Prosím poraďte, aby byl fakt úžasný!!! Namočit do mléka? Nebo co jiného?? Děkuji ...
| Iva R. (avynka) ID 8231 (25.12.2013, 22:53) | Moje babička říkávala, že ideální kapr má mít něco přes 2 kg. Je pak dost velký na to, aby už měl kostičky narostlé tak, že se budou dobře hledat a zároveň ještě není moc mastný. A protože kapr se rád zavrtává do bahna, když loví svou potravu, je dobré jednotlivé porce naložit do mléka nejlépe přes noc. Pak řízečky pěkně nasolit spíš více než méně (říká se, že kapra nepřesolíš ) a obalit v klasickém trojobalu a usmažit do zlatova (aby nebyl moc vysušený). Jo a ještě si melu strouhanku z den starých rohlíků. Je taková nadýchanější .....
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana D. (jaspinn) ID 130617 (23.12.2013, 9:36) | Dnes kousky kapra (děláme podkovy) posolím z obou stran a naskládám do mísy a dám do lednice (nebo na balkon, podle počasí). Zítra kolem 12 ho omyju - pustí hodně slizu - namočím na hoďku do mléka a pak už klasika - trojobal a smažení
ODPOVĚDĚT |
|
| vera t. (latramvai) ID 404154 (21.12.2013, 6:34) | muzete uvarit cerny caj a do toho ponorit na 24 hodin,caj musi byt studeny
ODPOVĚDĚT |
|
| Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (20.12.2013, 22:32) | Já prosolím, propepřím a proložím hoooodně kroužkama cibule. Zaliju na 3 dny suchým bílým vínem, aby byla ryba úplně ponořená. To víno klidně z vinotéky, to, co se prodává na litry. Víno pohltí rybinu a cibule dodá rybě úžasnou chuť. Před smažením vyndám, osuším útěrkou, posolím, popepřím a obaluju v trojobale jako obvykle...Zkoušela jsem i nakládání do piva, ale to je o ničem....
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie H. (Lulumac) ID 320275, mimibazar.cz/lulumac (20.12.2013, 21:03) | Moooc děkuji všem něco z toho zkusím
ODPOVĚDĚT |
|
Monika Ř. (milbasek) ID 235707 (20.12.2013, 19:22) | Pomalu osmažit dozlatova ( t.j. aby se nepřepaloval omastek ) a pak poklást slabými plátky másla a dát na 1/2 hod do trouby na 160`C pak vypnu troubu a nechávám až do večeře .Stejně děláme i řízky, ale necháváme 1 hod - 1,5 hod. Dělali to tak už naše babičky
ODPOVĚDĚT |
|
Katka G. (hopsalka) ID 352989 (20.12.2013, 19:05) | já nakládám na 24 hod.do bílého jogurtu,pak opláchnu,osuším a normálně obalím v trojobale,drobné kostičky se úplně rozpustí a zůstanou jen ty velké.dělám už třetím rokem a
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta L. (johnynka) ID 58604 (20.12.2013, 19:05) | tchýně nenakládala do mléka, ale namazala hořčicí a pak hned obalila, vždy byl vynikající, lepšího jsem nejedla
ODPOVĚDĚT |
|
RENATA 104 P. (Renata 104) ID 158575 (20.12.2013, 18:43) | Já vyperu ve vodě s octem, někdy nechám i chvíli ponořeno. Zbaví se toho "slizu" a není cítit.
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka M. (dobi_66) ID 288806, mimibazar.cz/dobi-66 (20.12.2013, 17:33) | U nás, dva dny předem celý den do mléka - to 2x vyměním! a pak den předem pokapat citronem, dát do kameninové nádoby do chladna. Maso je sněhobílé jako dort ! krásné svátky
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (20.12.2013, 17:31) | nechat přes noc v lednici a nejlepší je za pár hodin to mléko vyměnit
ODPOVĚDĚT |
|
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (20.12.2013, 15:02) | Nakládáme dlouho dopředu do citronu a potom večer před obalováním do mléka.
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (20.12.2013, 14:03) | jo , do mléka a raději do kyselého, třeba kefíru, je to pak jemnější a není cítit bahnem
ODPOVĚDĚT |
| | Marie Z. (marieahany) ID 59428, mimibazar.cz/marieahany (20.12.2013, 14:15) |
Také se připojuji k dotazu...písnete prosím ještě na jak dlouho nechat v tom mléce?jestli přes noc v lednici nebo na kratší dobu a pak jen opláchnout?děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | | Markéta Š. (Leryatobis) ID 478936 (20.12.2013, 14:25) |
Ahoj Babička to tak dělávala a myslím že třeba jen na hoďku do toho mlíka
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka M. (jitka777) ID 152668, mimibazar.cz/jitka777 (20.12.2013, 13:43) | nakládáme do cibule,..
ODPOVĚDĚT |
|