Prosím, jak na společné soužití?Bydlíme v rodinném
domku, v jedné části moji rodiče+matky bratr(můj strýc),v druhé části my (2dosp+2děti), dvorek a zahrada jsou společné. více v kom.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 24 komentářů
Marcela V. (marvonka) ID 281848, mimibazar.cz/marvonka (4.10.2012, 0:06)
zaplať pán bůh už sem ve svém.Nic neexistuje 8o| ^o) 8-|teda pro mě *-) (L) Šla sem za svím snem o svém bydlení přes mrtvoly,když to tak řeknu.Dneska sme šťastný všichni i rodiče.Bydlíme kousek od sebe ale každý zvlášť.Tfuj tfuj a hodně štěstíčka.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (4.10.2012, 7:45)
Marcelo, gratuluju, že jste to dokázala. Ve svém je určitě pohoda (Y).
Teď vím, že jsme to měli také udělat a to už dávno. Teď je na to pro nás špatná chvíle. Ale třeba se ještě někdy dočkáme :-$.
Ať se Vám daří a díky (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela V. (marvonka) ID 281848, mimibazar.cz/marvonka (4.10.2012, 19:37)
Jsem za to ráda,odnesla to po 7letech moje psychika i zdraví.Málem i manželství .Jenže mi naštěstí u nich neinvestovali ,neboť se pořát na něco čekalo .Spíše nechtělo a fakt sem ráda.Opravdu to nenechávejte bude Vás to ubíjet.Myslím na Vás a ať se podaří a splní Vaše sny.I to odříkání a šetření stojí za to a vím o čem mluvím. (F) (F) (L) (L) (L) (child1) (hello)

ODPOVĚDĚT
Hana G. (hankaa3) ID 67416, mimibazar.cz/hankaa3 (3.10.2012, 20:05)
Poradne silne desatery zaclony a vysoke huste palmy do oken :-), at k vam nevidi a treba ho to prestane bavit, mamince vysvetlit, ze to spatne pochopila a sledovat inzerci, zda se nesikne nejaka nemovitost v okoli. Mate to tezke, nekteri lide se neumi chovat, ani kdyby dostali pytlem do hlavy. Mam z toho i pocit, ze stryc si nevazi toho, jak je o nej pecovano. Preji Vam Marusko hodne sil. Zkuste si obcas vyjit ven a vydychnout, odpocinout (Y) Urcite uz toho mate dost plne zuby a ani se nedivim.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (4.10.2012, 7:39)
Hanko, moc díky (F) (F). Záclony jsem pořídila (tedy už dříve) (Y) (Y).
S mamkou musím vážně promluvit, mrzí mě to, že to bere takto.
Jo a odhadla jste přesně, strýček si vůbec neváží toho jak je o něj pečováno. Mamka pečuje až moc a on to umí využít. My pro něj taky lecos děláme a on to bere jako samozřejmost, nepoprosí, nepoděkuje, i (Z) (X) jsou v tomhle vychovanější.
Ano, když občas vyrazíme ven, hlava si odpočine a je lépe (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (jitule1220) ID 41178, mimibazar.cz/jitule1220 (3.10.2012, 14:01)
Maruško, já taky přispěji vlastní zkušeností. Bydlíme s manželovými rodiči již 20 let ve dvougeneračním domku. Nechci se rozepisovat proč to soužití nefunguje. Prostě je to tak a v závěru Vám začne vadit úplně vše i to že se někdo projde na dvoře ( což by Vás ze začátku ani nenapadlo) a jste z toho na nervy. Připadá mi , že to nefunguje nikde. Znám jen jednu moji kamarádku, kde tohle soužití vyšlo. Naštěstí jsme tady moc peněz neutopili, jelikož manželovi rodiče nechtěli, aby se s domem hýbalo. My jsme se asi před 5 lety s manželem rozhodli ( z těchto i jiných důvodů) , že si seženeme vlastní bydlení. Manžel se taky nechtěl moc zadlužit , takže jsme začali šetřit , opravdu jsme hodně pracovali, aby jsme vydělali a světe div se loni na podzim jsme koupili domeček. Nyní rekonstrujeme a na vánoce se snad budeme stěhovat. Jsme sice trochu zadlužení ,ale zvládáme to s úsměvem. Energie máme narozdávání i

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (jitule1220) ID 41178, mimibazar.cz/jitule1220 (3.10.2012, 14:09)
když spíme 5 hodin denně. Věřte , že nikoho nezměníte, tím , že se s ním pohádáte. Největší obavu jsem měla co tomu co řeknou rodiče. Po první reakci to vypadá, že se vše nějak pročistilo a snad to bude i líp fungovat. Domek je jen 200 metrů od nich. Hlavně, že neztratí babičku a dědu. Věřte, že když si něco moc přejete a něco pro to uděláte, tak se sna plní.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (3.10.2012, 14:36)
Jitko, krásné, moc hezky napsané (Y). Budu snít a doufat, že se nám sen taky splní. Vím, že když člověk hodně chce vydrží víc, i 5hodin spánku a spoustu energie (Y) (Y), obdivuji Vás.
U nás byla chyba to, že jsme tady investovali dost, až zbytečně asi. A k tomu šetření nepřispěje ani to, že jsem bez práce, tak asi tak.
Ale díky, rozsvítila jste ve mě jiskru naděje.
(F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jita R. (koblizecek) ID 56433 (3.10.2012, 13:21)
Marusko jsme na tom stejne.Po vecnych neshodach meho pritele s mym synem jsem se nechala premluvit a opustila jsem panelak a sla do baraku k memu otci a bratrovi ktery je taky mladenec 40 lety.
V baraku se nesmi moc topit jinak je zle.Mam pry velkou spotrebu vody denne se koupu a peru.Bohuzel merak mame v baraku jen jeden a udelat dva nejdou mame spolecny bojler.Podotykam,ze platime o 1000 kc mesicne vetsi zalohu na elektrinu a na vodu nez muj otec s brachou a presto jim to vadi.
Po chodbe nam chodi v botech,protoze chodba je spolecna a vsechnu spinu si nosime do obyvaku,kde novy koberec po 2 mesicich zacina byt spinavy,
Domluvy nepomahaji otec zacne rvat....
Lituju toho,ze jsem sla do sice krasneho velkeho domku 3+1,ale zadne soukromi.Zlaty panelak.... :-S

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (3.10.2012, 14:28)
Jitko, chápu Vaše slova, zlatý panelák. Mít společnou chodbu tak to už bych se asi zbláznila. To i když jdu k našim a vidím jak se tam strýc promenáduje v botách co byl před chvílí u slepic +o(, vyzkočila bych z kůže. A co myslíte, kdo to vytře? Mamka.
Vidím že v tom nejsem sama, tak snad mi to dodá sílu a chuť jít dál, to samé přeju i vám (F) (F). Díky.

ODPOVĚDĚT
Jita R. (koblizecek) ID 56433 (3.10.2012, 16:09)
Dekuji,samozrejme,ze v botech po kterych nam chodi po chodbe chodi ke slepicim.Vytiram jen ja.Tata ma psa,ktery kvuli stekani a buzeni v noci sousedy musi spat u nas na chodbe.Ma hozenou prosivanou deku na chodbe vsude plno chlupu,protoze pes ma dlouhou srst.Pes ma na te chodbe i misku a tata mu tam hodi zbytky,ktere neresi kam to hodi takze,kdyz jdeme vecer na zachod tak uklouzneme treba na ryzi.....on to neresi a ja pry porad neco mam. :-S

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (4.10.2012, 7:29)
Úplně chápu, se zvířátky a jejich krmení máme tady taky jiné názory, ale mě to netrápí, protože bydlení máme oddělené. Napadá mě jeslti by u vás nešel udělat jiný Váš vchod *-).
Přeju hodně sil (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (verika) ID 64199 (3.10.2012, 10:32)
chci vás jen podpořit, taky jsem chtěla do svého, jelikož to nikdy dobrotu nedělá. Bydlela jsme s manželovými rodiči, neřešila jsem takové věci co vy, ale proti tomu uplné prkotiny.Ale šli jsme do výstavby nového domku uplně malinkého, do teď jsem byla nejšťastnější člověk na světě, všechno se podělalo jenom tím, že jsem ztratila zaměstnání a momentálně pořád hledám. Chci práci, kde alespoň chvíli za den uvidím dceru, takže taková práce pro normálního člověka není. Splácíme úvěr na domek, manžel dře jak magor. Protože chceme ještě jedno dítě, jelikož máme jedináčka, strašně si to rozmýšlím kvůli penězum. Dneska všechno stojí na prachách a na známostech. A najednou si říkám, že jsme možná měli zůstat u starých a neřešili bychom finanční situaci, dcera by v pohodě měla sourozence.
Takže nejste v tom sama, každý řeší něco a musíme doufat, že se všechno zlepší a že bude líp.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (3.10.2012, 14:25)
Veroniko, díky moc (F), vím že v tom nejsem sama. Buďte ráda, že jste do stavby šli, určitě už máte kus za sebou. Já vím s prací je to hrůza, taky jsme právě bez práce, proto si nemůžem nové bydlení dovolit.
Kdyby jste neodešli možná by dcera měla sourozence, ale taky možná otrávenou, zničenou maminku (z těch dohadů o prkotinách).
Já jsem jedináček a je mi líto, že si nemůžu s někým promluvit, proto se taky svěřuju tady. S někým prostě z rodiny, říct si co a jak. Pokud to jen trochu jde do druhého dítěte jděte, vždyť nemusí být nový nábytek...,ale určitě budete šťastní. Ať se vám daří (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (3.10.2012, 10:21)
Já zas myslím, že si to moc berete. Nic tak hrozného se neděje. Jestli chcete soukromí, pořiďte si vlastní jiné bydlení, nebo se holt přizpůsobte a buďte více tolerantní. Co nezměníte, to neřeště. Rodina mojí kamarádky (2 sestry) se starají o dědu po mrtvici a řeknu vám, to je mazec, hlava už mu dosloužila a svým chováním ostatní jen šikanuje takovým způsobem, že byste to asi nevydržela ani den. Ale je to rodina.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (3.10.2012, 14:19)
Veroniko, ano možná si to moc beru, máte pravdu, ale ne nadarmo se říká:,,stokrát nic umořilo osla´´. Kdo nezažije, neuvěří.
Samozřejmě pořídit si vlastní bydlení je skvělá rada, ale všechny naše úspory a spoustu sil jsme nechali zde. Na jiné vlastní bydlení nemáme.
Určitě péče o nemocného dědečka je náročná, ale to je nemoc, to si ten člověk nevybral a nezvolil sám, že se bude takto chovat :´(.

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (3.10.2012, 15:21)
Víte, když vám tady budu povídat, jak moc je trýček děsný, to vám nepomůžu. Já jsem už zažila opravdu hodně, proto tohle píšu. Nezabývejte se nepodstatnými věcmi (třeba s tou kočkou, nic se nestalo, nepořádek se uklidí). Tím nechci říct, abyste si nechala všechno líbit, ale v klidu. Určitě jste rádi, že máte dům, kde můžete bydlet a to zřejmě od rodičů. Ono to málokdy dělá dobrotu, ale rozhodli jste se tak.
S tím dědečkem je to taky trochu jinak, po mrtvici se mohl rychle zotavit, on ale všechno vzdal, nic ho nezajímá a jen terorizuje okolí. Když i v noci každých 5 minut volá někoho, aby mu přišel utřít nos, to je teror.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (4.10.2012, 7:26)
Jo, díky (F) (F). Já vím, že můžu být ráda, že někdo nemá ani takovéhle bydlení, a je na tom ještě hůř.
Ano tohle jsou vlastně prkotiny.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (3.10.2012, 9:45)
Marie, pokud jste se pokoušela řešit v dobrém , a nic, tak budete bohužel muset řešit po zlém, neohlížejte se na to jak to oni poberou, prostě je seřvěte na tři doby, klidně i matku, nesmíte ustupovat a trpět, takovým lidem slušné chování a prošení fakt nic neříká a baví se tím, budte tvrdá až drsná a nekompromisní, klidně nechte situaci vyhrotit, pokud budete ustupovat, tak nakonec nervově nevydržíte a budete se muset odstěhovat (F)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (3.10.2012, 14:11)
Evo díky (F), dodáváte mi odvahu. Mě se to prostě příčí řešit to po zlém. Mamka asi vůbec nechápe co cítím, jen si asi myslí, že jsem náročná nebo zlá, já nevím jak to napsat *-). Přece to že jsem si dovolila říct, že tady nemáme žádné soukromí, to přece není myšleno, že by k nám neměla chodit na návštěvy, o tom nebyla řeč. Už se jí bojím cokoli říct, zdá se mi že to obrací (zip). Ale díky, prostě si prosadíme svou po ,,zlém´´ nebo budeme muset odejít.
Ono je to samotné nenapadne.

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (2.10.2012, 23:05)
Pokud to nejde po dobre, ani po zlem, tak je jen jedna jedina rada. Najdete si vlastni bydleni :-$ Uvidite, jak se vam vsem ulevi :-$

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (3.10.2012, 14:04)
Vím, že to je asi nejlepší možnost *-)

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (2.10.2012, 23:02)
Zdravím Vás a dopředu už Vám přeji ať to vše dobře dopadne,nemám sice zkušenost podobnou Vaší,ale žila jsem s přítelem u jeho otce,v bytě,ze začátku to šlo,nějakou dobu jsme pak žili jinde,pak se tam vrátili,když jsem otěhotněla.Jak vy,nechtěli jsme se zadlužit,nebo někomu platit vysoké nájemné.Přítel nic neřešil,byl celé dny v práci,ale já doma,těhotná..jeho otec,silný kuřák a pivní "borec" :-S neměla jsem to lehký,ke konci jsem na něj měla slušnou ponorku a vadil mi už jen pohled na něj.Horší byla i jeho "přítelkyně" co mě jen buzerovala a já blbá(plus citlivý těhu hormony) si to nechala líbit.Naštěstí jsme včas našli bydlení a odstěhovali jsme se a mám svatý klid,jsem svým pánem,nikdo mi neříká jak mám co vařit,jak co a kdy uklízet jak vychovávat syna a poslouchat jeho historky dokola se opakující 8o| .Takže se hlavně držte,i s manželem,buďto to pomine,nebo budete muset utéct..je

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (3.10.2012, 14:04)
Míšo, napadá mě jen, gratuluju k tomu že jste odešli. Asi správné rozhodnutí.
Když si znovu čtu, co jsem tady napsala a představím si že bych to v Poradně četla, rada by byla jasná: rychle pryč... Ale nějak to nejde :´(

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (3.10.2012, 14:10)
Já to chápu,tak Vám nezbyde nic jiného než se obrnit a čekat..Nebo se třeba časem situace změní,nebo se naskytne něco,hlavně aby na tom netrpělo manželství (F)

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (2.10.2012, 20:37)
Milá Maruško, moje rada je.... Najít si jiné a jen své bydlení. Mám to z vlastních zkušeností. Pokud máte možnost, jděte jinam. Jinak zešílíte. Nebo po čase, až už úplně padnete vysílením a tím , že nemůžete, tak rezignujete. Já rezignovala letos v létě (po 10 letech), ale jen s tím, že to tu šílený mám už jen tak max. na 5 let. Vědět, že je to na dýl, odešla bych za každou cenu.
Držím Vám pěstičky, ať brzy dosáhnete svého a žijete si klidným životem. Je to Váš život. A jak si ho uděláme, takový bude. (hello)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (2.10.2012, 20:57)
Veroniko, to víte, že tahle možnost ve mě hlodá, už nějaký čas. Obdivuji Vás, že jste to dokázala.
Špatné je, že to nejde z finančních důvodů. Z kůlny a půdy jsme udělali slušný bydlení, všechny peníze jsme dali sem. A zadlužit se bojíme +o(.
Strašně bych chtěla jinam, bojím se jak dlouho to vydrží manžel, protože ten tady trpí, cítím to.

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (2.10.2012, 21:42)
Jojo, já už bych tady nebyla! Ale zadlužili jsme se, manžel tady dřel jak mezek, navíc mi tu teď udělal provozovnu, takže já bych nešla jinam už kvůli tomu všemu. Děti už tady mají domov, tak je nechci tahat jinam. A hlavně, ....kam? Takže zatínám co můžu, jen abych se tady nehádala. Někdy polykám slzy, ale sama jsem si to vybrala, tak co chci. Je mi 32, tak si říkám, že nás to hezké a klidné čeká. Dědovi je 78,bydlí jinde a sem jezdí s babkou jen krmit zvířata, tak si říkám, že už to taky dlouho mít nebude. A to mě uklidňuje. Babka sem pak bude mít zákaz, protože hlavně s ní já nevyjdu. Už se s ní bavím jen z nutnosti a ze slušnosti max. odpovídám na otázky. Vám držím pěstičky. Bude líp :-) Musí [A] (hello) A pokud se bojíte zadlužení, to chápu. Jen mi řekněte, kdo ve Vašem okolí nemá nejmíň hypotéku? Sama musíte vědět, co je důležitější. Jestli se zadlužit, ale být v klidu, nebo si ničit živo

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (2.10.2012, 21:43)
život, být utrápená a zničená a čekat, jestli i manžel se nesebere a neodejde jinam. Mluvila jste s ním o tom? Třeba by jste se divila :-$ [A] (hello)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (2.10.2012, 22:04)
Díky (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (2.10.2012, 21:50)
S manželem o tom mluvíme pořád, někdy je líp, někdy hůř, držíme se, podporujeme se navzájem, ale jestli tu sílu budeme mít pořád *-).
Hypotéka je opravdu složitá, já jsem bez práce +o(

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (2.10.2012, 22:01)
Když nejhorší je ta bezmoc, že s blbem se člověk prostě nedohodne.... Znám to. To je tady babka. Pitomá, nebo vyčůraná, nebo provokuje...., nevím. Každopádně už mě neskutečně se..! Tak hlavně, že jste na to dva a nejste sama. Držte se! Moc držím pěstičky, aby bylo líp!!!!! Mějte se hezky, Verča [A]

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (2.10.2012, 20:35)
nechci se Vás nějak dotknout,nebo tak...ale není strýc nějak nemocný??Psychicky??Tohle opravdu není normální...

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (2.10.2012, 20:51)
Nedotkl jste se mě. Myslím, že ta nemoc je možná, už mě to taky napadlo, ale s tím nic neudělám.
Jak píši níž, strýc je starý mládenec, o kterého se starala maminka a teď moje mamka. Nemusel nic, vždy byl omluven. Je schopný lhát a ještě tomu věří, to bylo vždy, i když jsem byla malá, vzpomínám na to :-(

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (2.10.2012, 20:33)
To je těžké. Kolik je strýci? Jedině mu najít nějakou zábavu - je-li starý, tak nějaký denní pobyt mezi lidmi, očividně se nudí a snaží se zapojit, ale nevhodně.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (2.10.2012, 20:47)
Strýci je 68let, je to starý mládenec o kterého se vždy starala jeho matka a teď moje matka.
Asi máte pravdu, že se nudí a chce zapojit.

ODPOVĚDĚT
Helena P. (Helisek45) ID 209028, mimibazar.cz/helisek45 (2.10.2012, 20:29)
takhle se žít určitě nedá,spíš si zkuste promluvit se strýcem že chcete mýt trochu soukromý,my to takhle máme s tchýní ale naštěstí je vše v pořádku i když sem tam mě taky něco štve,už jen to jak tam syn pořád leze za ní dolu,manžel že má maminku přímo pod nosem a vždy ví všechno dřív než já,svěřuje se jí snad se vším ale pořád se to dá snést

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (2.10.2012, 20:35)
Se strýcem nemá cenu mluvit, on je takový neomalenec, nic mu není blbé. Samozřejmě jsem promlouvala mockrát, prosila a nic. Děti věčně na něco láká a hledám je 8-|. Proto jsem se svěřila mamce, a to takhle převrátila. Když jsem si postěžovala s tím jak jsme tam měli kočku, řekla jen proč by to strýček dělal? Ale ta kočka tam fakt nebyla a pak šel večer krmit králíky a slyšela jsem bouchnout dveře, ale nešla jsem se podívat +o(

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (2.10.2012, 20:25)
Okolo našich oken se chodí na zahradu. Strýc nám vždy neomaleně kouká do okna. Když máme návštěvu, jde okolo třeba 10x za hodinu. Když jsme venku s návštěvou a děti s kamarády pořád volá naše děti i když si hezky hrají tak je odvolá. Tuhle nám večer zavřel kočku (která je venkovní) do zimní zahrady a ona se tam samozřejmě vys... 8o|. Zdá se mi že už nemůžu.
Dovolila jsem si postěžovat své matce, že nemáme žádné soukromí, díky tomu jak se strýc chová a ona k nám přestala chodit, prý aby jsme měli soukromí. Brečim tady, přece nic takového jsem neřekla.
Myslíte, že takhle můžeme spokojeně žít, je mi tak smutno. Se strýcem žádná domluva není :´(. a mamce už se bojím něco říct.
Zažila jste některá toto, co s tím?

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (2.10.2012, 20:28)
Manžela tím nechci zatěžovat, užije si tady taky dost. On jako jediný se snaží, aby tady bylo uklizeno a ostatní jdou a ...
Máme slepice, strýc je moc rád krmil naším obilím (dávka asi pro 100slepic), zrní se všude válelo, slepice to hrabaly a nastěhovaly se tam myši. Domluva s ním nebyla, museli jsme obilí zamknout a krmíme jen my. Tohle je přece hrozné 8-|

ODPOVĚDĚT