základni výbavička pro miminko
Milé maminky, jdu za Vámi pro radu z Vaší vlastní zkušenosti. V lednu se nám narodí naše první miminko, takže jsem nezkušená. Jakou výbavičku bych si měla pořídit pro miminko. Na internetu je spousta seznamů, ale nechci pak spoustu zbytečností :)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Iveta N. (Summery) ID 142104 (7.9.2012, 14:44)
Holky, moc moc moc moc moc Vám všem děkuji. Sedla jsem si a z Vašich postřehů si napsala seznam |:o) |:o) |:o) |:o) Jsem moc ráda, že Vás tu mám (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina P. (kacis09) ID 275567, mimibazar.cz/kacis09 (7.9.2012, 13:55)
já bych toho moc nekupovala,u první holčiny jsme měli doma 3 flašky a 5x dupačky,postýlku a kočár a 30xbavlněných plín, a bylo vystaráno,cestou s porodnice jsme se stavili v lékarně a nakoupili kosmetiku,na zadeček a tak,co jsem viděla že měli v porodnici a malá na to neměla alergii,u druhý to bylo to samý,kupovali jsme za pochodu,co bylo potřeba,akorát že malá měla 47 cm,tak jsme dokupovali dupačky,protože v 56 vážně plavala.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (7.9.2012, 9:53)
Já zas musela tu 56 dokupovat, protože se malá narodila dřív, takže nějakých pár věciček bych asi měla, jinak hadříků nic moc, protože se to stejně dokupuje i když máte zásoby, tuhle nesedí to, tam zas ono. Za mně i pro jistotu jednu lahvičku a krabici UM, odsávačku, taky jsme bohužel využili. Jinak za mě malou vaničku nebo kyblík, já třeba hodně využiju i přebalovák, hodně bavlněných plenek, já je původně měla na přebalování, z toho sešlo, ale i tak jich těch 60 využiju, malá hodně blinká. Jinak to ostatní uvidíte podle potřeby, kosmetiku možná ani moc nevyužijete, já mám štěstí, že se mi malá neosype ani po běžném prášku, takže je vlastně jedno čím jí namažu.

ODPOVĚDĚT
Kristýna B. (kristyte) ID 278434 (7.9.2012, 7:46)
Ivetko, taky jsem nekupovala vel. 56, ale rovnou 62, mimi rychle roste :-), nějké bodýnka, overálky, polodupačky, kombinézku, kupovala jsem hodně v dupydup, fusak, mám Ditu a jsem max. spokojená, pak ještě jsme měli Emitex do autosedačky, vaničku jsme nevyužili, koupali jsme v kyblíčku a super. Kapičky na prdíky taky, netrpěli jsme na to. Osvětšil se teploměr do vady, přebalovák z Ikei.sadu do postýlky.a spousta věcí, klidně písnu do meilu,něco jsme měla nové něco z MMB. Jak mimi rychle roste, tak věcičky jsou jak nové, nestíhá to unosit, ještě mám nějaké zbytky kdyby jste chtěla nafotím. písněte vzkazík , díky

ODPOVĚDĚT
Naďa Z. (Zezulci) ID 345886 (6.9.2012, 19:32)
Ivetko, nekupujte zbytečně úplně malinkaté věcičky(tuším vel.56).Při druhém těhotenství jsem přibrala pouze 10kg,vypadala jsem,jako kdybych spolkla kopačák a malý se narodil se 4kg a byl i veliký 53cm.Hned ze všeho vyrostl a pak mě to mrzelo.Spoustu věcí i dostanete a na trhu je toho dostatek,tak bych to neřešila.Ani kapičky "na prdíky" jsem nepoužívala,každé ráno jsem si uvařila kotel fenyklového čaje a během dne popíjela.Stříleli jsme oba,já i malý,ale neznám bolení bříška.Musíte i vyzkoušet,jak vám bude miminko reagovat na kosmetiku, prášek na praní.Nechala jsem si koupit v makru Lovelu(8kg) a pak jsem ji dala mamině na monterky ,-)Malý mi celý olezl-hrůza.Nakupujte opravdu dle aktuální potřeby.

ODPOVĚDĚT
Beata B. (beata) ID 25292 (6.9.2012, 18:55)
Kupte základní věci a pak podle potřeby přikupujte. Jinak nakoupíte spoustu zbytečností.

ODPOVĚDĚT
Miluše M. (MilaM17) ID 384420 (6.9.2012, 18:35)
Dobrý den, nemám sice zimní miminko, ale určitě doporučuji kromě níže zmiňovaných věcí ještě Espumizan kapičky na prdíky,popřípadě i rektální rourku, obzvlášť pokud mimi bude chlapeček. Rozhodně bych nekupovala jinou odsávačku než tu na vysavač. osvědčila se mi rychlozavinovačka i kojící polštář na vyrobení "hnízdečka" na spinkání. taky bych si už nekupovala nůžky na nehty s kulatou špičkou, já to s nimi prostě neumím - stříhám svými z manikury. Přeji Vám, ať se vše podaří dle Vašich představ (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (6.9.2012, 18:17)
S většinou věcí souhlasím, ale třeba odsávačku mléka, kojící polštář a vložky do podprdy jsem nevyužila - vyhozené peníze. Vlhčené ubrousky na prdelku jsem nepoužívala, dost často jsou z nich opruzeniny, omývala jsem vodou. Nekupujte toho moc do zásoby, není problém cokoliv dokoupit podle potřeby.

ODPOVĚDĚT
Žaneta T. (Tomek) ID 16768 (6.9.2012, 17:50)
kombinézka do kočárku nemusí být extra replá,spíše pak jen do autosedačky.Přebalovák jsem měla v obýváku ,bylo to všechno na jednom místě.Neměla jsem žádný extra ale službu udělal.Pak jsem ocenila překližku na vanu na které jsem měla vaničku abych se musela obýbat do vany.Měla jsem i takové hadrové lehátko,autosedačka mi nepříde tak pohodlná.Pořidte si také odsávačku mléka.Já už od narození dávala také čaj.Pokud by jste měla ještě nějakou otázku,klidně písněte,měla jsem lednáčky 2 ,-).

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (6.9.2012, 17:42)
nezapomeňte do kočárku fusak, pokud budete chtít používat dudláky (obě naše děti chtěly pouze ty od Aventu), bavlněné čepičky v nejmenší velikosti (dávala jsem na noc), deka, odsávačka hlenu, u syna jsme ocenili chůvičky (u dcerky jsme je už nějak nepoužili), bavlněné pleny (potřebujete k doktorce, do kočáru, do postýlky), vajíčko (pokud nemáte už trojkombinaci), krém na zadek (nám se nejvíc osvědčil Sudocrem), zavinovačky.

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (6.9.2012, 17:21)
Casem si urcite reknete, ze stejne jste mela nejakou zbytecnost, kterou jste pouzili minimalne, nebo vubec ne ,-) Urcite obleceni (bodynka, overalky, dupajdy, ponozecky, cepicky, zimni kombinezu, cepice, rukavice) Velikost obleceni zalezi na tom,jak velke mimi mate "objednane" ja mela par kousku 50-56, pak 62 a 68, z te trvalo, nez mala vyrostla. Pak veci pomerite primo na mimi, protoze nektere velikosti vubec neodpovidaji. Kocarek, fusak, deku do kocarku deku na prikryti doma, zavinovacku, nebo rychlozavinovacku (ja mela oboje). Postylku, matraci, chranic matrace, perinu, polstar, povleceni, prosteradlo. Ja jsme treba nemela nebesa (lapac prachu), jen mantinely v postylce. Kojici polstar, kojici podprdu, vlozky do podprdy. Nekolik latkovych plen ( ja mela 20) na odrihnuti, pod hlavicku do postylky, kocarku. Vanicku, osusky, nekolik zinek, teplomer

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (6.9.2012, 17:26)
Nemela jsem prebalovaci pult, prebaluji na stole, na velke slozene dece na ni mam bavlnenou plenu, nebo rucnik. Krabicku na kosmetiku na koupani. Rybilku na zadecek, lih na pupik, vatove tamponky, neco na promazani (lenienska), neco na koupani,.. v porodnici vam urcite poradi. 2-3 baliky nejmensich plen a dalsi 2-3 baliky vetsich plinek, ubrousky na zadek. Kojici polstar, ja s nim nekojila, ale dcera v nem rada spavala. Odsavacku hlenu, teplomer, ja jsme mela v zasobe i nekolik lahvicek, dudlik. Monitor dechu, nekde za poplatek pujcuji v porodnici

ODPOVĚDĚT
Zuzana N. (dinovtriku) ID 46428, mimibazar.cz/dinovtriku (6.9.2012, 17:00)
Já bych doporučila ještě odsavačku hlenů z nosíku, tu na vysavač, je k nezaplacení (Y) Kosmetiku jsem u miminek nepoužívala - jen na koupání dětské mýdlo, po koupeli jsme mazali domácím sádlem, je to nejlepší, používali jsme ho skoro do půl roku.. na zadeček ten bepanthen (i pro vás na rozpraskané bradavky) a na ven krém proti mrazu jak píše paní Hanka (taky jsem měla děti na zimu)... jednorázové přebalovací podložky, vatové tyčinky - ty pro mimča se silným koncem, vatové tamponky na čištění pupíku - líh dostanete asi v porodnici, na mytí žínky a na osušení měkké osušky...
Jinak z oblečení budete v zimě potřebovat nějakou teplejší kombinézku, do kočárku fusak, k základním bodýčkám (tak 10ks) a dupačkám i nějaký ten teplejší kabátek, čepičky (lepší jsou zavazovací), rukavičky, ponožky, overálky na spinkání...
A ani po jednom porodu jsem teda taky nepotřebovala žádnou pomůcku na sezení a t

ODPOVĚDĚT
Zuzana N. (dinovtriku) ID 46428, mimibazar.cz/dinovtriku (6.9.2012, 17:08)
a to měli kluci 4,5 a 4,1 kg (H)
Ještě jsem si vzpomněla na kartáček na vlásky, nůžtičky na nehtíky, teploměr do vaničky - tedy samozřejmě vaničku nebo koupací kyblík.... pokud vanička, tak jsme používali i lehátko do ní.... a na praní dětský prací prášek, nepoužívat aviváž a zpočátku jsem přidávala máchání navíc

ODPOVĚDĚT
Kristýna C. (Týna CZ) ID 436581, mimibazar.cz/tynacz (6.9.2012, 16:21)
nevím, co přesně si pod výbavičkou mám představit, ale jestli můžu alespoň trochu poradit, tak před příchodem mrňouska je potřebné mít: oblečení, pár kousků vel. 56, plenky jednorázové i bavlněné, supr je rychlozavinovačka, pokud nejste odpůrce, tak dudlík, mast na prdku, teploměr, kočárek, autosedačka a postýlka je jasná, zbytek bych kupovala až podle potřeby.
Každý mimčo je jiné, tak těžko radit, my se obešli bez spoustu věcí, které zase využily jiný maminy. Ale jestli můžu poradit, pokud budete mít přirozený porod, určitě si pořiďte nafukovací nebo molitanový sedák pod prdku, je k nezaplacení i na cestu autem domů (Y)
kdyby byl ještě nějaký dotaz, tak písněte
Týna

ODPOVĚDĚT