Hrušková buchta, moučník
Co mám upéct na víkend z hrušek? Máme jich hodně, tak abych trochu zpracovala. Zakysanku, ani ořechy nemám. Díky za tipy
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Soňa N. (fearold) ID 136975 (7.9.2013, 22:58)
My milujeme tohle: 80g másla nebo hery, 100g ovesných vloček, 80g hladké mouky, 60 g cukru krupice, 1 lžička skořice - rukama v míse vytvoříme drobenku. Vymazat formu na dort, na dno oloupané, nakrájené hrušky, na to tuto drobenku. Upéct tak 25 - 30 minut na mírno. Když je upečeno - nakrájím, otočím hruškami nahoru a na to polárkový dort. Je moc dobrý. Může se udělat navrch řídký pudink, nebo vanilkový krém. My to máme nejraději s tím polárkáčem. (F)

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (8.9.2013, 13:33)
Děkuji... podobnou obrácenou buchtu znám, ale s tím polárkáčem... jste mě navnadila :-)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (7.9.2013, 9:18)
S koláčem vám neporadím,ale výborná jsou hrušková povidla.

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (8.9.2013, 13:32)
Prosím, jak je děláte? :-$

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (15.9.2013, 7:54)
Omlouvám se,že píšu až ted.3,5kg švestek nebo hrušek.0,75kg cukru,0,25l octa.Zamíchat a nechat 24hod odležet,pak vařit do zhoustnutí.Nemusí se pořád míchat a klidně můžete přestat vařit,když potřebujete odejít.Hrušky jen nakrájejte na menší kousky.

ODPOVĚDĚT
Kamila M. (mukina) ID 8735, mimibazar.cz/mukina (6.9.2013, 20:01)
U nás dělám klasickký kynutý koláč s posypkou, každá návštěva to vždy doslova sežere a nikdy neuhádnou co tam je za ovoce, tápou....je fakt výborný, nikdy by mně to nenapadlo, ale jedla jsem jej poprvé na školení na rautu a taky jsem tápala, je lepší než borůvkový a švestkový....hned zmizel i na tom školení a u nás je to stejné. (F)

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (6.9.2013, 20:52)
Děkuji

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (LENNNA3) ID 109156, mimibazar.cz/lennna3 (6.9.2013, 19:18)
Teď jsem zkoušela tenhle recept: http://www.babinet.cz/clanek-14626-jablkova-buchta-se-skorici.html - hodně rychlá a jednoduchá buchta a fakt výborná! Moc doporučuji! V receptu jsou jablka na kostičky, ale určitě si umím moc dobře představit i s hruškama! (Y)

Jinak např. ještě toto:
http://www.toprecepty.cz/recept/17498-hruskovy-kolac-s-tvarohem/
http://www.toprecepty.cz/recept/12078-francouzsky-hruskovy-kolac/
http://www.toprecepty.cz/recept/25262-hruskovy-strudl-s-mandlemi-a-cokoladou/
http://www.toprecepty.cz/recept/22196-svycarsky-hruskovy-kolac/

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (6.9.2013, 20:53)
Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Irena O. (decka) ID 25851 (6.9.2013, 17:41)
nevím jestli to musí být moučník,ale já mám z hrušek odzkoušený pečený čaj,recepty jsou tady na mmb.-dělám hrušky +jablka,mám odzkoušené že je lepší když je tam víc hrušek,-,určitě vám bude chutnat

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (6.9.2013, 20:49)
Děkuji za tip (F)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (6.9.2013, 14:19)
náš nejoblíbenější je tento - první jsem vložila,ale byla třeba zakysanka tento je taky moc dobrý
http://www.recepty.cz/recept/podzimni-hruskovy-kolac-146617

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (6.9.2013, 20:53)
děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Markéta N. (zey) ID 89033, mimibazar.cz/zey (6.9.2013, 14:16)
měla jsem z hrušek "kiš" - slaný koláč, ale tam je smetana potřeba i se šlehačkou, nahoru hrušky a zasypané modrým sýrem. dobrota, recept nemám ale najdete určitě nějaký tady, jen nahodu dáte hrušky a ten sýr

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (6.9.2013, 20:54)
děkuji (F)

ODPOVĚDĚT