moc prosím recept na ořechový korpus k dortíku...
budu péct první dortík,tak něco jednoduchého,případně jakým krémem naplnit.chtěla bych rumovým,takže asi puding máslo a rum třest??díky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
jarmila s. (jarmila82) ID 146503, mimibazar.cz/jarmila82 (15.1.2013, 9:26)
Teď jsem dělala tento, jen jsem přidala prášek do pečiva. http://www.labuznik.cz/recept/orechovy-dort-3/ Je opravdu výborný, já ho tedy dělala s krémem z karamelového salka, ale moc mi ta kombinace nechutnala, příště udělám jen se šlehačkou :-)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (hanys77) ID 108846, mimibazar.cz/hanys77 (14.1.2013, 23:50)
Já dělám podle Míši z jiného serveru o dortech. Je to skvělý recept, že se dá rozpočítat na jakoukoliv velikost formy. Když dělám do kulaté o průměru 25 cm, tak dělám ze 6 vajec.
Dávka na 1 vejce je 40 g cukru krupice, 20 g hladké mouky, 20 g mletých ořechů a 1 lžíce oleje.
Vejce oddělit, ušlehat bílky se špetičkou soli do tuha, pak postupně zašlehat cukr, až sníh bude lesklý a bude držet špičku, pak po jednom zašlehat žloutky, pak praménkem za stálého šlehání přilít olej a pořádně prošlehat. Nakonec už jen vařečkou, nebo drátěnou metličkou opatrně zahrabat do sněhu mouku smíchanou s mletými ořechy.
Důležité je to šlehání, protože v těstě není žádný kypřící prášek. Ten my nemáme moc rádi v piškotu.
A krém je výborný třeba zrovna ten nadstavený pudinkem s přidaným rumem, nebo i Hrk hrk mandarinkový. Ale dá se kombinovat s čímkoliv.

ODPOVĚDĚT
Hanka K. (hanyhany) ID 3321, mimibazar.cz/hany (14.1.2013, 22:55)
U mne slaví úspěch krém karamelový - vařené karamelové salko - uvaříte sama nebo lze koupit už vařené, 1 máslo a z jednoho karamelového nebo vanilkového pudinku do 1/4 l mléka uvařit pudinkovou kaši. nesladím, stačí to. Dort prokapu rumem - bože jen ne žádnou tresť... /i pro děti/.... namažu višńovou marmeládou, krém, přpadně broskve..... a všichni padají na zadek.... opravdu moc dobré. (F)

ODPOVĚDĚT