rekvalifikace účetnictví
Dobrý den,jsem několik měsíců nezaměstnaná a jsem přihlášená na rekvalifikační kurz na účetnictví. Máte někdo zkušenost po absolvování s hledáním práce, jestli to třeba není zbytečný nebo jakou jste potom měli šanci najít práci. Děkuji za každé info.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Monika Ř. (milbasek) ID 235707 (3.1.2013, 21:23)
já se nejdřív po škole učila účetnictví ve firmě od ekonoma a mzdové účetní a pak jsem teprve absolvovala školení, které mi utřídilo znalosti z praxe. Pokud jste nikdy neviděla účetnictví a programy,tak vám kurz ke zvýšení kvalifikace nepomůže ,tedy určitě se nemůžete potom hned živit nebo nabízet jako účetní .Hledala bych uplatnění spíš ve službách, tam se můžete někdy uplatnit ihned po absolvování kurzu. Přeji hodně štěstí a ať se vám v novém roce podaří brzy najít zajímavou práci. (F)

ODPOVĚDĚT
Anna M. (annamor) ID 462910 (2.1.2013, 13:27)
Dneska je tolik lidí, co má ekonomické vzdělání, že pokud bych někoho takového hledala, mám jistotu, že si budu moci vybírat z několika desítek a někoho s rekvalifikačním kurzem bych určitě nechtěla (F)

Pokud si chcete udělat rekvalifikační kurz, kterým si místo na 99% zajistíte, je to kurz pracovníka v sociálních službách - aneb pomocný personál do domova důchodců - tam se berou právě takoví lidé s kurzem. Máti dělá vedoucí a tak vím, že plat je třeba u nás zhruba 10-13 čistého u těch, které dělají trojsměnný provoz + víkendy - tudíž nic moc....

Nebo pak zkusit pracovat přímo v pečovatelské službě - tam je to ale taky nic moc placené a samozřejmě chápu, že to nemusí každého bavit - vás asi, když jste ekonomického zaměření, asi už vůbec...
Ale fakt je po těchto lidech poptávka

ODPOVĚDĚT
Saša T. (Lexi) ID 7024, mimibazar.cz/lexi (2.1.2013, 12:59)
Já jsem po rekvalifikačním kurzu z ÚP na účto. A z pohovorů mně většinou slušně vyhodili, že nemají zájem o rychlokvašky. Takže pro mně to bylo pouze příjemné zabití volného času, jelikož mě to bavilo a našla jsem tam prima kamarádku :-)
Ale v praxi je to k ničemu +o(

ODPOVĚDĚT
Eva K. (Avelka1) ID 238553 (2.1.2013, 11:01)
Také bych řekla, že zaměstnavatel rekvalifikační kurzy moc neuznává. Zkuste nejdříve třeba místo fakturantky a pak se vypracovat na účetní.
Já mám sice 20 let praxe, ale zas bohužel neumím jazyk. Když pročítám inzeráty, tak v 95% to firmy požadují, i když ho zaměstnanec stejně nepoužije.
Mám někdy pocit, že nejlépe se uplatní ti, co jsou těsně po škole (může se jim dát málo peněz), ale s 5-ti letou praxí, VŠ, minimálně 2 jazyky a s odrostlými dětmi, ochotní nastoupit za minimální mzdu... Tak asi tak :´( :-S :-@ (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Terezie Š. (Terík32) ID 330397, mimibazar.cz/terik32 (2.1.2013, 11:57)
plně souhlasím, dnes asi na dospělou ženskou se dvěmi dětmi a vlastním názorem asi moc nikde zvědavý nejsou a ty jazyky.................. (6)

ODPOVĚDĚT
Martina H. (Marťa001) ID 231363, mimibazar.cz/marta001 (2.1.2013, 10:23)
Já mám 4 letou obchodní akademii a přijde mi, že jako zaměstnavatel bych hledala někoho se školou. Mám 4 roky praxe a teď hledám práci a zatím se moc nechytám, ale třeba budete mít štěstí.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (2.1.2013, 10:17)
Já mám také školu ale všechny info a dovodnosti jsem získala jedině praxí a pokud má zaměstnavatel zájem měl by dát přednost i žené které udělala třeba jen rekvalifikaci ale to oni právě nechcou protože takovou ženu musí zaučovat a pořád hlídat a oni chcou někoho kdo to vše ovládá a nemusí se dívat zda to zaúčtoval tak a tam jedině že firma bude mít svého daňového poradce v tom případě jste hlídaná i když udělate třeba chybu. Sama budu hledat práci ale já mám praxi 5 let není na škodu si udělat rekvalifikaci a pak se možná něco naskyten přeji ať jste spokojená a rychle se vám podaří něco pěkného najít (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Xenie K. (Dannylla) ID 25364 (2.1.2013, 16:18)
Sama mám obchodní akademii a bohužel si myslím, že rekvalifikace je opravdu jen základ toho co Vás ve škole naučí. Je pravda, že praxe je pak o něčem jiném, ale fakta se naučíte ve škole, základy účetnictví také, takže pokud nastoupíte jako účetní do firmy, zaučí Vás max. měsíc dva na jejich program a jedete. Každý rok absolvujete školení na novinky ze světa daní a účetnictví, ale to už pak záleží na Vás zda si školení zaplatíte /příp. zaměstnavatel/ nebo si novinky vyčtete na internetu.

Daňový poradce je taková pojistka nad Vámi, pokud něco nevíte, nerozumíte, může Vám poradit, příp. Vám poradí, kde hledat. Je pojištěn proti případné škodě, kterou byste způsobila chybným účtováním.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (2.1.2013, 17:07)
Přesně tak máte asi pravdu, já mám také obchodní akedemii ale musím říct to co jsem se naučila je v praxi úplně něco jiného jo člověk umí rozeznat náklady výnosy ale praxe vás naučí teda já se naučila nejvíce praxí. Bohužel já jsme se do toho dostala sama. Já chodila pořád na různé školení a pořád se bylo co učit ano daňový poradce je dobrý pro firmu a pro účetní pokud člověk neví tak poradí. Je pravda že v dnešní době by chtěl každý 5 člověk dělat v kanceláři ale bohužel někdy účetní nejsou ohodnocené a to je někdy smutné. Já učtovala 3 firmy F.O. s.r.o., a.s. a každý by si představoval za to horentní částky ale opravdu to tak není a práce až nad hlavu

ODPOVĚDĚT
Xenie K. (Dannylla) ID 25364 (2.1.2013, 17:31)
Mluvíte mi z duše. Dělat v daňové a účetní kanceláři neznamená vydělávat tisíce. Už několikrát jsem měla nutkání odejít....když vidíte, že fakturujete účetní služby měsíčně za desetitisíce a přitom je Váš plat desetinový, zamrzí to. Navíc neznamená účtovat, dělat na jednosměnný provoz. Pokud máte před DPH nebo snad před daňovými přiznáními, pomalu v práci přespáváte :-)

ODPOVĚDĚT
Alena Z. (Staples) ID 76988 (2.1.2013, 20:38)
No já napíši z druhé strany. Ono se sice fakturuje za desetitisíce, ale desetinu z toho spolkne vybavení kanceláře, desetinu poplatky za software, desetinu náklady na provoz, pak se musí zaplatit sociální a zdravotní, všechny odvody, nájmy, pojištění a pak toho moc nezbyde. (L)
Taky bych ráda zaměstnala někoho za dobrý peníze, ale po sečtení všech pro a proti na to prostě není :-S

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (2.1.2013, 17:45)
Pravda a co pak nějakou dovolenou to si člověk ani neužije když ví, že nemá ani záskok kdo by tu práci udělal a pak ty haldy y to fakt nestojí si jí ani brát :-@ :-@ (hello)

ODPOVĚDĚT
Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (2.1.2013, 9:21)
absolvovala jsem stejný kurz v říjnu, ale při hledání práce se mě bohužel nepodařilo najít místo účetní, vždyc chtějí praxi,což bohužel nemám, a rekvalifikace jim nestačí. A to jsem poslala hodně odpovědí na účetní pozice :´(

ODPOVĚDĚT
Lenka Prasková (Olynka) ID 52487 (2.1.2013, 9:09)
Musíte počítat s tím, že alespoň tady u nás dávají vždy při pohovoru přednost přímo lidem ze školou před rekvalifikací.Sama jsem účetní vystudovaná, tak vím, jak zaměstnavatelé rekvalifikaci berou. Záleží na zaměstnavateli....U nás se moc neuznává

ODPOVĚDĚT
Martin B. (mycare) ID 452993, mimibazar.cz/mycare (2.1.2013, 9:27)
Já si taky myslím v těchto oborech se rekvalifikace moc neuznává. Něco jiného je asi třeba kurz ošetřovatelství, masáže a tak. Ale kurzy účetnictví jsou podle mého názoru vyhozené peníze. :-$

ODPOVĚDĚT
Lenka Prasková (Olynka) ID 52487 (2.1.2013, 9:12)
Při pohovoru se mě vždy ptali, zda mám kurz či školu....

ODPOVĚDĚT