Rýže natural
Jak uvařit, aby byla měkoučká? Děkuju!
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Romana T. (Romajs) ID 312007 (1.5.2014, 20:02)
Všem moc děkuju (L)

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (babulka120) ID 347488 (1.5.2014, 17:05)
já nechávám zavřít a pak ji šoupnu do trouby......doporučuji :-$

ODPOVĚDĚT
Jana S. (Janča S) ID 477155 (1.5.2014, 16:53)
Rýže se pořadně několikrát vypere v hodně teplé vode,orestuje(opeče) až je horka na malém množství oleje a zalije horkou vodou v poměru:1díl rýže a 1,5vody a přikryjeme.Po vyvaření vody by měla být měkká,načechráme vidličkou a přikryjeme. :-)

ODPOVĚDĚT
klara k. (sophie77) ID 439752 (30.4.2014, 12:53)
Na jeden díl rýže přidávám 2,5 díly vody plus lžičku soli a kapku oleje.Ale rýže natural nemá být úplně měkká jako bílá.Vařím cca 25 minut.

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (30.4.2014, 12:31)
Já tedy nechci dělat chytrou, ale naturalka nemá být do měkka jako bílá rýže. Když ji uvařím, tak se mi stále sype, ale když ji jím, tak nekřupe. Kupuji rýži natural zn. Largis a nevařím ji ani tak dlouho, jak je uvedeno na obale. Čím víc rýži uvaříte, tím víc ztrácí svoji hodnotu a má o hodně vyšší glykemický index, což platí i o těstovinách a bramborech.

ODPOVĚDĚT
Ivana P. (IP1) ID 440959 (30.4.2014, 12:36)
No mně právě vždycky křupala a měla jsem taky Lagris... asi blbej sporák ,-)

ODPOVĚDĚT
Darina V. (Darrrka) ID 47895 (30.4.2014, 11:56)
S Naturalkou mám bohužel taky špatné zkušenosti,ale přítel ji kdysi dělal v papiňáku (ano, nekecám) a byla fantastická, ani převařená, ani tvrdá. Jenomže už vůbec neví,kolik tam dal vody a na jak dlouho to nechal. Takže se omlouvám, že moc neporadím. :-S

ODPOVĚDĚT
Ivana P. (IP1) ID 440959 (30.4.2014, 11:50)
To by mě taky zajímalo, nešla mi do měkka zaboha +o(

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (30.4.2014, 11:48)
Já se od švagra naučila vařit jen jasmínovou rýži (mají ji vietmanci nebo třeba Lidl) - osmahnout cibulku na másle, na jeden hrnek rýže dát 1,5hrnku vody (3hrnky rýže a 4,5hrnku vody), sůl a nechat pomalu vařit, případně můžete i do trouby. BOMBA!!!!!!!

ODPOVĚDĚT