Recept na vepřovou panenku.
Maminky prosím poraďte nějaký Váš osvědčený recept na vepřovou panenku.Tak jsem si ji tady v mrazáčku šetřila a nakonec nemám nápad co z ní uvařit.Moc děkuji .
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
vlasta l. (vlasticka01) ID 301076 (9.1.2014, 18:47)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Martina S. (tinas1) ID 23742 (9.1.2014, 17:30)
Panenku nakrájím na špalíčky. Osolím,opepřím a zabalím do plátku slaniny. Zprudka opeču cca 4 minutky na pánvičce a pak dám na 6-10 minutek do trouby zatáhnout. Máme rádi,když panenka není uvnitř suchá takže je tzv. medium. Občas ještě udělám to že tu panenku na chvilku vrznu do misky, okořením naliju trochu teriaky a nakrájím na to zázvor na kostičky. Od toho zázvoru to má úžasnou chuť,ale pozor při tom smažení se to rádo připéká takže opatrně je potřeba to hlídat.

ODPOVĚDĚT
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (9.1.2014, 15:24)
já osolím , opepřím vcelku zprudka opeču na pánvi na kapičce oliv.oleje. Když se zatáhne dám do trouby na peč.papír na 20 min 150°C dodělat. Mezi tím si na pánvičce zpěním cibulku, přidám vyprané sušené houby a podusím zaleji smetanou, osolím , opepřím. Pak panenku nakrájím na plátky a poleju houbovým sosíkem. K tomu máme rádi br.placky, nebo pečené brambory. Nebo udělat stejným způsobem bez omáčky a místo ní udělat fazolky se slaninou (pl)

ODPOVĚDĚT
Petra B. (petruska.kvetinka) ID 68737, mimibazar.cz/petruska-kvetinka (9.1.2014, 15:05)
Řízky z panenky okořeníme pepřem a vegetou,jemně naklepeme a necháme chvilku odležet.Poté je potřeme taveným sýrem.Nastruhané brambory smícháme s vejci a moukou.Řízky námočíme do toho bramborákového těstíčka a smažíme po obou stranách na oleji dozlatova.
Osmažené maso vyndáme z pánve a přendáme do zapékací nádoby.Povrch zalijeme smetanou ke šlehání a dáme zapéct do horké trouby.
teplotota:160°

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (9.1.2014, 14:50)
vyšší špalíčky panenky zprudka osmahnu na pánvi ze všech stran, pak hodím cca na 20min do trouby na 190C (aby byla hotová,ale uvnitře ještě růžová, stačí o pár minutek déle a už je sušší a tužší) takto jednoduše ji máme nejraději, nepotřebuje žádné extra přísady, popř. k ní udělám z výpeku omáčku - např. hřibkovou - do výpeku jsem dala smetanu na vaření, hodila pár sušených hřibků, osolila a nechala ještě chvíli v troubě projít varem, výborné, nedávno jsem k ní dělala špenátové placičky - super kombinace, milujeme špenát

ODPOVĚDĚT