TĚHOTENSTVÍ A KAŠEL UŽ MĚSÍC..
..+ podezření na černý kašel, dále viz. koment..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Romana V. (omina) ID 13137, mimibazar.cz/omina (4.1.2013, 11:31)
Niky, děkuji, i Vám klidně těhotenství. už ať je po zimě, tyhlety virozy... No právě, také si vždycky říkám, co to dělá s mimišákem. Malý se mi narodil 1,5 měsíce před termínem, tak jsem taková vyjukaná... Také už jste tak neobratná? já dnes při nazouvání ponožek myslela, že vypustím duši ,-)

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (4.1.2013, 11:42)
Romi, přesně!!! Malej se narodil ve 30tt, takže jsem také vystrašená! A ještě mi k tomu opět tvrdne břicho (právě jako u prvního).. A neobratná je slabé slovo ,-) už mám docela velké břicho, stejně jako u prvního.. A cítíte už pohyby? Já právě přes ten kašel zatím ne, jen sem tam nějaké zabublání, ale nevím, jestli je to ono ,-)

ODPOVĚDĚT
Romana V. (omina) ID 13137, mimibazar.cz/omina (4.1.2013, 11:58)
Niky, přesně, také jen takové zabublání..., já myslela, že jsou to s prominutím větry, ale můj gynekolog mi říkal, že to je mimčo. Ale zatím to víc pociťuji, když ležím. Nebojte bude to v pořádku (L). My se těch našich mimišáků nevzdáme a nemoci, ať už zalezou.
Já s tím bříškem jsem také tak..., do ničeho se nevlezu a opravdu nejhorší je to oblékání, ponožky, boty. Schody to ani nemluvím, do práce máme 3 schody, a já funím jak nosorožec (L), dneska ráno jsem se musela už smát sama sobě, když jsem nazouvala ty ponožky, ještěže to neviděl manžel, dobíral by si mě. :-D

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (4.1.2013, 12:07)
,-) Romi, tak to jo a to máme ještě dost času na neohrabanost .. Já jsem právě měla jít do poradny včera, ale měla jsem ještě teplotu, tak jsem se musela přeobjednat na přísští týden, takže si musím ještě počkat :-| Také to cítím, když si lehnu, tak se tam dole jakoby něco "prožene" ,-) Jinak jsem docela dost vyčerpaná z toho kašle, hlavně v noci jsem mývala úpné záchvaty.. A to je ještě syn nemocný.. Snad už budu mít brzy klid.. Neumím si představit, že bych chodila do práce ,-)

ODPOVĚDĚT
Romana V. (omina) ID 13137, mimibazar.cz/omina (4.1.2013, 12:13)
Teď je těch viroz moc, mě také nakazil malý, donesl to ze školky a už to jelo... Já se snažím vydržet v práci co nejdéle. S prvním synem jsem šla brzy marodit a chyběli mi lidi, i práce mě baví, ale máte pravdu je to únavné. Já mám sedavé zaměstnání, ale poposedávám, protože mě bolí záda. Asi budu muset zkusit nějaká cvičení. Nechci se vidět za ty další měsíce, to tak naložit na trakař a všude mě odvézt :-D. Manžel mi říká kulička, teď při posledním vážení u doktora - 80kg živé váhy, málem jsem omdlela. Ale pořád si říkám, hlavně ať je ten hříbek vevnitř v pořádku a já se pak dám do formy. ,-)

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (4.1.2013, 13:33)
Romi, přesně tak.. Když jsem byla poprvé těhu, tak jsem měla 50kg a přibrala jsem 13kg, ale břicho jsem měla fakt velké, na ten 30tt ,-) Teď jsem před těhu měla 60kg a už tak nepřibírám, jako u prvního, ale měla jsem zase nějaké zásoby ,-) Ikdyž to půjde nahoru, to je jasné.. Hlavně, aby ti naši drobečci byli v pořádku (L) A tak co, tak manžel nude vozit (H)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Romana V. (omina) ID 13137, mimibazar.cz/omina (4.1.2013, 6:27)
Niky, zkuste cibulový čaj - je to tady v receptech na MMB, já už měsíc také kašlu a tohle si vařím už týden a začíná to pomáhat. (L) (jsem také v 18tt)

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (4.1.2013, 11:11)
Romi, děkuji.. Já si hned, když kašel začal dělala také cibulovou šťávu - jen jsem nakrájela cibuli a pocukrovala, pak šťávu pustila.. Jenže pak už mi to nelezlo přes krk ,-) A když jsem k tomu dostala ty teploty a kašel se zhoršil, tak jsem ráda, že mám ty ATB a vypadá to, že zabírají - snad, ťuk, ťuk.. Ale je to hrůza, že, já už mám tak namožené břicho, že kdybych nebyla těhu, tak ho mám snad ploché ,-) Ani nevím, co to dělá s chudákem mimi :-| Přeji Vám také brzké uzdravení a klidné těhu! (L)

ODPOVĚDĚT
Eva D. (Jitellinka) ID 312750, mimibazar.cz/jitellinka (2.1.2013, 19:23)
Minulý rok jsem měla horečky a děsný kašel, po prohlídce u praktické doktorky byl diagnostikován zánět nosohltanu ( jen se podívala do krku, poslech tak dvě sekundy ). Dostala jsem ATB, po čtyřech dnech to bylo ještě horší, takže opět návštěva u doktorky, která ještě byla nepříjemná. Po pečlivějším poslechu okamžitě doporučení na plicní odd. Měla jsem zápal plic v pokročilém stádiu, nasadili jiná ATB. Po několika dnech zlepšení, ale kašel přetrvával. Na kontrole u praktické po 14 dnech mi bylo řečeno, že je to normální a ještě to potrvá, než se z toho dostanu. Po dalších 14 dnech kašle, jsem tam šla znovu "otravovat" a to už mně brali krev na černý kašel a byl tam :-( a nikdo jiný z rodiny to nechytil ). Takže raději na ty odběry běžte, jestli léky nezaberou.

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (upraveno 2.1.2013, 21:45)
Evi, děkuji.. Já byla na poslechu 3x (jednou na pohotovosti, kde byla jiná dr.), vždy ale poslouchal docela dlouho.. Poprvé jsem měla lehký zánět průdušek, ale říkal, že mi může dát jen tyto ATB (jsou sice širokospektrá, na větší množství infekcí), ale jiná nemůžu :-S Nejdřív jsem to zkusila bez nich, kašel přetrvává, ale průdušky bez nálezu a to mi právě říkal, že to sedí na ten černý kašel :-| No, každopádně dnes jsem dostala ty ATB a uvidím, jestli zaberou - moc bych si to přála.. černý kašel v těhu, asi není o co stát.. :´( A dr. právě říkal, že na to jsou jiná ATB, která nemůžu, tak nevím, jak by se to řešilo.. ale určitě půjdu, pokud kašel bude dál..

ODPOVĚDĚT
Ivana K. (drulsa) ID 115565, mimibazar.cz/drulsa (2.1.2013, 18:53)
A nechtělo by to zajít i na ORL..? Já jsem šíleně, ale opravdu šíleně kašlala přes měsíc, bolely mě záda, břicho, hlava.. nakonec mě Dr poslala na ORL a doktor objevil zánět hrtanu.. dostala jsme ta správná atb a po 2 dnech byl klid..

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (upraveno 2.1.2013, 21:46)
Ivanko, já už nevím, on by mě asi dr.poslal, kdyby na to měl podezření.. je to dobrej doktor, ale já už nemám ani sílu se o něčem "dohadovat".. Už jsem jednou zánět hrtanu měla.. Problém je v tom, že asi moc ATB, které bych mohla, není.. Ten Duomox je na všechny bakter.infekce dých. cest, tak snad to bude ono a zaberou.. Děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Barbora W. (BaWi) ID 414272 (2.1.2013, 18:14)
Já trpěla v těhotenství na kašel měla jsem ho suchý pak vlhký zase suchý a tak se to pořád střídalo. Strašně mě lechtalo v krku a nutilo mě to kašlat. Kašlala jsem tak, že jsem už i učurávala. trvalo to 3 měsíce nechtěla jsem ATB a nakonec jsem je vzala a bylo po kašli. Měla jsem Duomox a sinecod sirup a to mi zabralo.

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (2.1.2013, 18:23)
Baru, děkuji (L) přesně ten Duomox jsem dnes dostala.. A přesně jak píšete - taky se mi kašel střídal, teď už je spíš suchý, až dávivý a s tím učuráváním jsem na tom úplně stejně, je to hrůza ,-) (zip) Já už nevím, jak dál, břicho mě z toho bolí, i na hrudi.. Tak snad zaberou! (Y)

ODPOVĚDĚT
Barbora W. (BaWi) ID 414272 (2.1.2013, 18:56)
Já myslím, že zaberou mě zabraly za 2 dny.

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (2.1.2013, 21:04)
Baru, kéž by.. Už mi přijde, že ten kašel ke mě patří a že se ho nezbavím.. ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra Zverková (petrazborilova) ID 36496 (2.1.2013, 18:08)
mám obdobnou zkušenost z druhého tětu v roce 2012..na konci těhu v 8 měsíci jsem také měla šílený kašel, furt mi dávali jen jitrcelový sirup.ani na plicním doktor z poslechu nepoznal zápal plic - nechtěl mi dělat snímek na rtg, takže týden na to jsem skončila v horečkách v nemocnici se zánětem pohrudnice..zabrali dvoje atb...takže jsem odcházela z nemocnice a za 14 dnů jsem šla rodit...vše bylo vpořádku, doktoři vědí co dělají..a nedejte se..stejně mi nakonec ten rentgen museli udělat a veškerou péči jsem měla, tchán je lékař...tak se držte a přeji brzké uzdravení

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (2.1.2013, 18:15)
Peti, tak to je mazec, že jste to měla takto před porodem! Já jen doufám, že ATB zaberou a kašel přejde, že na ty odběry nebudu muset.. Ale je to hrůza, už nejsem schopná nic a ty noci.. 8-| To se máte, že tchán je lékař ,-) Ale naštěstí je můj obvodní taky super, tak snad to bude v pořádku.. Syna jsem rodila ve 30tt, takže už mám strach ze všeho :-| Děkuji za povzbuzení! (L)

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (2.1.2013, 18:07)
Holky, potřebuji se vyzpovídat nebo i poradit.. Jsem už na pokraji sil.. |-) Jsem 18tt a už měsíc mám hrozný kašel.. Nejdřív jsem byla u doktora., měla jsem lehký zánět průdušek, tak jsme se domluvili, že ATB dávat nebude a že to zkusím zvládnout.. Brala jsem akorát jitrocelový sirup.. Když už to vypadalo nadějně, před svátkama to opět začlo.. Jela jsem na pohotovost, tam doktorka poslechla a prý dobrý.. Včera se mi ale přidaly lehké teploty a kašel se zhoršuje, jsem naprosto vyčerpaná, břicho bolí 8o| Tak jsem dnes opět byla u svého doktora, poslechl a průdušky čisté, ale kašel hrozný.. Dal i přesto ATB (které můžu) a řekl, pokud do úterý kašel nepřejde, tak mám přijít na odběry, že má podezření na Pertussi - černý kašel (prý u toho nebývá na průduškách nález) :-o Do toho je i syn nemocný, také kašel, ale jiný, tak snad to nemá také.. Moc se bojím, nemáte někdo podobnou zkušenost? :´(

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (2.1.2013, 18:54)
ZKUSTE SE JEŠTĚ S LÉKAŘEM PORADIT NA VYŠETŘENÍ -PLÍCNÍ CHLAMÝDIE.JÁ TAKHLE TAKY MĚLA JASNO AŽ PO VÍCE JAK 3 MĚSÍČNÍM LÉČENÍ ÚPORNÉHO AŽ DÁVIVÉHO KAŠLE.BŘIŠNÍ SVALY MĚ BOLELY TAK,ŽE JSEM MĚLA POCIT ŽE JE MÁM NATRŽENÉ 8o| 8o|

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (2.1.2013, 21:16)
Maru, děkuji.. jejda, ještě to tak.. Snad dr.ví, co dělá.. Nikdy jsem si nemohla stěžovat.. No, dnes dal ty ATB a snad zaberou a kdyby ne, asi by hledal něco jiného.. :-S

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (2.1.2013, 21:21)
TO VYŠETŘENÍ JE PRÝ DOST DRAHÉ A PROTO HO DOKTOŘI NERADI DĚLAJÍ.NAVRHNĚTE TO JEN JAKO VARIANTU. :-$.NÁHODA JE BLBEC A LÉČIT PLÍCNÍ CHLAMÝDIE JE OPRAVDU NA DLOUHÉ LOKTY POTOM. :-(

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (3.1.2013, 11:10)
Maru, já jsem někdy před 7 lety měla chlamýdie, zjistil mi je také z krve, ale nic mi nebylo, jen jsem měla dlouho zvýšené teploty a toto byla poslední varianta.. pak nasadil ATB - brala jsem je asi měsíc a pak bylo vše OK.. Takže snad by dr.věděl.. Pokud mi teď ATB nezaberou, tak bude na řadě to vyš.na ten černý kašel :-S Děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Vidy) ID 403512 (2.1.2013, 18:13)
U nas byl cerny kasel vloni vlete :-(Dcera,zet,vnucka,nastesti rok a pul vnoucek neMyslim si ze vam mel udelat odber hned,nevim jak u vas kdyz cekate,ale dava se .antibiotyka.Je to dost nakazlive,drzim palecky at to nemate,kdyz tak pisnete (L)

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (2.1.2013, 18:21)
Alenko, také jsem četla, že je to nakažlivé, ale už mám takový kašel měsíc a nikdo nic nechytil, akorát syn má teď pár dní kašel a rýmu, ale jiný, dnes jsem s ním také byla u lékaře.. Jsem s dr. spokojená, ale mamka taky říkala, že měl odběr udělat hned, jenže problém byl v tom, že jsem tam byla odpoledne a odběry se tam berou jen úterý, čtvrtek.. Mám teď nějaká ATB na nemoci dých.cest, můžu je i v těhu, ale prý na ten č.kašel se dávají jiná a ty se v těhu nemůžou, tak nevím, co by bylo.. :-( Snad je to jen podezření, ale kašel mám spíše suchý, dávivý.. Děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Vidy) ID 403512 (2.1.2013, 18:46)
(L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT