Co s čalamádou?
Mám udělanu domácí a dávám jen pod maso... Jaké jinak máte recepty? Klidně i jednoduché večeře pro chlapa,...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (7.2.2014, 8:26)
Kupte 30 dkg gothaje, umelte na mlýnku na maso a k tomu umelte tu čalamádu zbavenou nálevu, klidně ještě jednu malou cibulku navíc. Je to výborná pomazánka - originál je že namelu salám a moravanku. (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (7.2.2014, 8:34)
Je výborná, můžu potvrdit. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (7.2.2014, 12:15)
U nás jsou z toho návštěvy vodvařené, přitom je to taková rychlovka ^o) ^o) ^o)
Připomíná mi to legendární "sloní žrádlo" které někdo krájel na nudličky a někdo mlel.

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (6.2.2014, 21:04)
Já dělám zde z MMB směs "Bigus" - je to z cukety, cibule, kečup, atd... a dávám: pod maso, s mletým masem na špagety, na topinky nebo jsem udělala kousky masa s touto směsí a ryže k tomu.... (pl)

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (cherrycake) ID 81830, mimibazar.cz/cherrycake (6.2.2014, 19:00)
my máme zavařený uncle bens, možná to bude něco podobného a dávám také pod maso a minule jsme dala na plátky brambory, pak vrstvu uncle bens, zase brambory, zalila smetanou a dala zapéct.

ODPOVĚDĚT
Kristýna B. (judina) ID 12231, mimibazar.cz/judina (6.2.2014, 19:01)
Co je uncle mens?

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (Brázda) ID 143600 (6.2.2014, 19:55)
Uncle bens. Firma, která vyrábí takové ty omáčky a sosíčky http://www.unclebens.cz/. Moje mamka taky dělá takovou domácí majdu a říkáme jí uncle bens :-). Používám jí třeba na špagety. Osmahnu cibulku, pak kuřecí maso na kousky a dám na to prohřát tu majdu (čalamádu). Pak to dávám na špagety a mňam. Nebo osmahnu cibuli nakrájenou na čtvrtky a na to pak hodím tu majdu a uvařenou cizrnu. Taky výborný. Jinak dávám na maso při zapékání.

ODPOVĚDĚT
Kristýna B. (judina) ID 12231, mimibazar.cz/judina (8.2.2014, 11:01)
Uncle bens znám,paní tam měla jiný název ,-)

ODPOVĚDĚT
PETRA N. (barbie 25) ID 15194, mimibazar.cz/barbiee (6.2.2014, 18:18)
Když si zadělám maso na sekenaou tak zamíchám do toho. Děláme čalamádu -papriku, rajče kečup, houby , cibul atd. Chutná to výborně.
A když si děláme tousty tak dáváme mezi sýr a salám , a už nemusíme dávat kečup.Není to suchý a hlavně je to Mňamka ,-) :-$

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (6.2.2014, 18:07)
čemu se u Vás říká čalamáda? To, co se dělá u nás, se dá jíst k většině jídel s masem, ale pod maso teda opravdu ne *-)

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (6.2.2014, 19:18)
souhlasím, já pod pojmem čalamáda si představím papriky, zelí, mrkev,,, to vše zavařené - jíme místo salátu či kompotu k hlavnímu chodu.

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (6.2.2014, 19:29)
no právě a celé je to ve sladkokyselém nálevu, jíme to zejména teď přes zimu, když není čerstvá zelenina ze zahrádky (Y)

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (6.2.2014, 20:26)
přesně tak i my :-)

ODPOVĚDĚT
Irena P. (iris36) ID 470823 (6.2.2014, 21:26)
taky s vámi dámy souhlasím - já znám pod pojmem čalamáda zavařenou sladkokyselou směs zelí, mrkve, cibule, papriky a okurků.....

ODPOVĚDĚT