ZRUŠENÍ TRVALÉHO POBYTU + VYSTĚHOVÁNÍ
VIZ. KOMENTÁŘ
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Lenka S. (HedvikaSibyla) ID 354461, mimibazar.cz/hedvikasibyla (8.11.2012, 13:37)
Ono to nebude tak jednoduché, jak to maminky píší. Trvalý pobyt jí můžete jít na magistrát zrušit, ale oni ji pak obešlou a může se odvolat, takže jestli to udělá, je to na dlouhé tahanice. A s tím, že by vám pomohla policie ji vystěhovat taky nepočítejte, máme realitku, takže jsme to řešili s majiteli pronajatých bytů už mnohokrát, když nájemníci neplatili. Policii to vůbec nezajímá a ani nepřijede +o(
Řešte to rychle protože po tuším po 3 nebo 5 letech paní vznikne nárok na náhradní byt. Paní může tvrdit, že ústně uzavřela nájemní smlouvu.
Mrkněte sem http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcanzak/cast8h7.aspx a nelitujte peněz za právníka.

ODPOVĚDĚT
olga h. (olčah) ID 70671 (8.11.2012, 14:52)
Nárok paní vzniká po 3 letech, ale musí být mezi paní a pánem smlouva. V tomto případě žádná smlouva neexistuje, tudíž paní byt obývá neoprávněně a nevzniká jí ani žádný nárok. A s tím zrušením TP a policií to tak je. Vy jako realitka musíte s nájemcem uzavřít smlouvu a to se potom opravdu vleče a může to trvat i 1/2 roku, teď se to řešilo v našem SVJ, ale v případě tohoto pána je to jinak.

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (HedvikaSibyla) ID 354461, mimibazar.cz/hedvikasibyla (8.11.2012, 16:50)
Pronajímatel měl uzavřenou nájemní smlouvu s paní a nemohl ji z bytu dostat. My jsme u toho figurovali jen jako nezávislí svědci. Pán pozval zámečníka, aby odvrtal zámek, nemohl se na paní dozvonit. Po odvrtání zámku jsme vstoupili do bytu a paní si v klidu vařila špenát :-D Nakonec ji z bytu dostal, zámečníkovi, cizímu pánovi ze zámečnické firmy ujely nervy, babu chytil za flígr a vyhodil z bytu, majitel si zamknul novým zámkem a baba si měla přijít pro věci s dlužným nájemným. Už nikdy se neozvala.

ODPOVĚDĚT
Lenka Prasková (Olynka) ID 52487 (8.11.2012, 13:07)
Trvalé bydliště může pán jako majitel bytu okamžitě zrušit jí i dítěti bez jejího vědomí....

ODPOVĚDĚT
Daniela M. (Mispulka2276) ID 327844, mimibazar.cz/mispulka2276 (8.11.2012, 12:03)
Petruš, asi takhle: Moje mamka zrušila mému bráchovi trvalé bydliště s tím, že jí dělal dluhy, nepřispíval, byl vulgární atd. Zrušit to jde! Musíte na evidenci obyvatel a vypsat fromulář jo zrušení trvalého bydliště majitelem k oné paní s dítětem. Pokud to dítě není jeho, jak že není, jak jsem vyčetla, nemá váš známý k němu ani tuto "ubytovacíL povinnost! Jako důvod zrušení TB uveďte, že paní neplatí to či ono a bla bla a že byt je toho pána! Vezměte sebou veškeré papíry(vlastnické právo, kupní smlouvu) nebo prostě něco co úřad přesvědčí, že je byt jeho a trvejte na zrušení s okamžitou platností! Pokud dotyčná s dítětem nemá kam jít, jsou azylové domy a jisté instituce, kam se může paní obrátit a tam ji pomohou! Mě bývalý přítel a otec mého prvorozeného syna také vyhodil(měl jinou) a měli jsme tam trvalé bydliště, ale byt byl jeho a nic jsem nezmohla i když syn je retardovaný. Skonči

ODPOVĚDĚT
Daniela M. (Mispulka2276) ID 327844, mimibazar.cz/mispulka2276 (8.11.2012, 12:05)
Skončili jsme na charitě pro matky s dětmi v tísni. Nyní jsem někde jinde s novou rodinou a tamto je pro mne hořká minulost, která je již za mnou! Jinak trvalý pobyt je jen evidenčního charaktaeru, k ničemu neopravňuje! To mi bylo řečeno i na sociálce! Jednejte ale rychle! Čas hraje proti Vám! Hodně štěstí! Daniela

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (8.11.2012, 12:25)
Jejda, tak to máte hnusnou zkušenost. To nezávidím. Ale vždy je super, když pak človek najde novou rodinu a může mít nárok na trošku štěstí.
Jsem moc ráda, že jste mi napsala. Proberu to s naším známým. Snad mu to pomůže. Je to takový hodný chlap, že máme někdy pocit, že ná na čele ceduli - jsem hodný, kopněte si do mě! A má takovou životní smůlu ve všem, až to rozum nebere. Mysleli jsme, že našel tu pravou. Ale jen ho zneužila.
Mějte se moc hezky, ať se daří jen dobře a díky moc Peta

ODPOVĚDĚT
Daniela M. (Mispulka2276) ID 327844, mimibazar.cz/mispulka2276 (8.11.2012, 12:46)
Peti, ještě mě napadlo, ať ten známý vezme sebou složenky nebo výpisy z účtu úhrad za byt. Paní sice může tvrdit, že mu přispívá "do ruky" jistou finanční sumou na to či ono, ale pak bych ji "zavřela" pusu tím, že měla tedy trvat na písemném potvrzení o předání peněz a že takto je to slovo proti slovu! Být Vámi a tím známým, tak se "na oko" optám na sociálce - přímo na POD (péče o dítě) jak v takových případech jednat, když je tam nezletilé dítě, i když cizí a zda není možnost nějakého předběžného opatření - ubytování. Třeba Vás pošlou jinam, ale říká se - líná huba, holé neštěstí. Snad jsem aspoň krapet pomohla. Víte, život mě naučil, poučil a už se nedám. Také jsem měla na čele napsáno "jsi hodná, jednejte se mnou jako s hadrem", ale život mi dal školu! papa (L)

ODPOVĚDĚT
Zdenka C. (kuk17) ID 87438 (8.11.2012, 11:25)
obávám se, že trvalý pobyt nepůjde zrušit, protože musí splňovat dvě podmínky zároveň a to žádné vlastnické právo k objektu a nesmí ho obývat
( užívat)... :-S. Takže tudy to pravděpodobně nepůjde.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (8.11.2012, 11:41)
hmm - vlastnické právo tam není k objektu. Ale obývá ho. Nechce ho dobrovolně opustit......

Známý pracuje jako kamioňák, přes týden se nezdržuje doma, jen na víkendy >> a to se ještě z vlastního domu odstěhoval k rodičům. Inkaso platí. Takže paní je dobře!!

A sám je tak nešťasný a zlomený, že už neví, co dělat..... Snažíme se mu pomoct, aby to neskončilo katastrofou.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (8.11.2012, 9:42)
Dobrý den, poprosím Vás o radu, pokud s tímto problémem máte někdo zkušenost.
Našemu známému se stala nemilá zkušenost. Po krátké známosti si nastěhoval do SVÉHO domu ženu s dítětem, dal jim trvalé bydliště. Po dvou letech zjistil, že paní jen lže o své minulosti, nepracuje, všude dělá dluhy jeho jménem.
Poslední rok díky těmto záležitostem vztah už nefunguje, paní si tam jen žije, na domácnost vůbec nepřispívá. On ji již několikrát prosil, aby odešla. Nereaguje na to, má tam trvalé bydliště.
Vše vyvrcholilo tím, že se ze svého vlastního domu odstěhoval, aby nedocházelo ke konfliktům, které paní začala vyvolávat, vyhrožuje mu sebevraždou! Skáče mu před auto.
Prosím, nemáte s tím někdo zkušenost. Trošku jsme se ptali, ale problém je to trvalé bydliště a nezletilé dítě. Ona nemá kam jít.
Děkuji moc Petra

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (8.11.2012, 10:45)
Trvalé bydliště vůbec k ničemu neopravnuje! To můžete mít i na městském uřadě a taky vám nepatří a nemůžete si na něho dělat nárok, ať jí pán bydliště zruší, jinak já uzńávám na hrubý pytel hrubá záplata, vyměnit zámky a její věci dát se svědkem někam do uschovy a je to, také at se obrátí na policii že je mu vyhrožováno, i kdyby se ona obrátila na soud, což bude trvat rok než něco proběhne, nic se mu nestane, to že on odešel z vlastního domu je hloupost největší, at jde okamžitě zpátky a udělá si pořádek, jinak ho ona bude tlačit stále víc ke zdi, nebo at si vezme na oko do podnájmu pár lidiček co jí udělají z bydlení peklo, já vím zní to drsně, ale jak píšu, na hrubý pytel atd.

ODPOVĚDĚT
olga h. (olčah) ID 70671 (8.11.2012, 9:51)
Trvalé bydliště jí může úplně v klidu zrušit a nechat ji vystěhovat policií. Jen je mi líto toho malého dítěte. Ale já bych ji normálně odhlásila a vyhodila, protože tím, že se vystěhoval z domu on, mu hrozí jen to, že mu dotyčná naseká tolik dluhů, že nakonec on přijde o majetek a i o dům, protože na něj přijde exekuce. S tím trvalým pobytem je to tak, že zajde na úřad, prokáže se že jste vlastník nemovitosti a že žádá o zrušení TP pro tu dotyčnou,. Sama jsem to dělala minulý rok. Koupili jsme byt do OV a lidi kteří tady bydleli před námi a které majitel vystěhoval, neměli zrušený TP a chodili za nimi k nám exekutoři, ruští vymahači dluhů apod. Zašli jsme na úřad zrušili jim TP, dostali jsme od úřadu potvrzení, že mají TP u nás zrušený a to bylo vše. Automaticky jim přešel TP na magistrát a my máme konečně pokoj.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (8.11.2012, 10:33)
Děkuji moc.
Dítěte je nám také líto - začal teď chodit do 1. třídy. A náš známý je bohužel jedený dobrý mužský vzor, který poznal.
Ale teď se náš známý musí první zachránit sám i svůj majetek. To co mu ta paní vyvádí, to už opravdu hraničí s rozumem.
Děkuji moc Petra

ODPOVĚDĚT
olga h. (olčah) ID 70671 (8.11.2012, 11:11)
Jenže přes dítě by toho Vašeho známého mohla vydírat do nekonečna. A až by mu na dveře zabouchal 2 metrový nabušený ukrajinec s tím, že chce dlužné peníze, tak by bylo pozdě. Opravdu to není nic příjemného, mě se to bohužel stalo, kvůli paní, která tady bydlela se svým manželem před námi a byla to hrůza. Paní dělala účetní v nějaké firmě a ukradla jim tam veliké peníze a nasekala spoustu dalších dluhů. Ke všemu je to manželka kolegy z práce mého manžela, takže to je taky hrůza. Ale zašli jsme na úřad, tam nám poradili co a jak a máme konečně pokoj. Prostě ať jde na úřad, zruší jí TP a řekne jí že se má okamžitě sbalit a odejít. Pokud nepůjde ať zavolá policii a oni ji vyhodí, protože tam pobývá neoprávněně. Jinak zkontrolovat jestli mu tam něco nechybí a hlavně vyměnit všude zámky!!!!!!!!

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (8.11.2012, 11:44)
právě, právě. Bojíme se, kdo by za ním mohl ještě přijít žádat o její dluhy. Zatím v rámci města, kde žije, tak to platí, aby nestratil před lidma tvář. Ale tak to nemůže dělat pořád.
Jak vidím, také jste to zažili! Nic veselého......

ODPOVĚDĚT
olga h. (olčah) ID 70671 (8.11.2012, 12:17)
Ne nic veselého to opravdu není, jednejte rychle, protože to co může potom nastat je fakt hrůza. Já když šel manžel do práce, tak jsem byla na nervy, aby zase někdo nepřišel a hlavně jsem byla otrávená, protože jsme byli v domě noví a chodili k nám exekutoři a taková sebranka co je naháněla a chtěla vymáhat dluhy, tak jsem se styděla před lidmi co si o nás budou myslet. Prostě ať paní vyhodí a nes...e se s ní. Je to tvrdé, ale přece se nenechá od ní ždímat a nebude za ní všechno platit. Jo a s placením jejích dluhů ať taky přestane, protože ona je bude sekat dál a bude si žít jako královna a on bude jako trdlo platit a platit. Pokud nepůjde sama ať zavolá policii a bude venku natotata. Jinak jsou sociální domy pro matku s dítětem, charita apod. A rodinu určitě paní taky má, tak ať se o ní postarají vlastní a ne Váš známý. Držím pěsti.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (8.11.2012, 9:49)
Omyl, trvalý pobyt není žádný problém. Nyní jsem dva trvaláky rušila na obecním úřadě.
Pokud paní nemá k bytu žádné užívací právo (smlouvu, dekret...) pak jí lze pobyt zrušit.
A že nemá kam jít je její problém, ne uživatele bytu.
Zbytek problémů si musí vyřešit sám (F)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (8.11.2012, 10:34)
Děkuji moc.
Naštěstí tam paní nic nepatří. Hypotéku, inkaso platí náš známý. Jen ty její dluhy, kde se podíváme, nám začali dělat starosti. A ty neustálé lži......
Děkuji moc Petra

ODPOVĚDĚT