Poraďte prosím váš nejoblíbenější recept na lasagne, na MMB je jich spousta. Já je mívám pokaždé dost mastné. A těstoviny - vařit nebo ne? Moc děkuji!
| Jaroslava V. (koubeska) ID 51136, mimibazar.cz/koubeska (22.9.2013, 20:02) | Pro mně jsou lasagne jedním z nejrychlejších jídel. Na cibulce orestuju maso a frknu do něj moji hotovou směs z rajčat a cuket, kterou zavařuju. Na cibulce orestovat cuketu, až se odpaří voda přidám tochu cukru, pak zarestuju rajský protlak, přidám oloupaná rajčata, dusím a odpařuju vodu. Přidám sůl, prolisovaný česnek a bylinky - co chutná, většinou bazalku, rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj a dávám fix na boloňské špagety z tesca. Pláty dávám syrové a mastné to nemám. Buď to máte z masa nebo hodně vymazáváte pekáč? Já minimálně pomastím dno a možná ani to ne . Bešamel dávám až nahoru (dělám od oka a hlavně musí být ochucený) a na to sýr. Vždycky se mi povedou . Můj švagr kuchař dělává i jednu vrstvu masitou, další špenátovou... a taky je to dobrý. Máme je lepší než v Itálii
ODPOVĚDĚT |
|
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (22.9.2013, 14:55) | Těstoviny je zbytčné vařit. Zdrojem tuku je jednak bešamel - ten jaksi aby byl dobrý potřebue jedna ku jedné máslo a mouky. Tuk se dá snížit tím, že maso do omáčky předem opečete do hněda (tím se navíc zlepší jeho chuť) a pak ho dáte okapat do cedníku vyloženého ubrouskem a nebo papírovou utěrkou a teprve pak ho použijete do omáčky, kam už dáte jen trošku olivového oleje na cibulku. Plust taky to chce použít skutečně normální mozzarleu (tedy vláknitou kuličku v nálveu) a tvrdý sýr typu parmazán, aby se vám neoddělovat tuk ze sýrů typu eidam, blat. zlato a tak. Ovšem lasagne nejsou dietní jídlo. Jde to upravit triky jako že použijete mleté drůbeží a nebo hodně libové hovězí a místo bešamelu třeba tvaroh s vajíčky a nebo ricottu, sýrů tam dáte jen trošku a tak. Na druhou stranu pokud potřebujete redukovat tuk nějak výrazně, tak je myslím lepší vařit něco jiného.
ODPOVĚDĚT |
| | Olivie R. (Olivia7) ID 440347 (22.9.2013, 18:07) |
myslim ze pokud ma zakladatelka lasane mastne, tak dela nejak spatne ten masovy zaklad (tipuji hodne tuku pod masem, nebo nekvalitni kupovane mlete maso). samozrejme ze besamel i syry (at uz jakekoliv) obsahuji tuk, ale ne v takovem mnozstvi aby se z nich tuk uvolnoval nebo aby celkove delaly z lasani dojem tucneho jidla. (pochopila jsem tedy dotaz tak ze zakladatelce nechutnaji protoze jsou mastne, ne ze potrebuje celkove dietnejsi jidlo)
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana K. (jones) ID 108447 (22.9.2013, 19:04) |
Také dělám, jsou vynikající
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka P. (petrze) ID 206896 (23.9.2013, 15:53) |
já je také takto dělám, ale zkusím i tady uvedené
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra k. (petulisek) ID 125836 (22.9.2013, 13:47) | Nejlepší jsou lasagne dle receptu z MMB, tuším, že v názvu bylo něco o tom jak se vaří v Římě. Fakt lahůdka, jiné už rodince nevařím.Jo a je to i s postupem, těstoviny se nepředváří. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=102857
ODPOVĚDĚT |
|
| Olivie R. (Olivia7) ID 440347 (22.9.2013, 10:09) | Testoviny predem nenamacim ani nevarim, jednou jsem to udelala a je to prace a komplikace navic (muzou se slepit). Vzdy jsou ok. Nejradeji mame s bolonskou omackou, tj, prokladat vrstvou besamelu, mleteho masa a bolonske omacky (korenova zelenina, rajcata, bazalka).
ODPOVĚDĚT |
|
Eva N. (evča10) ID 48486 (22.9.2013, 9:49) | Výborné jsou zapečené s bešamelovou omáčkou a prokládá se to šunkou,kuřecím masem a rajčatama .Nejsou vůbec mastné a chutově vynikající,Jen recept ted nemám u sebe .Půjčila jsem notas a v něm mám recepty uložené.Můžu poslat až za 14 dní.
ODPOVĚDĚT |
|