Speciální nebo normální škola
Dobrý den,chtěla bych Vás moc poprosit.Mám pětiletého syna,ještě bude chodit rok do školky.Má diagnostikovanou poruchu ADHD.Nevím jestli mám hledat nějakou speciální školu s míň dětma ve třídě nebo by to zvládnul i v normální.Zatím si ho vůbec neumím
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Natali R. (NataR) ID 131699, mimibazar.cz/natar (1.9.2013, 8:13)
my jsem to meli potvrzene na konci prvni tridy ale tridni to vubec nezajmalo nespolupracovala a syn mel porad problemy, ucitela z angl. rekla ze se to vubec tyka jen psani y/i a s anglictinou nema nic spolecnyho :-o, prevedli jsem do skoly s malym poctem deti a specialnim pedagogem a je to lepsi. Je to na pristupu skoly a hlavne ucitele.

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (31.8.2013, 21:15)
Na začátek speciální nebo s menším počtem, časem se to pravdeěpodobně zlepší a bude moct přestoupit do běžné ZŠ.

ODPOVĚDĚT
Veronika P. (nika 100) ID 148059, mimibazar.cz/nika 100 (31.8.2013, 20:38)
Mám také syna s ADHD,teď už půjdeme úspěšně do osmičky,jsme integrovaní a máme individuál na norm.ZŠ Také jsem to kdysi řešila zda norm. ZŠ či ne a v PPP nám doporučili norm.ZŠ-tu naši,s tím že to s těmito dětmi umí.Takže norm.ZŠ po poradě v poradně ano,ale ne každá ZŠ umí a chce s těmito dětmi pracovat-takže na doporučení.Přeji hodně pevné nervy,trpělivost.....

ODPOVĚDĚT
Irena P. (Irina35) ID 161877, mimibazar.cz/irina35 (31.8.2013, 18:52)
Doporučovala bych vám dle porady s psych. poradnou zařazení do přípravné třídy, kde je učitelka s asistenkou, menší počet dětí a individuální přístup. Zde děti připravují pro první třídu a jsou specializovaní na děti s různými formami a poruchami ve vývoji.

ODPOVĚDĚT
hana l. (hanulkasnecek) ID 66936, mimibazar.cz/hanulkasnecek (31.8.2013, 15:51)
Všem Vám hrozně moc děkuji,moc jste mi pomohli.Příští týdem máme jít do PPP,tak se poradím i tam.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (31.8.2013, 12:54)
Nechte si rozepsat diagnózu, požádejte o zprávu z PPP ve které budete mít přesně uvedeno jak se ADHD u Vašeho syna projevuje a jaké nároky na výchovu a celkově přístup by měl mít.
Podle toho volte školu. Na poruchu upozorněte, zprávy předložte, ptejte se koho by měl jako třídní učitelku, poptejte se na ní u rodičů dětí, které také učila.
Vybírala bych učitelku, která je důsledná, přísná, a má dostatek zkušeností. Takovou, která si dokáže kluka srovnat.

ODPOVĚDĚT
Martina P. (laudom) ID 247437 (31.8.2013, 12:04)
Mám také syna, který má ADHD a Aspergrův syndrom a chodí již do čtvrté třídy a to na normální základní škole,pouze je integrovaný, má vypracovaný indviduální plán z PPP. Je to sice těžké, ale zatím to jakž takž zvládáme. Myslím, že nejdůležitější je , jakou chytnete učitelku, my jsme syna museli z jedné školy přehodit do druhé, protože paní učitelka ho nechtěla chápat ani přistoupit na individuální plán a Domča byl hodně psychicky na dně. V nové škole ho přijali dobře, paní učitelka je chápavá a vše jde jak má, tedy zatím, nevím jak bude zvládat vyšší ročníky.Ale je tu spokojený, paní učitelku má rád

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (31.8.2013, 11:48)
Každé dítě je jiné, poradila bych se v PPP či SPC. Sama mám dítě s ADHD, poruchami chování, vývojovou dysfázií atd. Teď jde do první třídy. Do školky chodil tři roky - navštěvoval speciální třídu pro děti s PAS - hodně se tam uklidnil a spoustě věcí naučil. První třídu jsem vybírala za pomocí SPC (tam syna znají od jeho tří let, navštěvujeme 1x měsíčně) a radila jsem se i ve školce. Na konec syn nastupuje do speciální třídy, která je v běžné ZŠ. Je to jednotřídka o 10 dětech (dva prvňáčci), učí se zde hlavní předměty. Tělesnou výchovu, výtvarku a hudebku mají dohromady s běžnou třídou. V dalších letech (dle toho jak to půjde) by se měl integrovat do normální třídy. PS. my jsme cca 16tis. město a třídy pro děti s handikepem tu nabízí dvě běžné ZŠ (Y), určitě v Plzni toho bude více

ODPOVĚDĚT
hana l. (hanulkasnecek) ID 66936, mimibazar.cz/hanulkasnecek (31.8.2013, 11:20)
představit,že bude sedět hodinu v lavici.Už nyní jsou ze školky stále samé stížnosti na jeho chování.Nevíte o nějaké speciální škole pro tyto děti v Plzni?
Moc děkuji.
Hanka

ODPOVĚDĚT
Petra M. (tabi) ID 154114 (31.8.2013, 13:40)
Dobrý den Hani,mám syna ADHD a atyp.autismus.Chodí do normální školy,má asistenta,takže v rámci možností vše zvládá.Asi hodně záleží na přístupu pedagoga.Myslím si,že v Plzni by neměl být problém se školou.Jezdíme se synem na psych.kliniku k doktorce Rumlové a jsou tam vždy na chodbě různé informace ohledně autismu a dětí s ADHD.Tak by vám tam třeba poradili nebo odkázali na SPC.

ODPOVĚDĚT