PROFI RECEPT NA PIZZU
milé kuchařinky, nemáte někdo prosím profi recept na pizzu-(z více kil mouky), která je fakt chuťově exelentní do elektrické pece?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
MILENA Š. (MILU999) ID 136478 (14.10.2013, 11:58)
ta u mě v receptech,od sestřenice Romči....pracuje v italské pizzerii (Y)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (13.10.2013, 23:19)
Dopočítejte si na potřebné množství (procenta neoznačují součet, ale kolik toho je oproti váze mouky - usnadňuje to přepočítávání na jiné množství)

1000 g hladké mouky (100%)
650 ml vody (65%)
20 g soli (2%)
15 g sušeného droždí (1,5%)
50 g olivového oleje (5%)

použijte vysokolepkovou mouku (pizza mouka), důkladně hnětejte, olej přidejte až do vyhněteného - tedy nelepivého a pružného těsta a nechte to alespoň 12 hodin v lednici okolo nulové hodnoty - až pak nechávejte nakynout a posléze dělejte pizzy.

ODPOVĚDĚT