Zavařovala jsem do sklenic maso. Víčka mi všechny držely, neprotáčely se,ale sklenice mám mastné, jakoby mi z toho protékala ta šťáva - asi jsem dala moc masa do sklenic. Může to tak být, nebo co s tím mám dělat?
Určitě bych neplnila do takové výšky. Já dávám vždy do 1/2 sklenice max 2/3 a vždy bez problémů. Nikdy mi neteklo ani se nekazilo. Víčka by měly být vtáhlé dovnitř.
Mně se to letos stalo poprvé, voda byla po hodině zavařování mastná a kalná jak polívka. Po druhém zavaření jsem omyla sklo jarem. Zavařovačky dostala dcera s sebou k moři a všechno je v pořádku.
nic, otřít sklenice, aby se zbytečně kolem víčka nechytala plíseň a uskladnit do chladu a temna... Maso se zavařuje na vysokou teplotu a dlouho, takže je normální, že se trocha vody (šťávy) dostane ven...