Waldorfská škola
Maminky,prosím nemáte tu někdo zkušenosti s Waldorfskou základní školou(v Plzni)Pořád nevím kam dát mého syna,má ADHD.Tahle škola se mi zdá nejlepší.Jen bych chtěla vědět nějakou osobní zkušenost s tímto typem škol.Moc děkuji za odpověď
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
hana l. (hanulkasnecek) ID 66936, mimibazar.cz/hanulkasnecek (24.11.2013, 21:14)
Moc všem děkuji za odpovědi,zase jste mi o kousek posunuli blíže k rozhodnutí na jakou školu syna dát.Waldorfská to asi nebude,také se pořád bojím toho,že kdyby pak přecházel na jinou školu,bylo by to pro něj hrozně těžký se přeorientovat na normální styl učení.

ODPOVĚDĚT
Eva Z. (Efkaz) ID 71783, mimibazar.cz/efkaz (23.11.2013, 23:31)
Než syn nastoupil do 1.třídy, tak jsme o této škole uvažovali. Odradily mě až nezávislé reference o tom, jak to později vypadá s přechodem na další školu. Také jsou zapojováni plně nejen děti, ale i rodiče a nedovedu si to představit při náročnějším zaměstnání rodičů. Zvolili jsme běžnou ZŠ bez zaměření a doplnili kroužky. Do třídy se synem chodí i chlapec s ADHD, je hodnocen trochu jinak a sedí v první lavici. Spolupracují s SPC, psychologem,psychiatrem... je i medikován. Patří ve třídě k inteligentním zlobivcům (radost) (radost) (radost) Určitě bych to konzultovala se šikovným odborníkem.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (23.11.2013, 13:46)
Spíš se ale zajímejte, jak pak děti zvládají přestup z waldorfské školy na běžnou střední. (F)

ODPOVĚDĚT
Martina P. (laudom) ID 247437 (23.11.2013, 11:35)
Dobrý den Hani, jsem ve skupince rodičů a přátel s dětmi ADHD, můj syn má také ADHD, já osobně z Plzně nejsem, ale jsou tam i plzenské maminky a hodně si chválí tuto zš, prý skvělý přístup k těmto dětičkám
ZŠ Elementaria, Jesenická ul. Plzeň - Bolevec www.zs-elementaria.cz

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Lucka KB) ID 454850 (23.11.2013, 10:25)
Nemám zkušenost právě s touto školou ale sama jsem vyšla tuto školu v době kdy u nás začínala.Myslím že začínala v roce 90 a já nastupovala v 91 roce.Nevím co přesně Vás zajímá tak se zeptejte klidně tady nebo do vzkazu pokud budu vědět odpovim ráda.

ODPOVĚDĚT
Dagmar Eltschknerová (dasík16) ID 44420, mimibazar.cz/dasik16 (23.11.2013, 7:58)
Dobrý den, mohu se zeptat kolik je vašemu synovi let? My máme podobný problém a je pravda, že mu to ve škole moc nejde. Na něho jedou s výkou moc rychle, tudíš to moc nezvládá. Také o této škole přemýšlíme. Děkuji vám za odpověd.

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (22.11.2013, 23:16)
Můj syn tam chodil a byla jsem moc spokojená. Je to tedy už delší dobu, to tu bylo waldorfské školství v plenkách. A nepřišlo mi, že by škola vyžadovala nějak enormně větší kontakty se školou a při různých aktivitách školy, než by bylo na jiných školách. Asi taky hodně záleží na vedení školy. Ale je pravda, že tam se snaží vést děti k větší samostatnosti. Zkuste se domluvit v PPP.

ODPOVĚDĚT
Michaela K. (Cidos86) ID 79228 (22.11.2013, 22:43)
Dobrý den, nevím, zda jste se již radila ohledně tohoto v PPP, protože především tam by měli mít dobrý přehled o jednotlivých školách a hlavně by znali Vaše dítě a jeho potíže.I ADHD jsou různé. Nevím, jak se s chlapcem pracuje nyní, zda máte, odborníka, se kterým konzultujete výchovný přístup, popřípadě, zda je nějak medikován, má asistenta atd...Je již po odkladu nebo odklad nezvažujete?Ve výběru školy hraje roli spousta věcí - jak je na tom inteligenčně, zda bude zvládat běžnou ZŠ (případně s asistentem) nebo by byla vhodnější speciálka. Co se týká waldorfského školství, pro určité typy dětí je méně vhodné. Klade se tam důraz na odpovědnost dítěte, na samostatnost...a to děti s ADHD moc nezvládají...Taky je tam požadovaná dost úzká spolupráce a zapojení rodiny do různých aktivit a to taky každý nemusí zvládat. Waldorf má dobré myšlenky, ale ADHD dítě bych tam nedávala...

ODPOVĚDĚT