domácí lučina
maminky děláte někdo domácí lučinu z jogurtu a šlehačky, má se nechat 24 hodin odstát na cedníku na plátně, ale nevím jestli v lednici nebo při pokojové teplotě
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 13 komentářů
Alena V. (Elinqa) ID 61068, mimibazar.cz/elinqa (20.7.2013, 6:54)
Dělám bez smetany takto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=105915&user=61068, z vykapaného jogurtu dělám i nepečený dort http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=110685&user=61068, zelný salát (nemusím majolku) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=121723&user=61068 nebo místo kysané smetany na buchtu (jakoukoliv) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=89724&user=61068

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (19.7.2013, 22:46)
ja davam 1 velky a 1 maly bily jogurt a 1 zakysanou smetanu, osolim dam suseny cesnek, zamicham, zabalim do platna, zavazu provazkem, povesim na varesku, kterou polozim pres kbelik a necham vykapat asi 2-3 hodiny, pak dam "uzlicek" na cednik, na kastrol a dam do lednice, vetsinou jeste zatizim napr. krabickou perly, ramy,...

ODPOVĚDĚT
Martina J. (Cilla) ID 192695 (19.7.2013, 17:40)
kdo dáváte šlehačku, tu ušleháte nebo vmícháte do jogurtu jak je tekutá? *-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (20.7.2013, 9:52)
vmíchám,nešlehám...Kupuji v lidlu velký bílý jogurt,velký kelímek zakysaný,malý kelímek šlhačky,smíchám jak je-ochutím bud na slano,nebo na sladko,dám do plátýnka,na cedník a do lednice do druhýho dne.

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (19.7.2013, 15:42)
v lednici ale mě teda nechutná ,-)

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (19.7.2013, 15:34)
tak já dělám z 1kg jogurt řeckého typu (Bohe milk)- Globus cca 55kč + 1kelímek velké Hollandie(500gr) a 2 x smetany ke šlehání 33% , nechám v lednici přes plátýnko odkapat nejméně 24 hodin.... mana nebeská.... nesolím.... ochucuji až hotovou, někdy dosladím van. cukrem, nebo promíchám s džemem a je to vynikající na lívance, palačinky.... dobré také do nepečeného dortu (kam se hrabe Mascarpone) spolu s obyč tvarohem
a slaná varianta nám nejvíce jede posypaná nasekanou mladou cibulkou, nebo přimíchám šunku najemno, nebo výborné je i se strouhaným sýrem, bylinky :-) :-) :-)
a syrovátku buď vypiju, nebo používám na pečení chleba bez hnětení... a nebo na čištění pleti... tím, že neobsahuje sůl...super

ODPOVĚDĚT
Michaela N. (PELH) ID 239763, mimibazar.cz/pelh (19.7.2013, 14:14)
Dělaám jí a dávám do ledničky :-)

ODPOVĚDĚT
zdenka k. (kubjatovaz) ID 61301 (19.7.2013, 13:55)
Já také dávám jogurt a zakysanou smetanu.Včera jsem dělala a lučina je výborná.Já jsem do lednice nedávala,ale rychle ji spotřebujeme. (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (aktij81) ID 366187, mimibazar.cz/aktij81 (19.7.2013, 13:47)
Dělám takto: 1 velký jogurt Holandia, 1smetana ke šlehání. Nechám do druhého dne okapat přes plátno, ale v ledničce. Až do hotové dávám sůl, pažitku, bylinky, co máte rádi. Moc nám chutná, je výborná (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Simona Z. (simir001) ID 156594 (19.7.2013, 13:30)
2 velké jogurty, jedna 30% smetana, trošku soli. Nechávám přes noc v lednici, pak do části co odeberu přimíchám bylinky www.davidkovokoreni.cz) (zajic)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (lucinkamail) ID 339761 (19.7.2013, 13:45)
(L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (lucinkamail) ID 339761 (19.7.2013, 13:25)
no právě já jsem si říkala, že nechat venku v tom hicu by asi nebylo to nej...ale jistá jsem si nebyla, holky mooooc díky za rady (L) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Věra W. (verina) ID 73016 (19.7.2013, 13:23)
já dělám je výborná a dávám do ledničky

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (lucinkamail) ID 339761 (19.7.2013, 13:26)
můžu se zeptat podle jakého receptu děláte?já jsem našla pouze jogurt a šlehačka (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Šárka Šmídová (anabelka) ID 5344, mimibazar.cz/anabelka (19.7.2013, 13:20)
Známá dává také do lednice (Y)

ODPOVĚDĚT
Barbora Š. (Robobara) ID 457809 (19.7.2013, 13:06)
Dělám a dávám do lednice - nechat to 24 hodin venku v tomto počasí - to raději ne. Ať se povede :).

ODPOVĚDĚT
Jana L. (Hanale) ID 249210, mimibazar.cz/hanale (19.7.2013, 13:33)
Dělám 0,5kg bílého jogurtu, 1lž soli, 200g zakysané smetany.
Dá se přidat stroužek česneku nebo rozmělněná šunka nebo olivy a je to pak různě ochucená lučina.

Dá se udělat i ligt verze z nízkotučného jogurtu.

Dělám večer, zvečera nechávám 2-3h kapat do dřezu (mám zavěšeno na úchytce dvířek), jak jdu spát, dávám do lednice do cedníku, kape to dál.

Pro děti na mazání pečiva jedinečné, máslo nebo margarín už téměř nepoužíváme.

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Lucka KB) ID 454850 (19.7.2013, 14:54)
to zní dobře určitě vyzkouším

ODPOVĚDĚT