PLÍSEŇ Z KOBERCE / PODLAHA
Teď řešíme... nevím ještě, jak podlaha vypadá, je betonová. Koberec smrdí plísní a vyklízím obýváckou stěnu, abysme ho vyhodili. Jak postupovat potom, existují jiné šetrnější přípravky na podlahu, než Savo.... dál koment...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Jana B. (mil4a) ID 103957 (20.9.2013, 7:37)
Zkuste se podívat na Fungisan Super nebo Fungispray.Najdete na www.stachema.cz

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (19.9.2013, 21:27)
Já myslím, že betonovou podlahu čistit nijak nemusíte. Ten problém je, že beton je zřejmě studený a vlhký, na něm koberec s gumovou podložkou, což je blbý, protože ta vlhkost nemůže procházet a kondenzuje se pod kobercem, takže vzniká plíseň. Zavolejte si podlaháře ať vám změří vlhkost betonu a podle toho volte čím podlahu položíte. (F)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (19.9.2013, 21:01)
Potřebuji fungovat, nemáme kam jít s dětmi jinam, a koberec je tak na jedné menší polovině cítit. Obývák máme spojený s kuchyní a potřebuji přes něj přecházet, můžu ho i ohradit do části po plísni. Zdržujeme se prakticky hlavně tady v obýváku a v kuchyni.
Tak jaký by byl nejvhodnější přípravek proti plísni a na vyčištění betonové podlahy? Máte někdo zkušenost? A co potom za náhradu na podlahu? Je to v přízemí, nepodsklepený dům, koberec byl zezdola pogumovaný a v tom je asi taky největší háček.
Děkuji předem za rady.

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (23.9.2013, 12:06)
neměli jsme na domku plíseň na podlaze, ale v rozích .... na beton jsme dali nejdřív mirelon a na to parkety, po vytopení hranolky , mezi izolaci (něco jako hobra - lisovaná dřevotříska ), na ní dřevěnou palubku, když jsme počítali, vyšlo to nejlevněji ze všeho, v každém případě to chce topit a větrat, pokud je to nepodsklepené, měli jsme to stejně, bude se vám opakovat, záleží, jak je dokola zaizolován dům ... jestli se tahá vlhkost dovnitř, jestli jste na kopci nebo v dolině ... jde hlavně o obvodovou izolaci a dále se vám opravdu rosí pod gumou, vlkho+prach+zima = plíseň, zjednodušeně, možná by pomohl na beton mirelon a na to plovoučka jako nejlevnější varianta ... zkuste se spíš poptat odborníka nebo dát dotaz na tzb-info.cz

ODPOVĚDĚT