RECEPT NA ŠPENÁTOVOU POLÉVKU
Poraďte,prosím,nějaký dobrý recept na špenátovou polévku.Používáte raději čerstvý špenát nebo mražený??Děkuji :-))
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Hana M. (Hají) ID 25204 (13.1.2014, 18:49)
Dělám podle receptu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=100309 a je opravdu výborná. Používám normální mražený špenát, ten "rozemletý" :-$

ODPOVĚDĚT
Alžběta B. (Bethena88) ID 325769, mimibazar.cz/bethena88 (13.1.2014, 11:46)
Já používám mražený špenát od Bonduelle, ale musí to být jen sekaný, ne pyré.
V hrnci si na kapce oleje osmahnu na drobno nakrájenou cibulku, potom zapráším trochou mouky, zaliji vodou a přihodím masox. Poté přidám mražený špenát. V momentě, kdy se polévka začne vařit, tak tyčovým mixérem přímo v hrnci špenát trochu rozsekám, aby se dal v pohodě jíst. Poté přidám smetanu na vaření, čerstvě mletý pepř a případně sůl. Při servírování přidáváme do každého talíře plátek sýra (L)

ODPOVĚDĚT
Gabriela N. (gabisv) ID 43435 (13.1.2014, 11:01)
dělám tak že orestuju kořenovou zeleninu a česnek na másle, přidám mražený špenát zrovna takový který mám, přidám na kostičky brambory, doleju vývarem a vařím do měkka, před koncem rozmixuju do hladka a zahustím smetanou a taveným sýrem pro lepší chuť :-) děcka jí tak mají nejradši :)

ODPOVĚDĚT
Petra J. (mar.mar) ID 62819, mimibazar.cz/marmar (12.1.2014, 23:19)
Já dělám tak, že orestuji polévkou zeleninu na trošce másla, přidám namočené ovesné vločky a čerstvý ev. mražený špenát ( ne protlak ), osolím a vařím. Nakonec přidám trochu mléka. U nás je to jedna z nejoblíbenějších polévek. (Y)

ODPOVĚDĚT
Hana S. (hanstro) ID 212581 (12.1.2014, 23:07)
Děkuji za dotaz! :-) Zrovna dneska jsem dělala špenát a přemýšlela jsem co udělám s tím zbytkem!!! Zředím, dochutím a bude polévka!! :-p Mňam!!!! (pl)

ODPOVĚDĚT
Silvie K. (kosticka) ID 18003, mimibazar.cz/silviekyralova (12.1.2014, 21:36)
kupuji mražený sekaný špenát v albertu, na oleji osmažím osolenou cibuli, přidám špenát rovnou z mražáku, nechám povolit, přijeji silný vývar, přidám vejce( stačí i bílky) mléko, nakonec trošku česneku a dozdobíme sušeným rohlíkem / vekou

ODPOVĚDĚT
Jana B. (hotelka) ID 458868 (12.1.2014, 23:21)
To děláte bez zahuštění,jen tak řídkou? :-$

ODPOVĚDĚT
Silvie K. (kosticka) ID 18003, mimibazar.cz/silviekyralova (13.1.2014, 9:18)
hustá je dost i bez mouky, držím se hesla, mouka patří do buchet a buchty pro hubené (Y) (H)

ODPOVĚDĚT
Jana A. (Jana_Adamova) ID 468089 (12.1.2014, 20:19)
kupuji mražený ale krájené listy, ne protlak (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla V. (krasajda) ID 59152 (12.1.2014, 20:15)
já udělám jíšku, zaleji vodou (můžete přidat i kostku bujónu ), vložím mražený špenát, osolím, přidám trošku česneku, povařím a vliju vejce rozšlehané v trošce 12% smetaně. Pak podávám s osušeným rohlíkem nebo chlebem na kostky....

ODPOVĚDĚT
Kamila Z. (usmev) ID 17790 (12.1.2014, 19:20)
Používám mražený v kostkách (F)

ODPOVĚDĚT