krásné ráno maminky....prosím o radu,zkušenos.....
můj mladší syn začal ubližovat ostatním dětem,nejen staršímu bráchovi ale i ostatním dětem co k nám příjdou dělal to dříve,ale přešlo to ted začal znovu...kouše bije hračkama,liská,Baja mitohle nikdy nedělal tak nevím jak to řešit,jak na to ...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Michaela H. (Lumpajda1) ID 442658, mimibazar.cz/lumpajda1 (21.8.2012, 16:40)
Psycholog, psycholog a psycholog, každé dítě je jiné, nikdo jiný vám neporadí, maximálně se vám stane, že dobře míněná rada ve vašem případě uškodí. A běžte tam pokud možno okamžitě.

ODPOVĚDĚT
Jana G. (JaninaG.) ID 115428 (21.8.2012, 14:14)
Nastavit hranice!!to dítě prostě nesmí....
Já zase nevim co říct dceři, když ji někdo ublíží.Má 2,5roku a ví že se to nedělá.Přišla o hlavu menší holka k ní a zničeho nic ji bouchla do hrudníku...dcera stála jako opařená a nic neudělala, nečekala to.Já se do toho vložila a vysvětlila ji nakonec že je to zlá holka...ale jak se má bránit??opětování nikam nevede..a nechat se bít taky ne..děti by si toto neměli dovolovat..
:(

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (21.8.2012, 16:10)
ano,máte pravdu, je to těžké , já měla dceru jako malou ve školce a tam jí jeden kluk neustále trápil, pak s ní dokonce dělal letadlo, aniž chtěla, když jsem to řekla učitelkám, tak se jen zasmály, tak dostal mladší kluk úkol toho obtěžovatele trošku zpacifikovat, podařilo se. Dal pokoj. No a když jsem to sdělila matce, ta se ještě do mne obula, jo, že je to tak a že kluk doma trhá hračky a tak (přitom to nebyla pravda), no prostě měl momentální výbuch a potřeboval se vybít. Zabral mladší brácha .... (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Chana) ID 45801, mimibazar.cz/chana (21.8.2012, 12:28)
Kolem 2 let opravdu bývá období, kdy jsou děti agresivní. Pracuji s malými dětmi a prošly si tím téměř všechny, včetně těch mých. Samozřejmě se to musí řešit - to popsala paní Zuzana s paní Janou celkem pěkně. Jen vás chci uklidnit, že se to s největší pravděpodobností časem zlepší. Jen buďte důsledná a mějte autoritu (tím myslím nejednat v afektu atd.)

ODPOVĚDĚT
Iveta F. (Ivetka82) ID 347730 (21.8.2012, 11:58)
za mě musim říct, že to není jednoduché, záleží na povaze dítěte, mám dvě děti a každé úplně jiné, ten starší zlobí a i když mu dávám na zadek, přijde mi, že ho to ještě více provokuje a tim víc zlobí, navíc to fakt okoukal že takhle se má trestat asi, tak stejně (plácnutím na zadek) trestá i mladšího sourozence...Nevím no, strřídám to, někdy zahraju, že to bolí, když někomu něco udělá, a někdy ho plácnu.Ten menší syn ten zase chápe,že když to přehání a plácnu ho, tak je vidět , že to pochopí , zabulí si a nijak ho to nezatvrzuje proti rodičům.Podle mě ,at je to ale jakékoliv dítě, by se měli rodiče pořád snažit, aby to dítě nepřerostlo přes hlavu, pak je to ještě horší a rodiče nešťastný :-$ale v určitým věku je to "klackovatění" asi normální.Jen opravdu varuju před tim přílišným fyzickým trestáním, ono některé dítě to pak opravdu okouká a chová se tak k ostatním.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (21.8.2012, 8:47)
V tomto období nepomůže žádné vysvětlování, to už jste si sama zkusila. Chce to zabránit fyzicky, když vidíte, že to chce udělat, chytit za ruku, okřiknout a odvést pryč. Pokud to dělá dětem na hřiště, prostě se seberte a s patřičným vysvětlením (nemůžeš tady být, když ubližuješ ostatním dětem) odejděte domů. Když to udělá bráchovi, zase chytit, odvést jinam a říct, nikdo si s tebou nebude hrát, když ubližuješ. Taky mu můžete předvést jak to bolí. Nejsem pro bití dětí, ale někdy dítě samo neví jak to bolí a když to zjistí, už to neudělá. Jen ho nesmíte šetřit a musíte to udělat stejně bolestivě jako on ostatním. Kousne, kousněte ho taky.

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (21.8.2012, 9:21)
Souhlasím... Chlapeček si neuvědomuje, že to někoho dalšího bolí a domlouvání v tomhle směru fakt nepomáhá. pokud někoho plácne, plácla bych ho taky, pokud štípne, oplatila bych mu to, aby viděl, jak je to nepříjemné a pak s tím sám přestane, když si to uvědomí a pozná na vlastní kůži....

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (emílek.) ID 27514 (21.8.2012, 9:45)
já si dovolím nesouhlasit - oplácení nikam nevede
Jen mu tím ukazujete, že on jako malý nikoho bít nesmí, ale vy jako velká můžete. Je to začarovaný kruh *-)
Já jsem naopak předváděla herecké etudy jak moc to bolí - začala brečet, zavázala si ruku....... aby viděl ty následky a začalo toto chování ustupovat. (F)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (21.8.2012, 18:34)
Nj, ale pak jestli zase nebude reagovat citlivě i u případů, které se ho netýkají ... je to všechno tak citlivé téma, to ubližování, v dospělosti si bude muset také poradit a daleko těžším způsobem ...

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (21.8.2012, 10:34)
A jen tak mimochodem, děti opravdu nesmí dělat věci, které smí dospělí. Proboha kam by to vedlo, kdyby si děti směly dovolit vše co rodiče? To je cesta do pekel. Kde je nějaká autorita? :-D :-D :-D

ODPOVĚDĚT
Jana D. (drinja) ID 132765 (upraveno 21.8.2012, 15:46)
Přesně tak. Dítě MUSÍ vědět, že si nesmí dělat co chce. Nějaké přehrávání etud /viz jiná maminka/ je vhodné jen pokud to dítě pochopí. Pokud to nepochopí, napleskala bych mu hned, jak by to chtěl udělat znovu. Není to legrace, když dítě přeroste rodičům přes hlavu a dělá si co chce. A ty děti nebudou pořád malé a pokud budou "viset" rodičům na krku i jako dospělí/ z důvodu nezaměstnanosti, nemožnosti osamostatnit se a postavit na vlastní nohy, bez vlastního příjmu/ a nenaučí se už v dětství mít k rodičům respekt a úctu, tak to nemusí dopadnout dobře. V poslední době je těch případů dost.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (21.8.2012, 10:31)
Jenže vy jste to špatně pochopila. NEjde o oplácení, to je samozřejmě špatné. Jde o to, že mu musíte ukázat jak to bolí a s patřičným vysvětlením. Tak se podívej, jak to bolí když ostatní kousneš a udělat to.

ODPOVĚDĚT
VLASTA H. (VAJAJ) ID 245784 (21.8.2012, 8:02)
....samo dostane,domlouvám muže to bolí atd...v březnu měl 2roky,nebo jen to nějaké období a přejde to opět jako předtím.....Díky za každou radu (L)

ODPOVĚDĚT