Hry na jarní prázdniny
Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo nějaké zkušenosti s hrou na týden, která by měla nějakou aktivitu každý den... Více v komen.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Eliška S. (mojevyrobky) ID 433257 (23.10.2013, 17:05)
Jestli budete na horách, dala bych něco jako cesta za sněžným mužem. Pro inspiraci doporučuji třeba hranostej, mraveniště (dají se tam různě hledat hry). Dále je (v únoru? - sportovní fanoušci případně prominou) zimní olympiáda - co každý den krok k medaily? Záleží i na termínu, někdo má jarní prázdniny na počátku února a někdo až v polovině března. Varianta je tak i probouzíme jaro, ukládáme zimu k spánku, vzhledem k dětem - třeba inspirace krtečkem, sněžný muž Hugo - právě třeba i něco, co se dá dětem večer číst před spaním a doplňuje atmosféru.
Kdy něco, písněte vzkaz, občas něco takového dělám. Případně mohu poskytnout i informace, kde hledat náměty v knihách.

ODPOVĚDĚT
Natálie k. (Naty.K) ID 338604 (24.10.2013, 21:54)
Prázdniny budeme mít na začátku března, ale takhle malé děti nepoznají kdy má být olympiáda... Tenhle nápad se mi líbí (clamp)
V listopadu to začtu s kamarádem dávat pomalu dohromady, tak se kdyžtak ozvu . Děkuju moc (F)

ODPOVĚDĚT
Eliška S. (mojevyrobky) ID 433257 (29.10.2013, 18:07)
Já jsem právě při poslední ZOH měnila v MŠ téma. Děti tak žily olympiádou, že to nešlo. Byla olympiáda i v MŠ. Ráno řešily kdo získal předchozí den jaké místo, kolik dní ještě olympiáda bude, o co kdo hraje dnes. Hokej bych ještě pochopila, ale měly přehled i v dalších disciplínách (lepší než já), já večer nebo v 6 ráno opisovala výsledky z netu, abych byla v obraze. Vybrali jsme společně několik sportů z OH a dodali vlastní. OH jsme zahájili, o těch jsme si povídali (o sportech i dalších tradicích OH), trénovali je několik dní (ve třídě i venku). V jeden den pak byly velké závody - slalom na bobech, hokej - střílení na branku, běh ve sněhu, sjezd na rychlost, atd. No, s kolegyní jsme celý večer připravovaly medaile na slavností předání a ukončení. Jinak, začátek března, někdy už je plné jaro. Je pravda, že záleží na skupině dětí. Klidně se ozvěte.

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (23.10.2013, 10:25)
Dcera měla třeba na táboře indiánský týden. Z obyč pytlů si dělali ty obleky, každý den měli nějaké úkoly a za ty sbírali kamínky - tedy body. Při určitém počtu dosažených bodů dostali jako družstvo zářez na totem, který si také vyrobili. Ještě dostávali pera, která si také po splnění nějakých úkolů přišívali na čelenku (širokou gumu). Dovezla si ještě sádrový odlitek ruky, nějaký "indiánský" přívěšek z moduritu, měli stezku odvahy, navhovali si znak kmene, svoje indiánská jména atd. Jde o to, co zvládnou ty vaše od 5-7 let, což asi nebudou moc úkoly, které si budou číst. Ale nějaké vyrábění by zvládnout mohli.. (L) A nebo to směřovat k Halloweenu, udělat si masky z papíru, vystříhat netopýry, dýně z oranž. papíru a pomalovat, na závěr hallow. diskotéka v maskách....(aha teď čtu jarní prázdniny, já myslela podzimní :-))

ODPOVĚDĚT
Natálie k. (Naty.K) ID 338604 (24.10.2013, 21:52)
Děkuju (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucka J. (luccisss) ID 254095, mimibazar.cz/luccisss (23.10.2013, 10:58)
jé, připomněla jste mi Zuzi moje dětství (clamp) jak kdybyste popisovala náš tábor, jen s 27letým rozdílem |:o) (F)

ODPOVĚDĚT
Natálie k. (Naty.K) ID 338604 (22.10.2013, 18:07)
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s nějakým nápadem na hru. Každý rok jezdíme na jarní prázdniny jako parta lidí (cca 30). Když jsem byla já malá (teď je mi 19) měli jsme také hry. Pro nás je připravovali rodiče. Proto jsem se s kamarádem rozhodla, že teď uděláme hry pro nejmenší my.
Ale vůbec nevíme jaké téma her na celý týden udělat…
Hry budou pro 8 dětí (5 – 7 let)…
Poradíte mi něco? Máte zkušenosti?

ODPOVĚDĚT