Poděkování a i nfo černý kašel
Ráda bych poděkovala všem, kdo mi psal ohledně mého víkendového dotazu na černý kašel a píšu, jak dcerka dopadla viz. komentář
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 13 komentářů
nada k. (nada2) ID 169217 (7.2.2014, 16:35)
přeji brzské uzdravení pro holčičku.Mé dcerce je 8let v 5letech prodělala taktéž černý kašel ,po očkování právě na něj.Měli jsme kašle ale tak těžký průběh jak vy ne.Od té doby jsme začali chodit k imunologovi který jí léčil zborcenou imunitu,je to běh na dlouhou trať ale určitě se to vyplatí.Můžu říct že až teď se jí imunita posílila a je zase oddolná.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (KORVASKA) ID 466388, mimibazar.cz/korvaska (6.2.2014, 22:19)
Dani,myslela jsem na vás jak jste asi dopadla s malou jak jste tady psala o tom jejím kašli dávivém.Úplně s vámi soucítím,jaká je to bezmoc když chodíte od jednoho doktora k druhému a oni vám nejsou schopni pomoct.My máme od prosince za sebou už druhou laryngitidu a dneska zase začal soplit a kašlat ttak snad to nebude další laryngitida,asi bych se už zbláznila.Hlavně,že už aspon něco málo zjistily a atb začínají pomalu zabírat.Hlavně at je brzo zdravá a je všechno v pořádku,protože není větší bezmoc jak když nemůžete pomoct svému dítěti.Mějte se a hodně sil at už jste jenom zdraví...

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Hanka12338) ID 255916 (6.2.2014, 21:25)
Přeji brzké uzdravení!!! (F)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (Groot) ID 363102 (6.2.2014, 20:19)
Syn 17let i já jsme minulý rok prodělali černý kašel.Máme vynikající pediatričku tak nám vše vysvětlila, dala antibiotika na 3 týdny.Chci jen říct, že je to opravdu hodně rozšířené, většinou jsou nakaženi osoby se sníženou imunitou, alergici a astmatici.I po přeléčení kašel přetrvává několik měsíců, ale už méně dusivý a ne tak častý.Z vlastní zkušenosti vím, že nic na utlumení kašle nezabírá, prostě se ukašlete k spánku, užívali jsme vše možné přes dithiaden až codeinu a nic.Je to opravdu vysilující, ale pokud vám dcerka spí přes den tak je to dobře, spánek posiluje.Přeji vám hodně sil a vydržte opravdu to chce čas. Pavla

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (6.2.2014, 20:16)
CHUDÁK MALÁ-JÁ SE TAKY TAK TRÁPILA S ÚPORNÝM KAŠLEM,LÉKAŘI STŘÍDALI ATB,JÁ UŽ BYLA TAK SLABÁ ŽE JSEM NEUDRŽELA KVŮLI KAŠLE ANI MOČ...DUSILA JSEM SE TAK,ŽE JSEM CÍTILA ŽE MI SNAD LEZOU OČI Z DŮLKŮ...NAKONEC JSEM SKONČILA NA PLÍCNÍM A BYLY Z TOHO PLÍCNÍ CHLAMYDIE 8o| 8o| 8o|.NEŽ LÉČBA ZABRALA TAK JSEM MYSLELA ŽE MELU Z POSLEDNÍHO...AŤ SE VÁM HOLČIČKA BRZY UZDRAVÍ (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (loby) ID 405130, mimibazar.cz/loby (6.2.2014, 20:24)
Já měla to samé, kašel snad 3měsíce, dvoje foukačky a kontroly na plicním, opravdu bych nevěřila, jak je těžké se kašle zbavit a potrápit člověka.

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (6.2.2014, 18:52)
Jinak cerny kasel je ted dost aktivni,pekne vam kecaji,ja jsem z Prahy a hned všude mi to ladovali, ze cerny kasel je všude. a jak sem rekla ze mi delaj testy na cerny kasel a slyseli ty zachvaty tak se na mne každý bal sahnout a hned mne poklonkovaly z ordinace i s cekarny jak s leprou.a to mam doma neockovaneho prcka a pomoc zadna. nastesti to deti nechytli.pokud se vam potvrdi cerny kasel tak pocitejte ze to bude delat tak 3 mesice kasle.jinak zkuste tu kultivaci na plicnim at vite po cem jdete.

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (6.2.2014, 18:49)
Dani drzte se, ja jsem vam minule psala ze mam to same. uz mi to trva mesic, v nejhorsim jsem při tech záchvatech kasle mela to same co vase dcera, cerny kasel jsem si vydupala sama. nicmene se nakonec ukazalo , protože jsem sla na plicni ze je to bakterie, na kterou atb na cerny kasel nefunguji je to nejaka bakterie - cesky tyčinka pohybliva, která osidli plice a pak zpusobuje průdušky a zapaly plic a ten kasel jsem mela jak vy, byt dite tak se udusim. ja jsem si od kasle zlomila zebra. td je to mesic a presla jsem do faze ze kaslu malo ale hleny.na plicnich z toho udelali kultivaci a prisli na tu bakterii. zkuste pripadne ještě todle. at ji neladujete atb proti cernemu kasli ci pruduskam, které na tudle potvoru nezabirajI.ja kojim,takze ze všech leku co mi dali nic nezabralo ale asi nejvic cibule s cukrem,ktera aspoň ten kasel zmenila na produktivni a nekašlala jsem si vnitrnosti.ted je to mesic od toho co mi to zaclo a porad krome omezeni kasle zadne vyleceni.

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (6.2.2014, 18:05)
Nechápu, také jsem myslela, že černý kašel už je u nás minulost a teď, posl. dobou tolik případů. Přeji vám i vaší dcerce už jen hodně zdraví.

ODPOVĚDĚT
Alena P. (Alča P.(pejsek)) ID 302713, mimibazar.cz/alcappejsek (6.2.2014, 18:02)
Chudinka (X),,držím palce ať už je lépe (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Andrea B. (BLBE NAPADY) ID 79691, mimibazar.cz/blbenapady (6.2.2014, 17:04)
Náš nyní již 14 ti letý syn míval taky hrozný kašel a záněty průdušek a po nějaké době zjistili z většího vyšetření ,že černý kašel prodělal.Je to již několik let.

ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (6.2.2014, 16:14)
Chudák malá :-|, držím palce (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Hana Š. (hanka616) ID 84577, mimibazar.cz/hanka616 (6.2.2014, 16:05)
Přeji Vám i Vašem holčičkám hodně zdraví a ať už nikdy nic podobného nemusíte zažít.

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (6.2.2014, 15:51)
Měla jsem v neděli dotaz ohledně černého kašle, jelikož dcerka od středy kašlala a stále se její stav rapidně zhoršoval, kdy už nemohla vůbec popadnout dech nezávisle na kašli.
Od čtvrtka jsme byli denně u dr. nebo na pohotovosti, i přes silná ATB, codein a kortikoidy se stav dcerce radpidně zhoršoval, v pondělí už nepůsobilo nic, už měla 3. den záchvaty, kdy lapala 20-30 vteřin po dechu, fialověla, vykulená očička v sloup, nemohla dýchat, pak se rozkašlala, nbylo k to zastavení až málem zvracela a hned opět nanovo lapání po dechu atd...absolutně bez přestávky, nešlo to zastavit, v nemocnici mladá dr. dala inj.koritikoidů + inhalaci s adrenalinem a kyslík (působit by to mělo 24 hodin) a pustila nás na noc domů, říkala jsem jí, jestli to nemůže být černý kašel a ona nám řekla, že příznaky jsou přesné, ale že těch případů je tak málo, že to mít určo dcerka nemůže, ráno jsme se měli hlásit u dětské, t

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (6.2.2014, 15:52)
ráno jsme se měli hlásit u dětské, ta aniž bychom jí něco řekli, tak nám řekla, že toto je nepravý černý kašel, že díky očkování být prý pravý nemůže a odmítla udělat odběry, změnila nám ATB a dala cíleně na černý kašel, večer po 23 hodinách opět záchvat, kortikoidy přestaly působit a tak jsme jeli do nemocnice, zkušená lékařka se hrozně divila, že nás po takovém stavu dr. v pondělí večer pustila domů a řekla, že toto by si na triko nevzala, že tu další noc by dcerka už doma zvládnout ani nemusela a udusila by se a řekla, že tento stav, který měla byl kritický...od 6 let je vždy dcerka v nemocnici sama, nepláče, je šikovná, ale v takovém stavu bych jí tam nenechala a zůstala jsem s ní, zůstala tam s námi i mladší dcerka, kterou dr. prohlédla a i když měla u dětské ráno čistý poslech, tak řekla, že poslech má hrozný a měla obavy za zápalu plic, naštěstí to RTG nepotvrdil a má "jen" t

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (6.2.2014, 15:53)
"jen" těžký zánět průdušek....dnes nás proupstili domů, čekáme na výsledky, zda se jedná o nepravý či pravý černý kašel, dále máme stejné odběry objednané opět za 3 týdny, nyní dcerka bude mít ATB do středy a pak hned budeme navazovat dalším balením ATB, celkem tedy i s těmi předchozími bude dcerka 3 týdny na ATB, ale nedá se nic dělat, hlavní je, aby byla v pořádku..nyní vydrží být vzhůru přes den tak hodinu a opět usíná, je moc unavená, ale doufám, že už bude dobře, jelikož ATB konečně zabírají
Na podzim a v zimě měla asi 3x veliký kašel, kdy nechodila do školy, to prý mohla být první fáze, je několik měsíců hodně unavená, nechodí do družiny,. protože po obědě usíná, no a nyní to jsou prý jasné příznaky černého kašle, ale uvidíme, zda bude pravý či nepravý dle výsledků.
Zažila jsem s dcerkami spoustu laryngitid, zánětů průdušek i zápalů plic, ale to všechno bylo prot

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (6.2.2014, 17:39)
Zažila jsem s dcerkami spoustu laryngitid, zánětů průdušek i zápalů plic, ale to všechno bylo proti tomuto absolutně nic...tady nešlo tolik o ten kašel, který jí vždy téměř rozzvracel, ale hlavně o to lapání děchu, kdy nemohla dýchat, fialověla, to byl opravdu pocit bezmoci a zoufalství, který bych nikomu nepřála.
Děkuji všem za komentáře.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 48658 (7.2.2014, 0:02)
držím palce a ať je dcerce líp...

ODPOVĚDĚT
Hana Š. (haňas) ID 64139, mimibazar.cz/hanasliwova (6.2.2014, 18:06)
Danuško,držte se a malé přeji brzké uzdravení!!!

(F)

ODPOVĚDĚT