, 12:11)
Dobrý den Ivo syn začne chodit od září.Je mentálně postižený.Co jsem se ptala tak všichni mají jen dobré zkušenosti že jim moc pomáhá tak uvidíme.

ODPOVĚDĚT
Michaela Ž. (Michaela.Z) ID 17801, mimibazar.cz/misakova (12.8.2012, 12:02)
Ivčo, taky jsem nad tím přemýšlela a hledala informace asi před půl rokem. Dceři byl biofeedback doporučen dětskou psycholožkou, když absolvovala testy školní zralosti + podezření na ADHD. Poté jsme s ní byli u neuroložky a ta mi to tedy docela rázně rozmluvila, že prý to je zbytečné tahání peněz z rodičů, samozřejmě to dítěti v žádném případě neublíží, ale když se prý budete dítěti věnovat půl hoďky až hoďku denně dle výdrže, tak to bude mít stejný účinek (F) Dcera tedy není žádný "těžký" případ, EEG měla v pořádku, ale je hyperaktivní, nepozorná, nesoustředěná (F) nám se hodně osvědčilo pexeso, ještě lépe trixeso (F)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka R. (belohi) ID 123926 (12.8.2012, 14:09)
Pexeso, tripexeso, domino, prší apod. hrajeme. To ona si myslím vydrží, teprve jdeme na vyšetření příští týden, tak uvidíme, třeba to bude o.k. jen zbytečně plašíme... Do školy jde od září, zdá se mi poslední dobou, že u ničeho nevydrží, ale není to tragický, spíš budeme možná potřebovat psychologa, protože má ještě jiné problémy - při usínání nebo když má být v klidu si už delší dobu stěžuje na bolest v kostrči, přitom dle Dr. to má v pořádku, zkoušeli jsme Vojtovu metodu, ale tam absolutně nevydržela být v klidu, buď se někde škrábala, nebo si stěžovala, že jí bolí ta kostrč....
Teď ještě problémy se zubařem, odmítá se nechat ošetřit :-((( No, u očního to je podobný, tam se bojí si nechat kapnout do očí. Scény jak u tříletýho dítěte...

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (12.8.2012, 9:55)
Hledejte takové centrum, které je napojené na psychologickou poradnu, nebo mateřské centrum nebo tak něco. Ne jen rekvalifikovanou paní, co se snaží všem a na všechno prodat co nejvíce sezení.

Prostě aby tam řešili věci komplexněji a především měli plno, takže se vás snaží co nejrychleji naučit základy, jak se zrelaxovat (protože to jde i bez biofeedbacku) a vypustit do života, ať to děláte bez stroječků. Protože to není zázračný stroj, co udělá cvak a všechno je v pořádku. Jen se na tom člověk spolehlivě naučí něco, co dávno zapomně - totiž zpomalit mozek a v té pomalejší rychlosti mu dát prostor na regenreaci a správný vývoj.

Na internetu se dají najít přístroje na domácí použití v řádu několika tisícovek. Takže ideální je naučit se základy pod něčím dozorem a pak trénovat doma.

Při tom je dobré podpořit mozek vysokými dávkami omegakyselin, lecitinu a b-vitamínu.

ODPOVĚDĚT