Pořád se mi nedaří najít žádný takový, aby koláčky byly mechově měkké. Vždycky jsou měkké jen po upečení a za dvě hodiny ztuhnou :-(Díííky!!!
Věra S. (Syry) ID 89611 (22.9.2012, 18:59) | Na svatbu dcery jsem pekla tyto: opravdu luxusní -u hostů měli velký úspěch. Nekynuté svatební koláčky Suroviny: 1 kg výběrové polohrubé mouky,špetka soli,1 1/2 kostky ztuženého tuku 1/2 kostky másla,16 dkg droždí,4 lžíce cukru,2 celá vejce,4 lžíce mléka Postup: Do mouky přidáme sůl, nastrouhaný tuk, vejce, mléko a droždí, které jsme předem spolu s cukrem utřeli na kašičku a vypracujeme těsto. Vypracované těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka, která plníme dle chuti. Po upečení se obalujív moučkovém cukru také je po vyndání z trouby ihned potírám mašlovačkou rumem a pak nechám chvíli vychladnout a pak obaluji. nebojte ty kvasnice tam nejsou tolik cítit přesto že tam je na kilo mouky tolik. Po upečení jsem dala do krabice ,zabalila do igelitu a nechala 2 dny přemrznout v mrazáku (mohou být v mrazáku i déle).
ODPOVĚDĚT |
|
věra Z. (VEZA) ID 284159 (19.9.2012, 6:47) | Přidejte do těsta z půl kila mouky jeden větší nastrouhaný uvařený brambor. Koláčky jsou vláčné.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (Krťanda) ID 6173, mimibazar.cz/krtanda (19.9.2012, 21:04) |
Věrko, tak to by nenapadlo.... určitě vyzkouším !!!! Moc díky
ODPOVĚDĚT |
|
| Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (18.9.2012, 22:34) | I ty nejobyčejnější koláčky se dají zjemnit a vydrží vláčné několik dní. Do jedné nádobky rozhřeji máslo a přidám rum. Do druhé mouč.cukr.Namočím do másla a pak do cukru. Nechala jsem si s kámoškou na 60 upéci koláčky a nebyly nic moc, tak jsme si je takto vylepšily. Všichni si mysleli, že jsou to koláčky svatební a moc chutnali. Koukněte do mého rodinného albíčka.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (Krťanda) ID 6173, mimibazar.cz/krtanda (19.9.2012, 21:07) |
Jejda, škoda, že už je děti snědly, hned bych vyzkoušela !!!! Taky jsem někde vyčetla po upečení potřít rozpuštěným máslem, ale ještě jsem nezkoušela Moc díky !!!!!
ODPOVĚDĚT |
| | Petra M. (pett*) ID 81, mimibazar.cz/pett (19.9.2012, 0:53) |
v současné chvíli bych s rumem zacházela velmi obezřetně
ODPOVĚDĚT |
| | | Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (19.9.2012, 8:56) |
no, pokud ten rum máte stát už od loňska ve špajzu, jako já, tak nemusíte.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Lenka K. (Krťanda) ID 6173, mimibazar.cz/krtanda (19.9.2012, 21:08) |
No, jsme na tom stejně I když ho musím mít dobře schovaný před manžílkem
ODPOVĚDĚT |
|
| Vlaďka C. (dvladka) ID 1058, mimibazar.cz/dvladka (18.9.2012, 22:15) | Peču ráda tyhle: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21782&user=1058 nebo doporučuji přidávat do kynutého těsta šlehačku.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (Krťanda) ID 6173, mimibazar.cz/krtanda (19.9.2012, 21:03) |
Vlaďko, vypadají hodně dobře !!!! Určitě vyzkouším! Moc díky
ODPOVĚDĚT |
|
Alena K. (AlkaKur) ID 314699 (18.9.2012, 21:08) | Recept mám po babičce, koláčky jsou jedna báseň a vždycky se doma po nich jen zapráší. Suroviny: 500g pol.mouky, 12 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 žloutky ( bílky dělají buchty tvrdší a suché), sůl, 1/2 kostky kvasnic, cca 1/4 l mléka. Z mléka, kvasnic a trošky cukru zaděláme kvásek. V misce vyšleháme žloutky s cukrem, tukem a postupně přidáme ostatní suroviny. Zaděláme vláčné těsto, které necháme kynout. Plníme tvarohem, nahoru dáme povidlí, potřeme vajíčkem a posypeme posypkou ( hrubá mouka, pr. cukr, van. cukr, máslo)
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (Krťanda) ID 6173, mimibazar.cz/krtanda (19.9.2012, 21:02) |
Ali a jaký dáváte tuk? Moc dííííky !!!!
ODPOVĚDĚT |
| | Šárka P. (Ssara) ID 203308, mimibazar.cz/ssara (19.9.2012, 2:06) |
kolik gr je pulka kostky kvasnic prosim? Ja tu sezenu jen polske a to je nejake velke
ODPOVĚDĚT |
| | | Zdena l. (žabada) ID 132621 (19.9.2012, 7:46) |
Přibližně 2,5 dkg kostička má asi 4,8 dkg - takovou nesmyslnou váhu
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (18.9.2012, 20:24) | normální kynuté těsto, jenom musíte přidat vepřové sádlo - to je bezkonkurenční!!! Někdo dává majolku a taky super!
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (Krťanda) ID 6173, mimibazar.cz/krtanda (19.9.2012, 21:01) |
Jani, majolkový už jsem zkoušela a popravdě mi to tak smrdělo majolkou, že jsem to vzdala a těsto vyhodila ještě před upečením ... to se nedalo teď jsem zkoušela recept, kde je kus másla, kus sádla a kus oleje a stejně potvory ztuhly I tak moc děkuji za tip !!!!
ODPOVĚDĚT |
|
| Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (18.9.2012, 17:32) | Dělala jsem před pár dny z tohoto receptu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=122951 a byli parádní a měkoučký i 3.den měla jsem je ale uložené v uzavíratelné plastové krabici.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (Krťanda) ID 6173, mimibazar.cz/krtanda (19.9.2012, 20:59) |
Míšo, tenhle receptík znám, ale chtěla bych recept na klasické pouťové koláčky jako jsou na fotce.... psala jsem níže Taky je ukládám do uzavíratelné krabice a stejně jsou do dvou hodin tuhé Moc díky, tyhle určitě při první příležitosti vyzkouším !!!!
ODPOVĚDĚT |
|
| Blanka R. (dolik76) ID 63037, mimibazar.cz/dolik76 (18.9.2012, 17:24) | Pekla jsem na svatbu v červenci tyto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=133877&user=63037 a vydržely 3 dny , pak už nezbylo
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka K. (Krťanda) ID 6173, mimibazar.cz/krtanda (19.9.2012, 20:57) |
Blani, moc děkuju ! Určitě někdy vyzkouším. Teď bych potřebovala receptík na tyhle klasické pouťové koláčky ... za 14 dní. Děti je milují, já už jsem vyzkoušela tolik receptů a žádný není takový ten akorát ... děti to vždycky okomentují, že kupovaný je lepší .... jak mě to štve
ODPOVĚDĚT |
|