Nožičky do X u 2 letého dítěte
Máte někdo zkušenosti s nějakými vložkami do botiček? Ortoped změřil, že má dcera nožičky do X víc než děti běžně mívají. Poradil mi jen, až sedává na turka a nechodit dlouho po městě(po tvrdé ploše), a to máme doma dlažbu. Pomůžou i vložky?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Lucie K. (luciekuhnova) ID 116606, mimibazar.cz/luciekuhnova (18.2.2013, 20:49)
my máme taky nohy do X, ale předepsal vložky s klínkem (malému bude 2,5roku). Máme je cca 4 týdny. Vysloveně zakázal odrážedla, takže jsme je dali pryč, doporučil v létě chůzi bos, turecký sed a hlavně ty vložky. Dostali jsme je až na druhé kontrole, kdy se mezera mezi kotníky ještě zvětšila. Jdete ještě na konrolu, třeba za půl roku? Pokud vám vložky nepředepsal, nedávala bych je. je víc druhů (na ploché nohy, na X...sama bych je nekupovala bez doktora) (L)

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Hanakub) ID 104705 (18.2.2013, 21:20)
Děkuji, jdeme na kontrolu za půl roku, tak uvidíme, co nám řekne. Četla jsem, že dobré jsou vložky do bot Hanák. Zkusím se na ně zeptat někde v lékárně... (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (luciekuhnova) ID 116606, mimibazar.cz/luciekuhnova (18.2.2013, 21:34)
Já značku nevím, ale jsou taky z lékárny. Malému se první asi 2 chůze v nich moc nelíbily, furt říkal, že ho bolí nožičky (jsou opravdu tvrdé). Ale potom si zvykl a běhá s nima v pohodě. Máme jen jedny, v zimních botách, na doma nemáme. Na Xkové nohy jsou vložky s klínkem, mají takovou zvýšenou patu, právě proto, aby jim vnitřní strany chodidla nepadaly dovnitř, ale vytáčely se zpátky ven a tím mízní to postavení nožek do X od kolen dolů). U takhle malých dětí se ty Xky většinou vložkami srovnají. Nám je napoprvé taky nedal, po půl roce ale už jo. Hlavně pokud má vaše dítko odrážedla, tak ta dát pryč, právě na principu toho odrážení se hodně podporují ty Xky ,-) (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Eva K. (Evulka K.) ID 381009 (18.2.2013, 20:31)
Oba mí synové měli nožičky dovnitř, chodili jakoby po vnitřní straně plosky a ujížděla jim patička do strany, tím i Achillovka byla "nakřivo". Rozhodně bych to tak nenechala, chodili jsme na RHB, cvičili Vojtu, kluci měli vložky do bot PODLE OTISKU, ten mladší dokonce i dělané ortézky. Byl to běh na dlouhou trať, ale oba mají nožky srovnané, ale vyrovnalo se to až kolem 6.-7. roku, kdy se zpevňuje i vazivový aparát. Celou tu dobu jsme chodili na RHB, lékařka nám psala i zdravotní boty. Pokud se to zanedbá, v pozdějším věku se objevují problémy s koleny a kyčlemi. Víte, někdy o co si člověk neřekne, to lékař sám nenabídne, my měli štěstí. Držím palečky!

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (zuzana kn) ID 178835 (18.2.2013, 18:07)
Naše dvojčata také šmajdali. Vložky dostaly (na předpis - otisk nožiček) ve dvou a půl letech, klukovi se to srovnalo, holčině zatím ne. Děti nosí pevnou obuv (Essi) i místo bačkorek mají Essičkové sandálky, také s vložkami. Modlím se, aby se to holčině srovnalo. Když běží, vypadá to, že si ty nohy zauzluje. Pan doktor říkal, že by se to mělo srovnat a tam co nám dělali vložky zase říkali, že někomu se to srovná a někomu ne. No, uvidíme ....

ODPOVĚDĚT
Hana O. (hadeva) ID 357276, mimibazar.cz/hadeva (18.2.2013, 17:46)
Taky si myslím,že jestli Vám nic nepředepsal,tak bych sama nedávala.Taky prý nejsou vložky u takto malých dětí vhodné,když musí být,tak se dávají až od tří let,prý mají z toho puchýře.To bylo řečeno nám na ploché nožky,byli jsme u ortopeda ve 2letech.Nožky do X spíše můžou způsobovat špatné kyčle-to má neteř,ale nevím,jestli je to pravidlem. (F)

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (lonewolf) ID 42697, mimibazar.cz/lonewolf (18.2.2013, 17:29)
Hani,když Vám je ortoped nepředepsal,tak bych nedávala.Hlavně kupovat pevné zdravotní botičky a to letní sandálky (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lucianka05) ID 249118, mimibazar.cz/lucianka05 (18.2.2013, 17:27)
dcera měla jako malá nohy do X, koupily jsme vložky ve zdravotnických potřebách a spravilo se jí to. Tam vám určitě poradí, jen doporučuji koupit takové,aby měli tvrdé jen to vystouplé uprostřed, některé jsou tvrdé celé a ty se mi nezdají vhodné, my měli takové jakoby semišové.

ODPOVĚDĚT