Přeskakování srdce
Holky,nikdy jsem to neměla,v těhotenství jsem měla vysoký tlak,a když jsem porodila tlak se mi snížil ale začlo mě blbnout to srdce...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
jana p. (jancina322) ID 506489 (11.12.2013, 20:51)
Ze stresu to bývá často. Někdy jsem měla pocit že se nemůžu ani nadechnout, jako by mi někdo tlačil na hrudník. Zkuste hořčík, ale s vápníkem, např.
http://shop.peknyzivot.cz/Doplnky-stravy/Srdce-krevni-obeh-a-cevy/MAGNESIUM-PLUS-Kapsle-pro-srdce-svaly-a-nervovy-system.html

ODPOVĚDĚT
RENATA Kroutilová (RIBANNA) ID 25485, mimibazar.cz/ribanna (9.12.2013, 8:18)
Taky na to trpím, hlavně večer, když jdu spát, mám pocit, že mi zastavuje srdce, vždy se musím pohnout, otočit a je to dobré, v tu chvíli ale mám pocit, že asi umírám..
Všechna vyšetření za sebou : EKG, holter, štítná žláza, borelioza atd., vše negativní. Závěr : stres, úzkost, málo odpočinku, srdce je v pořádku. Nasadila jsem hořčík, více odpočívám a příznaky ustupují, je mi rozhodně lépe..Spouštěcí moment byl pravděpodobně lékařský nález u manžela - nádor ledviny, začalo mi to až ve chvíli, kdy byl operován a včas a je v podstatě zdravý, ale prý podvědomí pracuje jinak než my chceme.
Ale rozhodně nejdříve konzultovat s lékařem a projít všechna vyšetření, aby se vyloučila jiná příčina. (F)

ODPOVĚDĚT
Alena M. (Minarikova) ID 78743 (9.12.2013, 7:24)
Já mívám takové to "přeskakování srce" když mám v nerovnováze štítnou žlázu. Zkuste vyšetření na štítnou žlázu, jestli ji máte v pořádku.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (8.12.2013, 21:22)
Jaký holter jste měla, ekg nebo tlakový? Ono by se určitě něco ukázalo, kdyby tam něco bylo. Já mám takový pocit, jako by mi prokluzovalo srdíčko a je mi na omdlení a ono to bylo ke štítné žláze, teď se s ní už půl roku léčím a je to mnohem lepší. A pokud Vám to začalo v těhu...ŠŽ začíná někdy zlovit právě v tomto období. Dělali Vám na ni teď někdy odběry? Pokud ne, požádejte obvodní. (L)

ODPOVĚDĚT
Veronika F. (frini) ID 280377, mimibazar.cz/frini (8.12.2013, 21:22)
Naprosto stejný problém jsem také měla. Na kardiologii provedli stejná vyšetření jako vám, se závěrem, že je vše v pořádku. Prý to je ze stresu. Opravdu jsem tenkrát měla psychicky náročnější období. Trvalo to zhruba rok a půl a pak to postupně samo odeznělo. Bylo to dost nepříjemné.
Pokud ovšem máte pochybnosti, domluvte se se svojí obvodní, ať vám napíše žádanku na kardio vyšetření a zkuste jiného odb. lékaře.

ODPOVĚDĚT
Monika Ř. (Liška71) ID 170252, mimibazar.cz/liska71 (8.12.2013, 21:10)
Mám to taky. Byla jsem na vyšetření,srdce mám v pořádku. Prý ze stresu.

ODPOVĚDĚT
kateřina m. (bena) ID 14605, mimibazar.cz/bena (8.12.2013, 20:18)
zkusit prodýchat je dobrý nápad, sestře pomáhá pořádně kýchnout a srdce zase naskočí jak má

ODPOVĚDĚT
kateřina m. (bena) ID 14605, mimibazar.cz/bena (8.12.2013, 20:14)
Moje sestra začala mít po posledním těhotenství úplně stejné příznaky, pracuje ve zdravotnictví a přesto trvalo několik let ! než zjistili příčinu - jednalo se o arytmii a stále se jí to zhoršovalo, až občas začala omdlévat. Přišla na to, až když měla poněkolikáté Holtra, a to náhodou, že si ho nechala déle než měla a zrovna náhodou zaznamenal arytmii. Pokud při vyšetření zrovna nemáte fázi arytmie, nepřijde se na to ani při EKG. Bohužel léčba je jen pomocí léků a nebo kardioverze ("přepájení" pomocí lektro výboje), ale ta většinou při prvním pokusu nezafunguje. Sestra ji přesto absolvovala, ale hned po týdnu po návratu z nemocnice měla znovu arytmii, takže dál užívá léky a uvažuje o další kardioverzi. A arytmií se dá normálně žít, zjišťuju, že jí má čím dál víc lidí (převážně žen) v mém okolí, špatný je, že se to s věkem zhoršuje, ale zatím nevím o nikom, kdo by podstoupil n

ODPOVĚDĚT
Andrea K. (Aandylopka) ID 296905, mimibazar.cz/aandylopka (8.12.2013, 20:12)
Hani, mívám to také, je to hrozně nepříjemné. Prošla jsem si také veškerým vyšetřením a je to prý ze stresu. Většinou se mi to stane, když jsem v klidu nebo těsně před usnutím.. naučila jsem se to zhluboka prodýchat. Nic jiného mi stejně nezbylo (kocka)

ODPOVĚDĚT
Michaela L. (Misa30) ID 75790, mimibazar.cz/misa30 (8.12.2013, 19:40)
Dobrý večer Hani,tak přesně toto se mi dělo zhruba více jak před rokem.Strašný pocit,v srdci mi tak poskočilo,spíše bouchlo,až mě polilo horko a myslela jsem že je po mě.Do toho se mi začaly dost často dělat srdeční záchvaty,kdy mi srdce začalo bít jako o život,začlo mi být slabo a byla sem celá bledá.Musela jsem vždy si lehnout a snažít se to přečkat.Někdy to trvalo i hodinu.Pak jsem proděla veškerá vyšetření srdce nic.Srdíčko jako zvon,nikde nic.A nakonec se přišlo po rozhovoru s lékařem na to,že to je ze stresu.V tu dobu jsem byla 4 roky v kuse permanentně ve stresu.Tyto věci s neposedným srdíčkem jsem měla celé 4 roky,ale nějak jsem tomu nepřidávala na důrazu,až když to začalo být ob den.Takže doktor nařídil klidový režim.A od té doby co jsem se zklidnila,tak nic.Vše v pohodě.Přeji at je brzy dobře.

ODPOVĚDĚT
Karolína M. (Kajkuška) ID 212208 (8.12.2013, 18:57)
Hanko a co potřebujete vědět?..................rozumím tomu jak strašně nepříjemný pocit to je..........že je to i psychicky náročný. Dojděte si k Vašemu obvoďákovi, ať Vám napíše doporučení na kardiologii. Tam provedou klasické EKG, možná ECHO a Holter vyšetření. Takhle Vám tady těžko někdo odborně poradí...........spíš zbytečně vystraší (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Hana Pokorna (cune) ID 175596 (8.12.2013, 18:55)
Omlouvám se za foto,blbě se mi to nahrálo.

ODPOVĚDĚT
Hana Pokorna (cune) ID 175596 (8.12.2013, 18:55)
doktorka na to nic,dává mi prášky,byla jsem na ekg,na holtru,a na ultrazvuku srdce,a nic se neukázalo.Byla jsem u léčitelu,i v Hradci na klinice a nikdo semnou nic nedělá.Jím jen prášky a štve mě to že nikdo semnou nic nedělá.Nevíte o někom dobrým kdo by mě vyšetřil pořádně?pojedu kamkoliv,opravdu mě to hodně štve a moc se bojím mít druhé miminko. :-S

ODPOVĚDĚT
Petra H. (xpetra) ID 119441 (8.12.2013, 19:10)
Hezky večer Hani,
Nevím jak vám srdce preskakuje ale me to začalo takhle presne v těhotenství před 14-ti lety je to takový pocit jako by se srdce zastavilo a ja čekala až naskočí a pak bouchne až jakoby v krku a poli je me horko a je to strašně divný pocit...Taky jsem oběhala spousty doktoru a prý nic prý je to psychické a mají to všichni lidi jen někdo to prý vnímá a někdo ne +o( citlivější lide to prý většinou vnímají.....někdy se mi stane, ze začne srdce třeba celou minutu poskakovat jak chce a to musím třeba vstát nebo se přetočit na druhy bok a pak je to ok.... No nezbývá mi nic než věřit ze je to opravdu psychika. Prý by to echo odhalilo kdyby to byla nějaká srdeční vada.... Jo a před sedmi lety jsem taky měla strach mít další mimi ale vše proběhlo v pohode [A] Přeji ať je lépe Petra

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (8.12.2013, 19:03)
No, vy si můžete zajet kamkoliv, ale jestli vám dělali Holtera, tak tam by se ukázalo, že máte nějakou "vadu" srdce. Jestli nevěříte doktorům u vás, tak na vyšetření můžete kamkoliv v celé republice. Ale jestli jste byla někdy teď na vyšetření, tak další vyšetření u odborného lékaře myslím můžete mít až za 3 měsíce, jinak to tomu chudákovi nikdo neproplatí. Domluvte se se svojí praktickou doktorkou, ať vám napíše novou žádanku na vyšetření.

ODPOVĚDĚT