Polevy na buchty...
prosím o typy na polevy na buchty, chtělo by to změnu, místo čokolády....dejte prosím receptík na vaši oblíbenou polevu...co třeba citronová-jak se prosím dělá...a jaké další? Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Zuzana V. (nanukac) ID 98621, mimibazar.cz/nanukac (30.1.2014, 12:47)
máslo,cukr,rum posypat kokosem nebo opraženými plátky madlí nebo
máslo,cukr,rum,káva,kakao

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (30.1.2014, 13:53)
jaký poměr zhruba? ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana V. (nanukac) ID 98621, mimibazar.cz/nanukac (30.1.2014, 14:19)
dělám od oka, ale koukam do notýsku a mám poměr 200g moučkového cukru, 5 lžic másla, 3 lžíce rumu - základ je cukr a máslo - to si povolím v mikrovlnce a vmíchám cukr - vznikne hustá kaše- pak dochucuji - tj rum kápnu, silné kafe třeba lžíce,kakao dle barvy. pokut si roztavím moc másla, zahustím kokosem, poleva je hustá, roztírám špachtlí, dají se do ní vidličkou dělat vlnky apod.

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (30.1.2014, 19:37)
super, tu zkusím, jen vynechám pro sebe trochu bez kávy, tu já nemám ráda, ale jinak si všichni určo pošmáknou a takový poměr jako 200g cukru a 5lžic másla by mě ani nenapadl, takže děkuji za upřesnění (L)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (30.1.2014, 9:00)
Žloutková poleva: 4žloutky,16dkg moučkového cukru vyšlehat do husté pěny.
Pokud se bojíte žloutků, můžete nalít na horký moučník.

Šlehačka je taky výborná. Můžete jí potřít moučník, na to nějaké ovoce nebo jen posypat grankem.

Pomerančová: šťáva z jednoho pomeranče, 150g cukru moučka, vymíchat.

Citronová s kokosem: 150g moučk. cukru, 4 lžíce horké vody, 2 lžíce citronové šťávy, 50g kokosu. Cukr, vodu a citr. šťávu vymíchat, potřít buchtu a posypat kokosem.

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (30.1.2014, 13:55)
tak tu pomerančovou zkusím, ta mě láká a do citronové jdu také, děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Andrea M. (stepamata) ID 279182, mimibazar.cz/stepamata (30.1.2014, 8:48)
Já dělám citronovou-hodně cukru moučka+trošku vody+citronová šťává, vodu přidávám postupně, abych neměla polevu moc řídkou. Dělám od oka, většinou stejně netrefím množství a polevu přidělávám.

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (30.1.2014, 13:54)
(Y)

ODPOVĚDĚT
Hana S. (hanstro) ID 212581 (29.1.2014, 23:08)
Jukněte do receptů, jsou tam citronové, aj.
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?strana=6&hltext=poleva

do vyhledavače na těch receptech si zadejte POLEVY a vyjede vám spousta receptů, třeba na rumovou atd

ODPOVĚDĚT
Jana V. (Jana212) ID 217804, mimibazar.cz/jana212 (29.1.2014, 22:33)
jedna zakysaná smetana a jedna rozpuštěná čokoláda na vaření. smíchat. je výborná třeba na pikantní marmeládu na nudné buchtě.

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (30.1.2014, 13:53)
ta nám nechutná, ale i tak děkuji :-$

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (29.1.2014, 21:30)
nejlepší je rosol z vody a pudinku - dle příchutě třeba přileju trochu šťávy z kompotu, který dám třeba pod to na piškot nebo třenou buchtu.. Nebo piškot, tvaroh, rosol. :-)

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (29.1.2014, 21:36)
dělávám ze šťávy a pudinku, je super, úplně se mi vyplavila tahle poleva z hlavy, děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Michaela K. (Mikrah) ID 167589 (29.1.2014, 20:41)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=76733&user=235979 - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=60912&user=235979 - někdy s někdy bez zakysané smetany pod tou želatinou (F)

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (29.1.2014, 21:36)
vidíte také dělávám na buchty, úplně jsem na ní zapoměla ,-) (L)

ODPOVĚDĚT