Zuby
Jdu s dcerou 7 let trhat 6zubu postupne. Jak jste to s detmi zvladali? Jak na to děti reagují? Uspava se i? Jde i o stoličky. Díky. Mǎm z toho obavu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Tereza P. (Rezedaa) ID 293255, mimibazar.cz/rezedaa (2.8.2013, 9:20)
byla jsem před 14 dny s dcerou 8 let......doktorka ji dala injekci, hned po tom zkusila jestli zabrala /samozřejmě že nezabrala/......zub ji za živa vyrvala a pak jí ještě vynadala,že moc řvala a že má zalehlý uši /a to ani Terezka moc neřvala/......no a pusa jí otupěla až doma 8o| (6).....ja jsem z toho byla celý týden hotová, ale Terezka už za hodinku naprosto v pohodě a smála se že nemůže pohnout pusou [A]

ODPOVĚDĚT
Markéta H. (Zamie) ID 88816 (1.8.2013, 9:20)
Já byla u nás s holkou (8let, nevejdou se jí stálé dvojky) u místního ortodontisty, starší pán, doporučil trhat postupně snad 8 zubů. Nedalo mi to, dojela jsem s ní do Motola a nic z těch co doporučil se trhat nebudou. Ještě že jsem na něj nedala !!! Našli jiné "vady", doporučili vytrhnout jeden mléčný, dcera v pohodě, že si to nechá a u zubařky ztropila scénu, až na druhý den, si ho tedy nechala vytrhnout.

ODPOVĚDĚT
Irena H. (irik) ID 4999 (31.7.2013, 17:52)
10lete (X) trhali 4ky pred mesicem a trvalo to celkem asi 20min (F)
na zacatku dostala gel, pak injekci...vubec to nebolelo

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (gazela77) ID 42534, mimibazar.cz/gazela77 (31.7.2013, 15:39)
Holky diky za rady a reakce dam si panak už asi doma to bude děs. Domluvim se s dr uvidim co řekne. (Y) :-)

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja&Paja) ID 14797, mimibazar.cz/AjaaPaja (31.7.2013, 15:08)
Byli jsme před měsícem se synem (11let) na trhání dvou čtyřek kvůli rovnátkům. Pan doktor mu dal injekce (ty prý nebolely) a kontroloval a jednou připichoval. Když už plně účinkovaly, vytáhl mu obě čtyřky během chvilky, syna vůbec nebolelo, úplně se divil, že jsou venku, když mu je doktor ukázal.
Nejhorší pro něj asi bylo to čekání po injekcích, kdy už to bude, jak to bude bolet ... zkrátka to chtěl mít za sebou.
Ale přístup byl vzorný, byli jsme objednaní na určitý čas a sestřička řekla, ať zaťukáme, jakmile dorazíme, že ho vezmou přednostně. Rodiče v čekárně sice brblali, ale syn šel opravdu hned na řadu a zvládl to v naprosté pohodě (dokonce i já ,-))
Tak přeju hodně štěstí :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina D. (katkadrozd) ID 259403 (31.7.2013, 13:54)
Naší malou paní zubařka poslala přímo na dětskou stomatologii, že prý jsou tam odborníci a jsou vyškolení jak s dětma zacházet aby jí prý nestrasovala. Byly jí necelé tři roky , nechaly nás čekat tři hodiny v čekárně a to jsem s sebou měla ještě dvouměsíční miminko a byly jsme objedaní , vyrvaly jí na poprvé čtyři zuby naráz - žádný velký caviky s ní nedělaly - držely jsme jí tři a řvala děsně -myslím že z toho má trauma na dlouho a jestli ne ona tak já určitě. Když jsme tam jely podruhé bylo opravdu těžké ji tam dostat, plakala už když jsme vcházely do budovy - hrůza - prý odborníci :-D . Kdybych věděla, jak se tam na ni vrhnou tak bych taky požádala o nějaký "oblbovák".Ale jak píše paní pode mnou raději ať to má chuděrka za sebou naráz, než jí trápit na dvakrát. Tak snad budete mít štěstí na lepší "odborníky" než my.

ODPOVĚDĚT
Anna Č. (antikuchtik) ID 448924 (31.7.2013, 12:24)
Máš niekoľko možností. Buď to necháš urobiť iba s injekciami, ale dieťa si to bude pamätať, aj tú bolesť a celý priebeh, kliešte atd. alebo lepší doktor podáva oblbovací prášok a vtedy je to relatívne v pohode alebo je možnosť dieťa uspať priamo v ordinácii, čo robí bežne môj doktor. Dieťa si z toho ošetrenia nič nepamätá a nie je frustrované z návštevy u zubára, čo je pre mňa to najdôležitejšie. Nechcem, aby už v útlom veku dieťa získalo odpor k zubárovi. Ja sama som ho dlhé roky mala a viem, že to bolo utrpenie. Samozrejme všetko je otázka peňazí, ale pre deti chcem vždy to najlepšie. Ináč synovi vtedy trhali päť zubov.

ODPOVĚDĚT
Květoslava M. (nelinka.micinka) ID 118680, mimibazar.cz/nelinkamicinka (31.7.2013, 12:12)
My byli se synem na trhání jedné stoličky. Dali mu asi 20 minut před zákrokem "oblbovací" prášek po kterém jsou děti vláčné a neměli by si zákrok pamatovat. Pak mu doktorka zub opíchala a vytrhla. Malýmu se to nelíbilo a probrečel to, ale myslím, že to zvládnul dobře. Doma pak usnul a nejspíš si nic nepamatuje.
V 5ti letech jsme byli na operaci při které mu zároven vytrhli 5 zoubků. Dokonce rány po nich i zašili. Měla jsem z toho strach, ale malej byl v pohodě.
Přeju pevný nervy, nejhorší to je asi pro maminky. (L)

ODPOVĚDĚT
Marta K. (marslavkar) ID 133904 (31.7.2013, 12:10)
Pane jo, šest zubů, to si ani neumím představit. Asi bych raději volila celkovou anestezii. Vím, že se to dělá. Je to sice větší zákrok, ale pro to dítě, mi to přijde lepší. Byla jsem se synem na trhání dvakrát. Jednou to byl mlíčňák, tak ten šel sám, po jedné injekci, to bylo šup šup. Podruhé jsem s ním byla letos v červnu, to mu trhali šestku (už stálý zub), protože měl hluboký kaz. A to byla vážně síla. Dostal nakonec dvě injekce a stejně si zařval (a to je mu 13 a doktorů se rozhodně nebojí). Bylo mi ho hrozně líto a byl to jenom jeden zub, víc si toho nedokážu představit. Držím palce, ať to zvládnete a hlavně vaše holčička (hello)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (31.7.2013, 13:43)
:^) ve 13 už je bez stálého zubu? :-S

ODPOVĚDĚT
Marta K. (marslavkar) ID 133904 (31.7.2013, 13:52)
Ano, bohužel, ale dr. tvrdí, že místo té šestky se automatiky posune sedmička a nezůstane tam mezera a vejde se pohodlně i osmička. Měl v šestce kaz, ale doktorka, co byla na záskok to zenedbala a nevyvrtala a kaz se rozrostl tak, že byl moc hluboký a tak se musel zub vytrhnout :-|

ODPOVĚDĚT
Michaela L. (Anťa) ID 6050, mimibazar.cz/anta (31.7.2013, 12:05)
Holky vy mě děsíte.Taky nás čeká tahání mléčných zoubků kvůli špatně založeným druhým a rovnátkám, teda jenom dvou .A po pravdě si to s tou naší hysterkou taky neumím představit. Musím se pozeptat MUDry jestli ji nadat před tím něco zobnout, aby nevyváděla *-)

ODPOVĚDĚT
Dana K. (Dana77) ID 50708 (31.7.2013, 11:57)
Jdu taky příští týden s dcerou na trhání 2 stoliček, také je jí téměř 7 let. Mám strach za ní a taky nevím jak to zvládneme, bojí se, protože už jedno trhání zažila a dost jí to bolelo. Sice se jí to snažili umrtvit, ale kaz byl asi zřejmě hlouběji a tak jí injekce nezabrala. Děsím se, co bude teď :(. Sice řekli, že jí nějaký oblbovák dají, ale bojím se, že i tak to bude zase vnímat :-S Raději bych tam seděla místo ní...

ODPOVĚDĚT
Mirka T. (Mirísek) ID 69140, mimibazar.cz/mirisek (31.7.2013, 11:55)
Byla jsem taky s holkou, 6 zubů, mlíčňáků, kvůli křivě založeným zubům, aby měly místo. Původně to mělo být zaráz, Mudr. se jí ale neprozřetelně zeptal, jestli udělají půlku a po nějaké době druhou půlku. Holka samozřejmě, že jenom půlku. Podruhé to byl horor, už věděla, do čeho jde. Takže pokud to půjde, vzít všechno naráz- můj názor. Umrtvil jí to injekcí, pak to šlo už fofrem. Nevěřila jsem tomu, jaký to má kořeny, když jsou to první zuby. Slibte bolestný, stálo mě to majlant :-D Byla ráno, doma jsme trochu ledovaly, navečer už byla v cajku. Druhý den šla do školy. Byla za hvězdu, všichni jí koukali do pusy, litovali ji, tak prej jí to dělalo dobře :-D Dejte se panáka pak doma, bude to dobrý, nebojte. Ale byla jsem hotová. Pak ještě rovnátka, to byl taky zážitek :-S

ODPOVĚDĚT