Znamínko
Na obličeji dítěte když se odstraňuje dělá se to jak? Laserem?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Kateřina P. (Kačka28) ID 253826, mimibazar.cz/kacka28 (25.4.2014, 9:25)
Zajděte si na kožní, pokud má na obličeji a je větší, tak vás pošlou na plastiku, která je plně hrazená pojišťovnou. Pokud je menší, myslím, že dermatolog udělá kontrolu a je možná i laser, pak nezůstává jizva, protože po vyhojení se udělá strup, ten se musí nechat samovolně odpadnout a nezůstaně žádná památka na bývalé znamínko.Ale rozhodně to chce navštívit toho dermatologa

ODPOVĚDĚT
Jana P. (projani) ID 221034 (25.4.2014, 8:00)
syn /6,5 let/ má od narození docela velké znamínko na tváři - asi 3 cm, jednou za rok chodíme na kontrolu na kožní, v létě mažeme vysokým faktorem. Chtěla jsem to řešit už když byl batole, ale každý doktor mi řekl něco jiného a byli to tak odlišné názory až jsem z toho byla jelen, každý vám řekne něco jiného.... od klasického vyříznutí, nebo zase jedině laserem, nebo že to máme nechat být až do puberty a pak zákrok uhradí pojišťovna ze zdrav. důvodů, protože znamínko bude překážet při holení.... *-) tak dlouho jsem pořád zvažovala až bylo synovi 5 let a nikam s tím už jít nechce, prý to k němu patří a všichni si na to zvykli. Takže to teď už neřeším, vím že by to pro něj teď bylo stresující, počkáme do puberty třeba názor změní a bude ho chtít odstranit sám (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (Švárinka) ID 28827 (25.4.2014, 20:27)
Jani, můj syn 8 let měl od narození velké znaménko na prstu ruky, taky jsme chodili každý rok na kožní. Nikdo mi nebyl schopný říct, kdy mu to nechat vyříznout. Bylo mi řečeno, že laser v žádném případě, že jedině chirurgicky, aby se mohla udělat histologie a že se to dělá pouze na plastice v Praze nebo Brně - jsme z UL. Když mu byli 4 roky, jeli jsme tam na konzultaci, řekli, že z důvodu, že to je moc velké a na "blbém" místě - prst, že by to muselo dělat na 3x a že doporučují celkovou narkozu nebo počkat cca do 10 let, když už by to mohlo jít v lokální. Tak jsem se rozhodla počkat, navíc doma dvě mladší děti. Loni přijel syn z tábora a všimla jsem si, že znaménko má rozpité okraje na jedné straně a jako by světlá. Hned jsme šli na kožní, tak řekli, že sice změna tam je, ale pod dermatoskopem nic vidět nebylo.

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (Švárinka) ID 28827 (25.4.2014, 20:33)
Ani nás nehnali na vyříznutí, ale na moji žádost napsali doporučení na Vinohrady do Prahy na kliniku plastické chirurgie. Tam tentokrát řekli, že odstranit ve dvou krocích. Nastoupili jsme, synovi kousek vyřízli a pak se čekalo na histologii, dr. pořád říkala, že to je jen formalita, že to bylo normální znaménko. Výsledky z histologie mě srazily na zem, neobvyklý výsledek, nejistý, vykazuje znaky melanomu, ale nejde to s přesností určit, nakonec to posílali do Ostravy, kde je specializované pracoviště, čekali jsme asi 5 týdnů na výsledky, nakonec negativní, přesto nás objednali hned na další operaci na celkové odstranění a teď budeme muset pořád chodit na kontroly. Nyní si vyčítám, že jsem na to odstranění nešla hned, že jsem čekala a čekala, až se to najednou začlo měnit, bylo to fakt ze dne na den. Tak vám přeju, ať se vám nestane něco podobného. (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (Švárinka) ID 28827 (25.4.2014, 20:38)
A ještě s tou pubertou - četla jsem hodně na internetu ohledně melanomu a co mi utkvělo v paměti z jednoho článku, tak melanom u dětí do puberty je hodně nepravděpodobný, ale ne nemožný, ale právě ta puberta je takový mezník, že začnou pracovat hormony a může se začít něco dít.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (24.4.2014, 22:52)
Odstraňování znamének u dětí jen z estetických důvodů se nedoporučuje. Pokud je to nutné ze zdravotních důvodů, pak se většinou řeže chirurgicky, aby se mohla pořádně udělat histologie. Nejvhodnější způsob odstranění by vám měl navrhnout lékař.

ODPOVĚDĚT
Ivana B. (kymama) ID 374185, mimibazar.cz/kymama (24.4.2014, 22:33)
měl by to posoudit lékař zda-li je to vůbec k vyříznutí, pokud ano, tak laser je šetrnější, rychleji se hojí, bez stahů a především bez jizev

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (lolsona) ID 129620, mimibazar.cz/lolsona (24.4.2014, 19:29)
náš malej má na tváři velkou pihu a tři menší,řekli nám že se to odstraňuje až po pubertě,do té doby hlavně mazat krémem s uv protože to se prostě neschová jinak před sluníčkem a nějaká ta kontrola... (hello)

ODPOVĚDĚT
Zdenka R. (babule53) ID 349815 (24.4.2014, 19:26)
To záleží asi na velikosti znaménka . Známá má dcerku a té to vyřízli ,ale -nic moc ,-zůstala jí jizva .... Chtělo by to asi specialistu ,nebo alespoň nějakého doktora šikulku a né ňákého CVACHA ! *-)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (24.4.2014, 22:49)
já byla u kožaře a ten mně vyřízl znaménko, hojilo se docela dlouho, ale cca po 5 letech už nebylo nic poznat, ani jizva, při druhém jsem vsadila na "specialistku", je to už 10 let a jizva je tam pořád velká jako prase 8o|

ODPOVĚDĚT
Věra P. (kamion) ID 40799, mimibazar.cz/kamion (24.4.2014, 19:08)
Našemu řezali klasicky a kus mu tam nechala 8o|

ODPOVĚDĚT