Bezmasá jídla - vaše nejoblíbenější recepty
období půstu, jarní očisty a já nějak neznám moc receptů bez masa, dejte mi tipy vašich nej nej receptů
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Martina V. (tonda.rr) ID 94096 (5.3.2014, 20:51)
Ja dělám kedlubnové zelí. (Y) na hrubo si nastrouhám 4 kedlubny,zpěním cibulku,přidám na kolečka nakrájenou klobásu,ale nemusí byt a osmahnu.Pak přidám nastrouhané kedlubny,sůl,pepř,kmín a nechám dusit do měkka.Nakonec přileji smetanu na vaření a je hotovo.Jsem schopná to sníst na posezení jen tak ,-) ale s chlebem je to nejlepší

ODPOVĚDĚT
Jana P. (projani) ID 221034 (5.3.2014, 19:28)
celerové hranolky :-) http://www.youtube.com/watch?v=u4JRe-L72xI

ODPOVĚDĚT
Dana K. (Danusinka) ID 47210 (5.3.2014, 19:17)
Krupicovou kaši a jak se objeví bílé místo dosypávám kakao. :-$

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (petrze) ID 206896 (5.3.2014, 17:57)
Děkuji za otázku, už pár dní se jí chystám položit a vy jste mě předběhla :-)

ODPOVĚDĚT
Helena K. (HelenaKKK) ID 303787 (5.3.2014, 17:22)
Těstoviny se zelím
Cibuli na půlkolečka, osmahnout, přidat pokrájené hlávkové zelí, orestovat, osolit, k tomu lžičku kari, zamíchat a spojit zakysanou smetanou. Celé smíchat s uvařenými těstovinami.

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (5.3.2014, 14:11)
Dobrý den,
včera večer jsem dělala dle tohoto receptu a byl mňamózní!!!!!
Měla jsem 500g brokolici, 1 bal. řapíkatého celeru, 1 cibuli, 1 palici česneku a 1 dlouhou bílou ředkev, koření na steaky, olej. Vše velikostně na stejné kousky pokrájet, dát na kutchánek, posypat kořením, pokapat olejem. V troubě na 200 asi 1,5 hod. přikryté alobalem. Nemíchat, nepodlévat! Pozor nesmí být moc velká vrstva. V receptu se píše, že je možné péct na funkci gril, nebo po pečení na chvíli gril zapnout na kůrčičku.

OPRAVDU MOC DOBRÉ, AŽ NÁVYKOVÉ, UJEDLA BYCH SE TOHO!!!!

http://recepty.vareni.cz/pecena-zepenina-s-cesnekovo-bylinkovym-dipem/

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (lu456) ID 282449, mimibazar.cz/lu456 (5.3.2014, 16:17)
co je prosím kutchánek? :-o

ODPOVĚDĚT
silvie t. (sites) ID 167002, mimibazar.cz/sites (5.3.2014, 23:40)
jestli můžu odpovědět, tak kutchánek je vlastně pekáček, velký pekáč je kutchan :-)

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (lu456) ID 282449, mimibazar.cz/lu456 (6.3.2014, 17:30)
děkuju (Y)

ODPOVĚDĚT
Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (5.3.2014, 19:09)
také jsem to chtěla napsat :-) :-)

ODPOVĚDĚT
silvie t. (sites) ID 167002, mimibazar.cz/sites (5.3.2014, 23:41)
jestli můžu odpovědět, tak kutchánek je vlastně pekáček, velký pekáč je kutchan :-)

ODPOVĚDĚT
Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 15:01)
vyzkouším (F)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (5.3.2014, 12:54)
Dušená kedlubna. Oloupanou cibuli opeču na pánvi a přidám kedlubnu nakrájenou na tenké plátky. Osolím, okořením, trochu vody a dusím doměkka. Promíchám s uvařenými těstovinami. Nám moc chutná. (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 15:02)
tak to vůbec neznám a právě takové recepty jsem měla na mysli, těstoviny máme rádi, tak jsem zvědavá na tuto kombinaci, děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (5.3.2014, 12:33)
Zkuste zapékanou pohanku, jen v ní vynechte tu slaninu, zkoušela jsem i bez ní a chutnala mi i tak http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=99895&user=335642

ODPOVĚDĚT
Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 15:03)
pohanku mám ráda jako přílohu, vyzkouším i takto, super děkuji

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (5.3.2014, 11:48)
Za sojového masa jsem si teď docela oblíbila toto: 150 g sojového granulátu povařit, 300 g brokolice na páře (rozmačkat), 150 g strouhaného eidamu, 3 vejce (ušlehat sníh), 1 kl soli, majoránka, červ. paprika, osmahnutá cibule, česnek, kuřičná strouhanka, vše smíchat a dám do srnčího hřbetu vyloženého papírem. Je to dobré teplé i studené, do druhého dne se to pěkně proleží.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (Dahasa) ID 154220 (5.3.2014, 12:56)
to může být dobré zítra si uděláme (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (5.3.2014, 10:25)
Pokud nechcete vyloženě sladká jídla nebo zeleninová jídla, můžete udělat cokoliv, co jste byla zvyklá dělat s masem, jen použít místo masa jiný bezmasý výrobek - ve zdravých výživách i v některých supermarketech je toho pro vegetariány dost (šmakoun, výrobky ze sóji či jiné rostlinné náhražky masa - tempeh, tofu, robi maso, seitan, klasické sojové maso apod.).

ODPOVĚDĚT
Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 10:34)
šmakoun připravit umím, s kořením osmahnout, ale právě ty ostatní náhražky neumím připravit, tak jsem doufala, že někdo hodí nějaký recept

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (5.3.2014, 11:13)
Tak ono vše kromě klasického sojového masa už nějak ochuceno je - většina se dá jíst i bez tepelné úpravy. A na mnoha baleních jsou i návody na přípravu tepelnou - já osobně nedoporučuji jen vaření, ale jakékoliv smažení, opékání je vhodné. Pokud se Vám to chuťově bude zdát mdlé, tak přidáte koření podle své chuti.

ODPOVĚDĚT
Denisa P. (dendisa) ID 46409 (5.3.2014, 10:25)
často si děláme v létě podle kamaráda Bulhara cukínu na kolečka, osmahnout na oliv. oleji (on před smažením obaloval kolečka v mouce), posolit, zalít podmáslím nebo kyškou a vymačkat hooodně česneku. Celé promíchat, nechat spojit chutě v lednici. Je to super osvěžující a zdravé.

ODPOVĚDĚT
Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 10:34)
zní to dobře, vyzkouším
|:o)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (5.3.2014, 10:19)
projděte tyhle blogy

http://conovehonakopci.cz/
https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu?fref=ts

ODPOVĚDĚT
Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 10:40)
moc děkuji, zajímavé stránky, jdu pročítat

ODPOVĚDĚT