Cvičení pro hubnutí
Prosím, poraďte mi nějaký pohyb - chci zhubnout, ale mám velikou nádváhu, bojím se, abych si nezhuntovala klouby, když začnu třeba aerobikem (navíc ten bych asi neudýchala). Zvažovala jsem do začátku plavání a domů třeba rotoped? Viz koment....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 18 komentářů
Lenka V. (BehunkovaL) ID 75070, mimibazar.cz/behunkoval (5.2.2013, 22:37)
Děkuji všem,jste zlaté,snad něco vymyslím a dám dolů pro začátek aspoň 15 kilo,i když potřebuji víc. Ale splním-li menší cíl,větší už půjde snáz. Držte pěstíi, dám vědět úspěchy.

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (Lúcca260) ID 192953, mimibazar.cz/lucca260 (6.2.2013, 11:57)
(flower) (flower) (flower)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (Lúcca260) ID 192953, mimibazar.cz/lucca260 (4.2.2013, 16:07)
Poříďte si hole na Nordich walking a choďte.Já jsem za loňský rok zhubla 23 kg ,-).upravila jsem stravu lehce,jím všechno,ale míň a pravidelně 6x za den-Přestala jsem pít sladké vody,piju jen čistou vodu.Každý den si dopřeju kafíčko a malou mlsku ,-) a hubnutí jde i tak (Y) (Y) (Y).Ale doporučila bych Vám najít si instruktora na NW a absolvovat alespoň jednu hodinu,aby jste věděla jak chodit a co u toho dělat,já také byla a moc mi to pomohlo.Už se těším až sleze sníh a vyrazím......svrběj mě hole (H) (H) (H) a moc mě to baví,jdu si svým tempem a kochám se přírodou (H) (H) (H)

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (4.2.2013, 11:54)
Dobrý den, super je aquaerobic - min. zátěž na klouby.

ODPOVĚDĚT
Irena H. (medvedice33) ID 231112, mimibazar.cz/medvedice33 (4.2.2013, 10:58)
dobrý den, já jsem se před dvěma roky přihlásila do stobobezitě a dala jsem dolů 25kg za čtvrt roku, samo že to bylo i o úpravě jídla, ale co se týká cvičení tak jsme chodili 1x týdně na kondiční cvičení (ruce, nohy , břicho) a jinak jsem alespon obden šlapala rotoped (nejdřív půl hod , pak hodinu, aspon 20 km na střední zátěž) , není to jen na nohy , zabírá břicho , ruce i záda. zkoušela jsem i chodící pás ale na tom jsem byla za dvacet minut vyřízená (při 90kg), rotoped byl pohodlnější přece jen si tam ty kila sedli a nohy je neneli, a taky se na rotopedu dostanete na správnou tepovou frekvenci, kdy hubnete z tuků a ne z cukrů jako při aerobiku či zumbě. Plavání je určo fajn na klouby, ale pozor na chladnou vodu, při častém pobytu v chladnější vodě se tělo hlavně na rukách může obalovat izolační vrstou tuku proti chladu. za minulý rok jsem polevila v jídelníčku a v nové práci nabrala zas sedm kg, tak zase

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (veverka11) ID 116540 (4.2.2013, 9:36)
Zatancujte si......máte ráda nějakou hudbu? Pusťte si doma něco svižnějšího a sama pro sebe (nikdo Vás doma nevidí) si zatancujte. Já jsem tak zhubla docela hodně, začínala jsme třeba na na 10 minutách, pak mě to bavilo víc a víc, lehčímu tělu se také lépe hýbe a hlavně se hýbe raději, takže jsem potom tancovala doma i hodinu. Nic to nestojí, nikdo Vás nevidí, můžete kdykoliv budete mít čas. Hodně pijte, vynechte bílé pečivo a sladkosti......půjde to, přeji Vám hodně sil (cinky) (L)

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (3.2.2013, 20:57)
Hodně záleží na tom kolik je Vám let. Jasně ,že nehýbat se je špatně, ale posilovna a něco podobného není dobré. Pokud máte hodně velkou nadváhu, tak si odděláte klouby a zatížíte všechny orgány. Doporučuji plavat a procházky. Změnit životní styl a přidávat pohyb úměrně podle úbytku váhy. Je to potřeba na získání svalů a né na zhubnutí.
Při 130 kilech jsem už měla s pohybem problémy. (v mém věku) Dokud jsem se nedostala pod 100 kila, tak jsem pohyb nezvyšovala. Pak jsem začala procházkama s holemi.Při 80 kilech tak 8 km.
Předpokládám, že jste mladá, tak postupně můžete toho pohybu přidat více.Ale všechno chce s mírou, aby se to stalo vaším stylem už navždy.
Držet dietu a přehánět to se cvičením na nějaký čas, je blbost. Dělejte jen to, na co si zvyknete, na co budete mít čas pořád, váha jde pak dolů sice pomaleji ale už zůstane.

ODPOVĚDĚT
Petra N. (petra36) ID 90287, mimibazar.cz/petra36 (3.2.2013, 20:40)
omlouvám se ale moc se mi líbí vaše fotka kde ji najdu??petra
(P)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (3.2.2013, 20:29)
chůze, nejdřív normálně, pak zkusit větší tempo, choďte třeba i k večeru, jestli se stydíte. A zkuste posilovat záda, já zhubla a nemohla jsem ani pořádně chodit, páč nemám vybudované svalstvo kolem páteře - na to je dobré třeba to kolo nebo i plavání ...

ODPOVĚDĚT
jana n. (marokoko) ID 365004 (3.2.2013, 18:26)
kupte si hole a choďte

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (3.2.2013, 18:22)
Určitě plavání, chůze, rotoped. Přeju hodně zdaru, mně pomáhá chůze, těším se na jaro, také potřebuju shodit.

ODPOVĚDĚT
Anna M. (annamor) ID 462910 (3.2.2013, 17:06)
Mrkněte někdy na Markízu - teda nevím, jestli to tam ještě dávají, ale ještě tak před 14 dny to bylo - hubnou extrémně tlustí, kteří mají i 150 a víc kilo a jak ti jedou ,-) a že by si zhuntovali klouby, to tam nikdo neřeší.
Já mám 127 kilo a vím, že hýbat se s takovýma kilama není snadný, jezdím denně na kole a chodím - no ale nehubnu ,-)
Rotoped klidně - já měla s nosností 100 kilo a jezdila i se svojí váhou - teď mě to už ale nebaví.

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (trala) ID 253343, mimibazar.cz/trala (3.2.2013, 13:49)
Když bylo na Primě "Jste to, co jíte", p. Havlíček a p. Cajt. manželskému silnému páru darovali nebo půjčili veliký rotoped, aby začali s nějakým pohybem, ale ti byli opravdu hodně silní. Pak jednou tam byla paní silná a té mimo stravu jinou, doporučili chodit pěšky(všude jela autem) a plavání a hlavně pravidelně jíst. Omezit tučné, sladkosti, zkuste i na koberec nebo podložku, lehnout si a šlapat nohama jako na kole, prostě asi to , kde nebudete mít při cvičení celou váhu na nohách kvůli kloubům.Ze začátku určitě po chvilkách a pak čas pomalu přidávejte. Přeji Vám hodně úspěchů a pevnou vůli a věřit si , že to dokážete. Jste dobrá, že jste se odhodlala. (Y) :-) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (3.2.2013, 13:49)
Začněte s chůzí. Ostřejší tepmo, pro začátek tak 20-40 minut denně. Měla byste se trochu zadýchat, ale ne moc. Případně k tomu přidejte hůlky na nordic walking. Ideálně si najděte nějakou příjemno trasu - časem zjistíte že ji projdete rychleji - tak začněte zvyšovat dávky.

Zároveň si zajděte za nějakým fyzioterapeutem a nechte si vysvětlit, jak funguje hluboké kosterní svalstvo a začněte ho zpevňovat- bude to nějaká kratší sestava cvičení poránu a večer, která půjde bez problémů cvičit doma. Během dvou, tří měsíců se vám při poctivém cvičení zlepší kondice a držení těla a bude pak daleko jednodušší najít nějaké intenzivnější cvičení, které by vás bavilo.

Jinak kloubům ulehčuje jednak nejrůznější cvičené ve vodě, pilates, jóga (klasická, nikoliv pover hyper a podobné deriváty) .

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (3.2.2013, 13:52)
V posilovně pak různé stroje simulující právě chůzi či jízdu na kole či běžkách (které tady zmiňují ostatní). Jenže to chce nastavit dávky a zátěž od někoho, kdo tomu rozumí a pro vás indiviudálně. Bez toho hrozí, že buď nebudete v pořádné zátěži a nebo napoak se budete přetěžovat a něco si uděláte.

Proto je lepší začít s lehkým zlepšením fyzičky pomocí ostré chůze a kompenzačního cvičení doma - navíc u toho odpadá překonání ostychu jít do posilovny či bazénu.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (3.2.2013, 13:40)
Být vámi, raději chodím do fitka, třeba na H.E.A.T, což je chození na pásu v rytmu, tam vás to donutí odchodit si celou hodinu. Zkuste si najít kamarádku, se kterou byste se vzájemně podporovaly. Kombinujte to s plaváním, ale musíte fakt aspoň celou hodinu nepřetržitě plavat a nejlépe stylem kraul, jen nějaké povlávání ve vodě je na nic.
Spousta lidí si domu koupí nějaký přístroj a pak na to kašle, protože se nedonutí, vždycky je něco důležitějšího, nebo se cítí unaveně...

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (3.2.2013, 13:36)
Pro lidi s větší nadváhou dopručují cvičení na VibroStation. V podstatě jen stojíte v různých pozicích (nebojte, nic krkolomného) a ty 3D vibrace vámi různě natřásají. Lekce bývají 30 minut a je to znát, přitom se nezpotíte ani nezadýcháte. Na začátek na takovéto zpevnění by to určitě bylo fajn. Jsou tam ale určitá zdravotní omezení - stavy po operacích, umělé klouby apod. to byste si musel načíst. Často jsou i zvýhodněné permanentky na slevových portálech...
Plavání je určitě super, chodila jsem i na aquaerobic a chodily i starší paní, i hodně silné a všechny to zvládaly - navíc je tělo pod vodou, tak se nikdo nemusí před ostatními stydět...

ODPOVĚDĚT
Petra N. (petra36) ID 90287, mimibazar.cz/petra36 (3.2.2013, 16:13)
U VIBRA SE MUSÍ CVIČIT NE SE JEN NECHAT NATŘÁSAT...ALE ZATÍNAT SVALY,RŮZNĚ ČUPAT A DRŽET NOHY ATD....NENÍ TO TAK JEDNODUCHÉ JAK PÍŠETE...PRO ŽENU S VELKOU NADVÁHOU BYCH TO TEDA NEDOPORUČILA...

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (3.2.2013, 21:43)
Cituji a z vlastní zkušenosti poporuji tato tvrzení z webu:
*Vibrostation je určen pro všechny věkové skupiny klientek a to od sportovkyň až po dámy staršího věku. Cvičení s Vibrostation je velice šetrné, klouby, vazy a šlachy jsou vystaveny podstatně menší zátěži.
* Naklápěcí vibrační plošina „cvičí za vás“. Pouhým správným postojem na plošině a zatažením příslušných svalů docílíte efektivního spalování tuků a posilování svalstva prakticky bez námahy. Díky vibracím z plošiny procvičíte většinu svalů v těle.
Pro člověka s nadváhou je klasické cvičení mnohem namáhavější, někdy i nemožné...tohle vidím jako dobrý odrazový můstek. Většina cviků se provádí izometricky, takže klouby se namáhají minimálně (ve srovnání s jiným cvičením)...

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 24072 (3.2.2013, 13:30)
a co zajít do fitka, vyzkoušet si různé cvičící přístroje? třeba vám některý sedne a pak si ho můžete pořídit domů, já měla eliptic, koupen přes net, nevyzkoušen v obchodě, cvičení mě na něm absolutně nebavilo, prodala jsem, vyzkoušela jsem si v obchodě běhací pás, mám ho doma a běhání na něm zbožňuju a cm ubývají (Y) rotoped je na nic, když na něm jen sedíte, to je spíše na nohy, přeji pevnou vůli, příp. jestli máte velkou nadváhu, tak možná spíš zajít za nějakým výživovým poradcem, nechat si udělat jídelníček na míru a začít s pohybem, např. 2 x týdně fitko, 2 x týdně plavání

ODPOVĚDĚT
Michaela S. (MyskaSv) ID 50588 (3.2.2013, 13:28)
než rotoped tak doporučuji eliptical, na rotopedu totiž procvičujete jenom nohy než to na elipticalu skoro celé tělo. K tomu doporučuji pořídit si sporttester, jsou to hodinky s hrudním pásem, který vám hlídají tepovku, nemusíte totiž cvičit rychle (to pak spalujete cukry a budujete si svaly), vy potřebujete cvičit v nižší tepovce vhodné ke spalování tuků. Ten sporttester je dobrý, že si ho můžete nasadit a vyrazit i na procházku v rychlejším tempu a přitom si pohlídáte tepovku. Jestli nechcete investovat do elipticalu, tak bych si asi pořídila hole a začne nám krásné jarní počasí a vyrazila spolu se sporttestrem do přírody ,-). Jinak k tomu Vám doporučuji prostudovat stránky stobklub.cz a program sebekoučink, kam si můžete zadávat svůj jídelníček a hlídat si složení Vaší stravy. Já měla mírnou obezitu, ale díky stobklub.cz a programu sebekoučink, díky cvičení na elipticalu, na jaře procházky se sporttestrem se

ODPOVĚDĚT
Michaela S. (MyskaSv) ID 50588 (3.2.2013, 13:43)
mi od lonského února podařilo dát dolů 30 kg a dostat se do Normy (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana Ch. (koniprd) ID 242621 (3.2.2013, 16:57)
(Y) 30 kilo,jste úžasná (L) jinak já mám taky eliptical,koukám u cvičení na tv a utíká mi to ,-) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (BehunkovaL) ID 75070, mimibazar.cz/behunkoval (3.2.2013, 13:10)
Žádný sport mi k srdci nikdy nepřirostl, tak maximálně turistika, chodit mi nevadí. Ale bez pohybu nezhubnu..... Díky za všechny rady. (F)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (3.2.2013, 14:11)
Nejpřirozenější je chůze, takže pro začátek chodit a chodit, klidně s holemi, až budete mít trochu kondici, tak plavání, postupně k tomu můžete přidávat posilování atd., ale začněte tou chůzí, to je opravdu nejlepší na rozjezd.

ODPOVĚDĚT
Silvie J. (janeckula) ID 73679, mimibazar.cz/janeckula (3.2.2013, 13:37)
plavání je dobrý začátek. Co zkusit třeba aquaerobic? Ten nezatěžuje klouby.
Pak bych zkusila chůzi s holemi (doporučoval Havlíček pro silnější) nordwalking nebo jak se to píše :^)
aerobic, zumbu a tak bych zatím vynechala

ODPOVĚDĚT