Jan Novák (GTC) ID 473425 (28.7.2013, 13:12) |
Odpověď máte v tom předešlém vláknu o kartušovce. Pro vyfiltrování toho mlíka musíte "mléčné částečky" "slepit dohromady" vločkovačem. Pak půjdou vyfiltrovat. Teď jsou částečky tak jemné, že je běžným způsobem neodfiltrujete. Použijte síran hlinitý (je to vlastně onen předražený AQUA Blue a podobné komerční produkty, jen stojí 2 x míň než "origo AB). Mléčný zákal je dle mne způsoben koloidními (velmi malými) částečkami chloridu vápenatého, vzniklého reakcí tvrdé vody (rozpustného hydrogenuhličitanu vápenatého) s chlor přípravky. Tyto pidičástečky tak lehce nevyfiltrujete (jsou malé a projdou filtrem. Musíte je tedy "vyvločkovat", sdružit do větších celků, které neprojdou filtrem. A na to je síran hlinitý.
ODPOVĚDĚT |
| Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (upraveno 28.7.2013, 19:29) |
Tak jo.....koupime tedy jeste vlockovac..protoze se siranem hlinitym bych si asi neporadila ... jeste jednou dík....
ODPOVĚDĚT |
| | | Mária Š. (sumari) ID 191977 (28.7.2013, 19:43) |
Hlavně ten vločkovač musíte nechat působit alespoň přes noc a ráno bazén vysát-pokud tu sraženinu nevysajete-filtrace nepomůže!!
ODPOVĚDĚT |
| | | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (29.7.2013, 10:07) |
..jeste po pulnoci tam muz dobehl diky za prakticky dodetak!!
ODPOVĚDĚT |