nepovedený chleba
prosím poradíte mi kde se mohla stát chyba? Pekla jsem v pekárně poprvé chleba,semínka a salám se mi vůbec nezapracovaly do těsta a to dokonce ani nebylo úplně dopracované,zůstalo takové nezpracované a ani moc nevykynulo.V komentu recept
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (26.5.2013, 17:43)
Pokud jste do chleba dala místo té pš. celozrnné žitnou, tak to neutáhlo to droždí, bylo potřeba delší doby kynutí a ještě ten těžký salám... Já mám teď oblíbený tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=142654&user=248206 Chvíli mi dalo než jsem se k němu dopracovala. Kvásek není nic složitého, nepotřebuje žádnou extra péči a chléb je zdravější.Není to nic složitého, a když se člověk nenechá odradit občasným neúspěchem....

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (26.5.2013, 20:46)
(L) (L) (L) Moc díky za recept, tento chleba určitě ueču pro sebe (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Hana Š. (Kospetaaa) ID 284206 (26.5.2013, 13:22)
Také se mi zdá,že jste měla špatně hnětací metly.Jednou se nám to také stalo (H)!

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (26.5.2013, 12:04)
Blbě vám hněte pekárna. Buď špatně nasazené hnětací háky a nebo nějaký problém uvnitř.

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (26.5.2013, 14:07)
(F) (F) (F) (F) děkuji,ale tím to nebylo ,-) ,-) ,-) háky byly dobře, stopla jsem program a znova je nasadila, takže ty byly dobře (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (25.5.2013, 23:28)
zkuste tenhle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3616 u nas doma je nejoblibenejsi, kupuji suseny kvasek ve zdrave vyzive nebo DM ale tam je drazsi (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (26.5.2013, 14:07)
(F) (F) (F) (F) děkuji za tip (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (25.5.2013, 20:31)
Recept mi přijde OK, jestli jste dala jenom celozrnnou žitnou mouku, tak ta o dost hůř kyne a chleba je pak strašně kompaktní a hutný. Upéct celožitný chleba je docela kumšt. Vždy dávám většinou celozrnné pšeničné a jen tak zhruba třetinu celozrné žitné. Já už tedy taky přešla na kváskový chleba. Je vynikající a lépe stravitelný. Kvásek není problém - vždycky o víkendu přiživuji denně, pak šoupnu do lednice, vyndám tak ve středu,přiživím a zase šoupnu. A vyndám až v pátek večer. Ale chce to opravdu něco počíst. (F)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (25.5.2013, 20:36)
Ještě recept na chlebík do pekárny, který se povede vždy: 380ml vody, 2 PL oleje, 1,5 PL octa, 360 dkg pšeničné chlebové mouky, 140 g žitné chlebové mouky, 80 dkg pšeničné celozrnné mouky, 80g žitné celozrnné mouky, do rohů pekárny - 3 malé lžičky soli, 2 malé lžičky drceného kmínu, 2 malé lžičky sezamových semínek, 2 malé lžičky lněného semínka, doprostřed - 1,5 malé lžičky cukru a 1,5 malé lžičky sušeného droždí. Je důležitý ten poměr mouky. Jinak tento chleba peču přes týden, když nemám tolik času na kváskový a moc nám také chutná. (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (26.5.2013, 14:06)
(L) (L) (L) (L) Soni moc děkuji určitě vyzkoiším (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Eva L. (eva567) ID 296603, mimibazar.cz/eva567 (25.5.2013, 18:38)
Jéé Marki vy ten chlebík oproti mě máte krásnýý (Y) já když přidala do těsta salám tak jsem upekla cihlu!!! (smich) (smich) (smich) Proto přidávám už jen česnek,škvarky a nebo semínka... (Y) (Y) (Y) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (25.5.2013, 19:25)
,-) ,-) ,-) ,-) ,-) taky pečete? a máte nějaký oblíbený recept? (hello) (hello) (hello) jo a Evi prosím napište mi ještě jednou tu adresu přes vzkazy kam mám donést konečně ty skleníčky? (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (manka73) ID 266787 (25.5.2013, 18:38)
Dobrý den, já bych Vám pro začátek doporučila hodně čtení o pečení v pekárně a potom až zjistíte, že chleba z pekárny už Vám nevyhovuje, tak pečení s kváskem...taky jsem byla z počátku z chlebů z pekárny unešená, ale po čase jsem začala v pekárně těsta jen zadělávat a péct houstičky, bagetky atd. a kváskový chléb
http://www.primapekarna.estranky.cz/
http://www.maskrtnica.cz/jak-na-prvni-domaci-chleba/
http://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html z Cuketky se dostanete na další a další odkazy
a kdybyste byla na facbooku, tak tam je potom tato stránka https://www.facebook.com/groups/386548024763970/

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (25.5.2013, 19:21)
(L) (L) MArti díky moc, já taky chci péct chleba v troubě, protože ta cihla z pekárny se mi zdá, že je rychleji snězená, bochník nám vyhovuje více, jen musím objednat ošatku na kynutí. Já tu pekárnu pořídila hlavně kvůli tomu zadělávání těsta (L) (L) (L) (L) (L) a na kváskový chléb asi budu líná, nemám ho kde doma schovávat a věřím že bych se o něj špatně starala ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Irena T. (ircat) ID 5600 (25.5.2013, 17:55)
Markétko, tipla bych, že byla celozrnná žitná mouka příliš "těžká". Já z ní dělám buď kváskový chléb, ten kyne dlouhou dobu, ale na normální program a s droždím mám s celozrnnou žitnou také problém. Jestli chcete chléb pouze z celozrnné mouky, zkuste špaldovou, ta mi vykyne vždy (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (25.5.2013, 18:01)
(L) (L) (L) (L) Iren dobrý den, děkuji, chleba je dobrý, jen má divný tvar a je udusaný,snad se příště více podaří. ,-) ,-) ,-) Chtěla bych nějaký recept na klasický chleba a pak i na nějaký ten zdravější, tmavý, nemáte tip? A ten kvásek je složitý?potřebuje něco extra? Jsem se rozhodla, že budu péct domácí chleba a tak čerpám inspiraci a moudra od ostatních, ještě si chci koupit ošatku na kynutí, protože nám moc ten hranatý velký tvar chleba z pekárny nevyhovuje, příjde mi, že je rychleji snězený než klasická šiška ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Zdenka D. (Anturka) ID 235979, mimibazar.cz/anturka (25.5.2013, 22:02)
Markétko,taky jsem zkoušela péct chleba přímo v pekárně ale je tvrdej a proto dělám těsto v pekárně a peču v troubě i rohlíky si tak dělám nebo bulky . (L)

ODPOVĚDĚT
Irena T. (ircat) ID 5600 (25.5.2013, 19:55)
Kvásek složitý není vůbec, tady na mimibazaru najdete recept (F) Dokonce i mně se podařil. Já většinou už dělám chleba od oka - dávám cca 3 hrnky mouky (jakou doma najdu), hrnek vody, hrnek kvásku, dvě lžičky oleje, sůl, kmín a semínka, pak koukám, jestli mi z toho vyjde při míchání tvrdší "koule" - když ne, přidám mouku nebo vodu (to v případě, že se mi směs nechce spojit do hladka). No a po promíchání pekárnu vypnu a čekám, až mi chleba vykyne. Když se mi zdá dost vysoký, zapnu jen pečení (F)
A máte pravdu, taky mi přijde, že hranatý chleba z pekárny se sní rychleji než chleba z trouby, ze stejného množství surovin ,-)

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (xlmakrela) ID 54948, mimibazar.cz/xlmakrela (25.5.2013, 17:51)
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2500

jen jsem dala žitnou celozrnou mouku

ODPOVĚDĚT