Zácpa - tak už i u nás :-(
Už i já řeším strašlivou zácpu u dvouleté dcery. Pročetla jsem tu toho mnoho, ale poradíte prosím jak ji zbavit teď aktuálně toho zaseknutého....? Už jsem dost zoufalá, strašně pláče a křičí nebo jen apaticky leží a nic nechce. Děkuji všem.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 30 komentářů
Iva V. (JAAJENOMJA) ID 329630 (31.3.2013, 22:36)
..my taky bojujem s tou zatracenou zácpou a musím říct, že nám 2x maximálně pomohlo dětské projímadlo Easylax ( do pěti minut boban venku) - je čistě na přírodní bázi |:o) |:o) a teplá vana k tomu.... (child2) (child2) , no a též dáváme Lactulosu 1 - 2x denně a klepu klepu...... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva V. (JAAJENOMJA) ID 329630 (31.3.2013, 22:36)
..my taky bojujem s tou zatracenou zácpou a musím říct, že nám 2x maximálně pomohlo dětské projímadlo Easylax ( do pěti minut boban venku) - je čistě na přírodní bázi |:o) |:o) a teplá vana k tomu.... (child2) (child2) , no a též dáváme Lactulosu 1 - 2x denně a klepu klepu...... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Monika K. (sirenita) ID 202424 (18.12.2012, 11:06)
jéjej, my máme podobný problém :( Dcera má pravidelnou stolici, každý den, někdy 2x za den, nebo max ob den ale.... už skoro měsíc bujujeme s tvrdostí, jako šutr. Řve u toho jak blázen, kolikrát to ani nechce dokakat, po čase se objevila na papíře i krev...a nejde a nejde nám změkčit :( Upravená strava, minim. pečiva a pokud, tak tmavé, hodně polívek....pití čaje nám nejde zlepšit, vyměnili jsme savičku na láhvi, z měkké za tvrdou plastovou a od té doby bojujeme :( ( dřív vypila přes lit čaje za den, teď sotvy půl litru )
Teď začínáme brát lactulosu, tak uvidím, kam se pohneme dále...

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (kaculinka75) ID 205506 (7.11.2012, 20:08)
Dceři je už dnes 15, ale při čtení se mi vybavilo, a to uplně živě, jak se nemohla ve dvou letech vykakat,trvalo to snad půl roku...jak tu všechny píšete...hrůza...všecho jsme vyzkoušeli....ale nejvíc zabraly povařené sušené švestky a pít jen tu vyvařenou vodu z nich. Kačko držím palce a pevné nervy.

ODPOVĚDĚT
RENATA 104 P. (Renata 104) ID 158575 (7.11.2012, 16:11)
Tak jsem si vzpoměla jak jsme trpěli my. Trvalo to asi 4 měsíce a byla to hrůůůza. Zkoušeli všechno možné a pomohly nám jen zavařené švestky a zpět nasazený sunar. Dcera začala mít problémy asi v roce a 8 měsích-to už sunar nepila. Nasadila jsem jí ho znovu a problémy zmizely. Možná to byla náhoda... nevím .... ale nám pomohlo. Zajímavé, že sunar pila znovu jen asi 4 měsíce a potom už se zácpa neopakovala. Ať se jí brzy zbavíte!

ODPOVĚDĚT
Lenka R. (lerei) ID 104390, mimibazar.cz/lerei (7.11.2012, 7:52)
Naše malá měla také dlouhodobé problémy, užívala Lactulosu-dlouhodobě a pomohlo to, teď už chodí skoro každý den, jinak od miminka měla stolici 1-2 týdně a pak to byl boj, řev a jinam než do kaťat to s šíleným řevem neudělala, dělali jsme i různá vyšetření a bylo vše ok, takže nám pomohla tak Lactulosa. (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (6.11.2012, 19:38)
MOC MOC DĚKUJI VŠEM za rady i podporu. Jízda na pohotovost zatím nebyla. Podařilo se mi jí dát čípek a hodně promazat zadeček vazelínou a pak šla spinkat, protože už z toho byla utahaná. Ve spaní se vykakala...asi jak se uvolnila. Byla toho hromada tvrdých věcí a já byla šťastná.
Bohužel to asi nebylo všechno, protože si každou chvilku spoupne u gauče a ječí. Teď má napuštěnou vanu a cáchtá se s talínkem. Doufám, že zas ve spaní něco vyjde.
Zítra pořídím švěstkou šťávičku, projímavé kapičky atd.
Já už jsem klidnější a snad zvládneme i ten zbytek.
Ještě jednou moc děkuji za podporu.

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (deelfinek) ID 155996 (6.11.2012, 21:12)
Dobrý večer, zrovna taky bojujeme se zácpou, malý nikdy problémy neměl, až poslední dva měsíce, už snad po třetí. má 2,5 roku, už jsem nevěděla co s ním, glycerinový čípek se prý pro tak malé prcky neprodává, jak mi bylo v lékárně sděleno, jsou spíše pro dospělé. v krizi jsem mu dala i paralenový,aby se mu promazal konečník. jinak jsem koupila fructolax, švestková šťávička, chutná mu a dr mi napsala lactulozu, prý není návyková, tak se může užívat i několik měsíců. takže ji dáváme 5ml ráno a večer, kombinuju to s tím fructolaxem a zatím klepu.

ODPOVĚDĚT
olga h. (olčah) ID 70671 (6.11.2012, 19:58)
Katuš tak to je už na 3/4 vyhráno. Teď spíš křičí, protože má ten zadeček hodně podrážděný těmi čípky apod. a třeba ji i bolí, jak tak hodně tlačila. Až to odezní, tak se zklidní, počítejte ale že to chviličku bude těžký s kakáním, protože bude mít strach že to zase bude takhle bolavé. Tak držím pěstičky, aby malá byla co nejdříve fit a aby na tuhle ošklivou zkušenost co nejdříve zapomněla. Mějte se krásně a malinké pohlazení :-$

ODPOVĚDĚT
Jana K. (Popča) ID 53963 (6.11.2012, 18:58)
Naše mala měla podobné problémy pomohla nám Šaratice, jen lžička do čaje

ODPOVĚDĚT
Daniela M. (Mispulka2276) ID 327844, mimibazar.cz/mispulka2276 (6.11.2012, 18:07)
Náš malý bral kapky Sabsymplex (nebo jak se to píše). Měl s kakáním problémy dost dlouho. Srovnalo se mu to až po 3.roce. Nebo babská rada - cukernatou vodu. Jinak na akutní zácpu - glycer.čípek do zadečku.

ODPOVĚDĚT
Martina Č. (detecka) ID 370995 (6.11.2012, 17:49)
Taky si prožívám svoje už rok. Malá co přestala pít mléčko a měla několikatery antibiotika, od té doby jen problémy. Malá se bojí kadit. Jí normálně, ale kadí až po několika dnech a teď poslední dobou je to ještě horší. Vydrží i 7dní nekadit. Nechce o bobu ani slyšet. Co chodí na nočník a je bez pleny, tak nechce vůbec kadit. Stále to řešíme s doktorkou. Nám pomáhají švestky. Stačí, když vypije trošku vody z nich a nebo přimýchejte do čaje či šťávičky. Pak letí. Užíváme teď na předpis forlax. Měli jsme i čipky, ale po nich malá pak neměla potřebu kadit a tlačit. Tak to jsem zatrhla. Nemíním ju trápit. Čeká nás teď sono bříška a taky nám doktorka vzala krev na lepek a štítnou žlázu. Pak uvidíme jak vše dopadne. Teď při tom forlaxu malá zas kadí. Má to měkké, ale mnohdy si uprcne do kalhotek bohužel. Jen stačí, když si prdne a sem tam troška ukápne. Nikdy se jí to nestávalo. Musí to být t

ODPOVĚDĚT
Irena L. (IruBaru) ID 306180, mimibazar.cz/irubaru (6.11.2012, 15:55)
naše malá už si vypěstovala z té zácpy takový blok...že ječí když někdo sahne už na prdelku...natož tam něco stříkat...když jsem dávala čípky, tak to bylo psychické vypětí...ale naštěstí neměla od bobků natrženou dírku s krví..to se také někdy stává...Jak jsem psala Kačce-ono existuje tisíc a jedna rada...ale ne každá se dá aplikovat pro prcky...prostě to do ní nedostanu...fakt to zamíchat do jídla a ještě k tomu aby to neovlivnilo tu známou chuť-jinak to nejí a záměr je v tahu :-p Chuděrky malé...kéž bychom jim mohli více pomoci..a to zeleninu a ovoce dávám hodně...vše přírodně jsme zkoušeli...prostě vydržať!!! snad to odezní...my teda už od jara...a je skoro zima... |-)

ODPOVĚDĚT
Monika E. (Mončík) ID 23345, mimibazar.cz/moncik (6.11.2012, 14:48)
Tak velká rada!!! Zkuste v lékárně koupit easylac!!! je to i pro malé děti, něco jako čípak, ale je to ve formě vodičky, která se stříkne do zadečku a nám to na ukrutnou zácpu pomohlo pokaždé!!! A je divné, že maličké neudělali ten klistýrek, když jste s ní byla i v nemocnici (nebo jen u dětské?)... Ten by jí ulevil moc a pročistil střívko, když se to dělá vyjímečnš, je to ku prospěchu...Hodně štěstíčka a ať to překonáte rychle (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (6.11.2012, 14:53)
Jen u dětské a pak na dětské chirurgii...kam jsem teď právě volala a domluvila se, že přijdem znovu ještě dnes.
Každopádně dímy moc za easylac...hnad zakoupím a budeme ho mít v pohotovosti (L)

ODPOVĚDĚT
PAvlína V. (Nota) ID 9600 (6.11.2012, 14:27)
Fructolax,čistě přírodní (Y).Nám to strašně pomohlo,jsou to šušené svesty a další v sirupu a je to nenávykové. (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Irena L. (IruBaru) ID 306180, mimibazar.cz/irubaru (6.11.2012, 14:26)
paní Kačko, možná jste četla moje dotazy na poradně v archívu...Barču to nepustilo doteď a tak nějak je to už součástí našeho života..je to hrozný, jde 1x za týden a to s brečením...velké,tvrdé,těžko průchodné.. Nicméně, stále se snažím a nepřestanu....Horší je, že už si jídlo vybírá a jen tak něco nesní,takže nenápadně do stravy přimíchat např. sliz ze lněných semínek (přes noc zalít horkou vodou a ráno je sliz) švestková š´táva 100% výtažek ze zdravé výživy..neředit, je moc dobrá místo čaje. Ted pila i mošt,horem dolem, moc velký efekt nebyl.Každej druhej by se po...Barča ne...a pak jedině glycerínový čípek *-) pozor na frekvenci. Navodí to stahy,aby pak střeva nebyla líná...nepřehánět s aplikací. Ale ze zoufalství nám pomohl. A cvičení v leže-jet na kole,tlačit kolena k bříšku.Rozproudit střeva. |:o)Chuděrka vaše malá.... Zažily jsme si svý... :-p

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (6.11.2012, 14:35)
Irčo, děkuji za lněná semínka, to udělám, mám je doma :-) Teď vařím odvar z ovesných vloček. Malá spí a já mám cuky ji kontrolovat jestli žije...je to děsný.
Švestkovou šťávu vyzkouším...ale ona je dost konzervativní a kde co nesní ani nevypije :-S

ODPOVĚDĚT
Irena L. (IruBaru) ID 306180, mimibazar.cz/irubaru (6.11.2012, 15:52)
No právě!! ono existuje tisíc rad...ale ne každou člověk může pro prcky aplikovat...prostě to nich nedostanem...takže nějak ošulit.. ten sliz dejte do jakéhokoli jídla či nápoje-ale pozor, obyč. čaj pak ovlivní chuťově a nic nevypije, tak raděj do něčeho, co opravdu přerazí tu zvláštní chuť... :-)Abyste se nedivila-ten sliz by měl též tak trochu vyjít s těma bobkama...měl by se ukazovat u nich a díky jemu to lépe vyklouzne z dírky...tak se neděste...kdybyste ho tam viděla :-p

ODPOVĚDĚT
ILONA H. (ilonka72) ID 186165 (6.11.2012, 14:14)
Víte co mi ještě pomáhalo,rozpustné magnézium co berou těhotné.Je to takový šumivý prášek,možná by toho trochu mohla a docela to chutná.Pomohlo to i dědovi,když nebyl několik dní na wc.Ikdyž nevím jestli se dá koupit bez předpisu.
Jako dítě po těchto zážitcích jsem se strašně bála chodit na velkou a pořád jsem to oddalovala a pak to bylo hrůza. :-(

ODPOVĚDĚT
olga h. (olčah) ID 70671 (6.11.2012, 18:26)
Ten šumivý prášek je Magnosolv, ale nevím jestli to mohou děti. Jinak já to brala v těhotenství taky a když mi zvýšili dávku na 2 sáčky denně tak to bylo pomalu stejné jako projímadlo ,-)

ODPOVĚDĚT
Bohumila S. (steklík) ID 73789, mimibazar.cz/steklik (6.11.2012, 14:14)
Určitě teplá vana a glycerinové čípky :-). Dcera taky trpěla a jedině toto nám pomohlo :-$ :-$ :-$ . Mám koupené i dětské projímadlo (je to i pro miminka). Jde koupit v lékárně.
Hodně štěstí (L) (L)
Mili

ODPOVĚDĚT
Iva Vojtkova (Iv1) ID 43005, mimibazar.cz/iv1 (6.11.2012, 14:11)
Nám pomohly sušené švestky, namočila jsem je, trochu povařila a pak jsem malému přidávala do přesnídávky, a taky jsem m u dávala pít ten odvar ze švestek, neskutečně nám to pomohlo
Teď by jsem asi dala glycerinový čípek, ten to v konečníku celé zvhlčí a pomůže vytlačit zatvrdlé ven. Taky by jsem jí namázla konečník indulonou, myslím že tohle by jí mělo pomoci teď aktuálně a do budoucna určitě předcházejte těmto problémům vhodnou stravou tj. třeba těma švestkama, ovesnýma vločkama, z těch můžete udělat kaši, přidat do ní švestky, tak do zeleninových polévek můžete přidávat ovesné vločky, jsou v polévkách moc chutné, na konci vaření do vroucí polévky hodíte ov.vločky, vypnete, zakryjete, necháte pět minut nabobnat a hotovo.
Přeji ať holčičce skončí trápení, budu na Vás myslet.
Iva

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (6.11.2012, 14:08)
nám pomáhají kompotové švestky a za chvilku bylo venku :-D

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (6.11.2012, 13:55)
Měli jsme stejné potíže...pomohla Lactulosa Biomedica - nenávyková, nenarušuje vypuzovací reflex, dá se užívat i dlouhodobě. Je toho spousta za cca 130,- Kč. Je ve formě sladkého sirupu, takže je to pro dětí méně stresující než zavádění čípků. Z toho, co máte načteno už určitě víte o dostatku tekutin a vlíkniny. Pomohly nám i masáže bříška po teplé koupeli...
Držím palce

ODPOVĚDĚT
Katka K. (katka78) ID 42810, mimibazar.cz/katka78 (6.11.2012, 13:50)
Jé,my se včera vrátili z nemocnice s opačným problémem,průjem a zvracení,mělo to celé oddělení...ale na zácpu a nekakání nám pomáhají glyc.čípky a zkusila bych teplo na bříško *-)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 31 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>