Britské kotátko
...mooc prosím kdo máte modrou britskou kočičku nebo kocourka....poradtě..sháníme kotátko...máme volit kocourka nebo kočičku? máme tři děti 11,9 a pět let......nemám zkušenosti...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Zuzana N. (Poldi) ID 24780 (7.2.2014, 12:19)
Kamarád má kocoura a už druhou kočičku. Kocour je mazel, který páníka nábožně uctívá. Kočka je poděs, ta předchozí byla taky....
Mimochodem, kočka je momentálně těhotná. ,-)

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (*mandy*) ID 241867, mimibazar.cz/mandy (7.2.2014, 10:31)
Známí mají kocoura, a to je mazel na entou... Je mu naprosto jedno ke komu se tulí, jestli k domácím nebo k návštěvám ,-) Je to prostě takový "macek" pohodář... (Y)

Jooo, taky by si ji ty naše děti moc přály... :-$

ODPOVĚDĚT
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (7.2.2014, 9:19)
Máme dvě kočičky a diametrální rozdíl,jedna mazlivá,přítulná,ale přecitlivělá na česání a druhá snad nikdy nebyla na klíně,nesnáší návštěvy,hned mizí ,ale zas kožíšek snáší v pohodě (kocka).Rozdíl bude hodně v tom,že první vyrůstala u nás a druhá je její kotě a tu vychovávala máma (@)

ODPOVĚDĚT
Romana F. (čoklet) ID 229624, mimibazar.cz/coklet (7.2.2014, 9:18)
vím že chcete kotě ale na bazoši dávájí britskou modrou a paní píše že je strašný mazel (hello)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Vranková (vrancatko) ID 144434 (7.2.2014, 9:43)
my tím,že máme tři děti tak bych chtěla od malinka,aby si na ně zvykla...

ODPOVĚDĚT
Monika F. (monikafis) ID 95733, mimibazar.cz/monikafis (7.2.2014, 8:48)
máme britskou kočičku, záleží spíše na jakou natrefíte povahu a jak si ji od malička vymazlíte. Naše je mazel a strašně hodná, neškrábe, nekouše, neničí nábytek. Jsme rádi, že ji máme, bez ní by to bylo takové prázdné.

ODPOVĚDĚT
Eva P. (skm) ID 63364, mimibazar.cz/skm (7.2.2014, 9:11)
no my se od začátku snažili vymazlit, ale prděla na nás už od kotěte ,-), jinak jediná chvilka, kdy mě miluje a jde se mazlit je v noci, to mi skočí na břicho, vrní, že přehluší i chlapovo chrápání...ale to je jen v noci, navíc, když Vám přistane nečekaně 7 kg čisté váhy na podbříšku... 8o| (Y)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (7.2.2014, 9:19)
,-) ,-) ,-) ,-) To je přesné. Náš taky prděl na nějaké snahy o mazlíkování. A to nemluvím o tom, že se nebojí ani psů, neuteče ani před mnohem větším psiskem než je on sám (chlap tedy tvrdí, že to není tím že by se nebál, ale tím, že je línej udělat rychlejší pohyb), onehdá před lety kousnul pošťačku - tak ta ho ráda nemá (H) Klidně rafne, když se mu něco nelíbí.
A přesně - jde se pomazlit kdy on uzná za vhodné - 7,5kg vrnících chlupů na hubě není nic milého (H)

ODPOVĚDĚT
Lucka D. (taiger) ID 19167 (7.2.2014, 8:08)
My máme Ragdollíka.. Také se mi libí Briťák, ale dle info a rad jsem šla do Ragdolla. Děti měly tenkrát 6 a 1,5 roku.. :-). Člověk to ale těžko předem odhadne..

ODPOVĚDĚT
Ivana P. (IP1) ID 440959 (7.2.2014, 8:02)
Mám briťáka a jak píšou níže, je to Jeho lordstvo. Je to miláček, chodí mě vítat ke dveřím (když se mu chce, ale docela často), jakmile cokoli krájím na lince, stojí vedle mě na zadních opřený o úchytky a loudí. Rád se češe a večer přijde do postele, lehne si mi na břicho a přede jak o závod. Nechce se chovat, když byly holky malý, tak je i párkrát seknul. Že by mi seděl na klíně v křesle, to ani náhodou.
Ale pro mě je nej. (@) Na mazlení bych si pořídila ale ragdoll.

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (šandíci) ID 196695, mimibazar.cz/sandici (7.2.2014, 7:50)
mame kocicku, ackoli ji holky dost tahaji (dcerky 3 a 6let) tak je nikdy neskrabla, kdyz potrebuje svuj klid, tak si nekam zaleze, je cistotna, mazliva, milacek rodiny (@) (F)

ODPOVĚDĚT
Erika D. (NikitaGK) ID 177968 (7.2.2014, 7:47)
Už jsem vám psala do minulé diskuze, ze začátku jsem chtěla kočičku a teď máme druhého koucoura -není to čistě briťák, je to kříženec briťáka z útulku. Právě rekonstrujeme celý dům tak jsem potřebovala peníze dát jinde než do PP kočky :-). Tak jak u psů, můžete narazit na různé povahy. Náš je úžasný, je to takový lord ale na druhou stranu kolikrát do něho malý ,,rýpal,, 3r a on mu nikdy neublížíl, náš předchozí by ho uškrábal. Já mám kocoury radši hlavně z toho důvodu, že jsou to typičtí představitelé plemene-narozdíl od kočiček jsou větší, mohutnější, mají takové ,,hlavy,,. Jelikož chov koček neplánuji a kočky kastruji (z důvodu mrouskání/značkování) u kocoura je to mnohem lehčí zákrok. Celkově po známých jsem narazila na to, že kocouři bývají mazlivější ale nejde to brát jako pravidlo...

ODPOVĚDĚT
Šárka Ž. (žižule) ID 141147, mimibazar.cz/zizule (7.2.2014, 7:42)
K dětem si pořiďte raději Ragdolla nebo Mainskou mývalí, měli jsme britskou kočičku a byla úplně stejná jak píše Eva níže, velká dáma, s dětmi se nebavila vůbec, přišla jen když jsem ji nalákala na něco dobrého ,-) o mazlení atd. nemohla být řeč, když jsme ji chtěli jen vzít do náruče, tak byla nervózní a my poškrábaní jako od tygra, samozřejmě můžete narazit i na mazlivou britku, ale já bych už britskou nechtěla, nakonec jsme tu naši "lady" darovali tetě a tam je spokojená (F).....teď máme tři roky ragdollí slečnu a to je opravdový miláček (kocka)a k dětem se hodí skvěle |:o)

ODPOVĚDĚT
Gabriela K. (GabcaK) ID 6002 (7.2.2014, 7:40)
My máme britskou kočičí holčičku a také bych ji nevyměnila :-)Na rozdíl od příspěvků je naše Ebinka ukrutný mazel.Večer ji má na klíně u tv pořád :-)Letos jsme koupili britku manželovo rodičům k Vánocům,vždycky měli (&) a tvrdili,že kočku ne,ale tedˇ jsou z ní celý poprděný :-DJe to také mazlivka,tak nevím...A jestli kočičku,nebo kocourka,to je asi opravdu jedno *-)Tohle plemeno je obecně dost klidné,nemá tendenci něco ničit.Do dnešního dne(a to jí máme cca 5 let)Ebi nic nepoškrábala,nezničila :-)A od naší Káji (9 let) si nechá spoustu věcí líbit.I když je pravda,že cizí děti nemusí.Ale pokud se jí něco nelíbí,tak odchází středem,nestalo se mi,že by nás někdy škrábla,raději odejde, souhlasím,že jsou britky aristokratky (Y)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (upraveno 7.2.2014, 7:58)
Máme 12 let černého briťáka. Je to nejnamyšlenější, nejarogantnější tvor v širokém okolí.
Když je lidská smečka hodná, milostivě nám dovolí podrbat mu kožich (H) Rozhodně to není mazel, není to čičnka na tahání. Je to Jeho Výsost.
Protože jsem ve fázi hledání kočičího mimča (samozřejmě to bude britule). Chci zase kocoura, tentokrát naprosto typového a hlavně modrého. Je to můj sen.
Nechci kočičku - jsou drobnější, neplánuji odchovávat koťata, dávám přednost kocourovi.
Každá čičina má svoji povahu - můžete si donést mazla co Vás uvrní, může to být lady/lord, může to být bázlivka.... Já bych zase ráda takovou povahu co má ten náš - jen mám obavu, že by se navzájem sežrali (H) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva P. (skm) ID 63364, mimibazar.cz/skm (7.2.2014, 6:00)
Každá kočka je osobnost a britská tuplovaně, máme šest let britskou dámu a je to opravdu "britská lady"...nežije ona s náma, ale dovolí žít nám s ní ,-). Občas se stane, že jí celý den nevidím, a to žije pouze v domě :-). Děti mám dvě, ad mala je toleruje, ale není to ten typický kočičí mazel...pořád otírající se o nohy, na klíně...to britky nejsou( aspoň ta naše). Na druhou stranu vůbec nesomruje v kuchyni..I přesto, že bych občas ocenila víc mazlení s ní, tak bych příště jinak nevolila. A jestli kluk nebo holka...na tom vůbec nezáleží, pokud vykastrujete, nejsou problémy ani s jedním pohlavím.

ODPOVĚDĚT
Miroslava Č. (tamitt) ID 144186, mimibazar.cz/tamitt (7.2.2014, 5:41)
Také máme kocourka a dcery 3 a 9 ho zbožňují a on je :-)) (@)

ODPOVĚDĚT
Jana b. (fehofka) ID 93304 (7.2.2014, 1:14)
Máme dvouletého kocoura a je to úžasný mazel.Je hravý a čistotný.

ODPOVĚDĚT