Podpora v nezaměstnanosti a co pak?
Holky pobirala jsem podporu 5měs. od listopadu do března.o co si mužu zažadat za další měsíce?nějake přidavky nebo životni minimum..poradite
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (14.5.2014, 9:41)
Jako samoživitelka jsem i při pobírání podpory dostávala ze státní soc.podpory přídavky na syna a příspěvek na bydlení a z hmotné nouze doplatek na bydlení a živobytí. Vše v součtu dalo částku životního minima + částku na nezbytné náklady na bydlení. V mém případě jsem dostávala cca 9200 (přičemž inkaso platím 4400kč - v tom je nájem, voda, el, plyn). Ž e platíte internet, telefon, obědy dítěti ve škole už je pak nezajímá. Na žití to moc není, ale člověk je rád aspoň za něco, když nemá práci a ani partnera. Pokud máte pojistku, na které se spoří, bude problém na Hmotné nouzi. Přeplatky za el, plyn,... vše dokládáte-o to vám dají míň, takže žádné přilepšení, na nedoplatek ale nedají ani korunu.

Zajděte si někde u vás, doložte příjmy rodiny a oni už vám řeknou na co byste mohla dosáhnout.

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (14.5.2014, 14:42)
To přeci není pravda, co tady píšete. Když žádáte o příspěvky na bydlení, tak dokládáte, kolik platíte a pokud v tom tříměsíčním období máte nedoplatek či přeplatek, tak to také zohledňují. A při nedoplatku vám dají vyšší příspěvek. Celý ten příspěvek na bydlení je na hlavu postavený, protože se odvíjí od toho, kolik platíte. Takže ten, kdo si vše platí sám, hospodaří a šetří, zatímco pobírači dávek nemají žádnou motivaci šetřit.

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (14.5.2014, 19:34)
Státní soc. podpora nedoplatek zohlední, ale hmotná nouze NE. Tu to nezajímá. A jelikož se st.soc. podpora vypočítává zpětně za minulé čtvrtletí, tak už vám to potom moc nepomůže.

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (15.5.2014, 7:48)
Nechápu to, státní sociální podpora to zohledňuje, to je přeci jedno, že je to zpětně, jak to myslíte, že vám to nepomůže? Jako že by vám na ten nedoplatek dali dopředu? To je přeci na vás, jak máte nastavené zálohy. Chtěla bych se vás zeptat, kolik například máte roční spotřebu vody?

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (upraveno 15.5.2014, 10:18)
Myslela jsem to tak, že nedoplatek potřebujete zaplatit "hned" a ty peníze pak prostě chybí, pokud máte jen minimum, ze kterého už tak je obtížné vyžít. Zálohy se snažím mít nastavené tak, aby mi vše vyšlo, ale při stálém zdražování se to prostě nedí odhadnout. Vy jste snad nikdy nic nedoplácela? Nevím proč vás zajímá moje spotřeba vody. Město dělá odečet každé čvrtletí, nikam si to nezapisuju, takže přesně nevím, ale míváme cca 10kubíků za čtvrtletí.

Víc už se k tomu vyjdřovat nebudu. Vy jste v té situaci očividně nebyla, každý má svůj názor a přít se do nekonečna nehodlám. Za chvilku jdu do práce a večer hodlám čas strávit jinak.

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (15.5.2014, 12:25)
Vy nevíte o mé situaci naprosto nic a nic není očividné. Já jen vidím, jak někdo pobírá všelijaké dávky na bydlení a ani nešetří. A i na ty nedoplatky dostanou peníze, protože je to tak nastavené. Jistě že to dostanou později, ale to je snad samozřejmé, že nepřijdou se složenkou na úřad, aby to za ně zaplatili. Já se s vámi nedohaduji, jen reaguju na to, že jste tu psala věci, které nejsou pravda a jsou na hlavu postavené.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (14.5.2014, 11:47)
Na nedoplatek nedají ani korunu..... Nezlobte se, ale mně na něj také nikdo nedá ani korunu. Prostě nedoplatek nesmím mít. Proto sleduju veškerou spotřeby el., vody atd.... Jsem zaměstnaná, vydělávám, mám hypotéku a opravdu nemám na to, abych někomu ze svých daní platila nedoplatky.

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (14.5.2014, 19:51)
A to člověk bez práce a sám na dítě nemá topit nebo se koupat, zálohy každej rok vyšší a stejně doplácí. Šetřila jsem jak to šlo, ale ze živ.minima, prostě na vyšší nedoplatek peníze nejsou. Našetřit si nějakou korunu bokem není z čeho. Taky jsem toužila po tom mít práci, vydělávat, platit vše ze svého, moct synovi koupit něco pro radost, jet někam na výlet. Ušetřit nějakou korunu, ale sehnat jako samoživitelka práci na malém městě bylo nekonečné.

Jsou lidé, kterým žití ze soc.dávek vyhovuje, ale mezi ně rozhodně nepatřím. Já se těšila až tam jednou nebudu muset. Zřejmě jste to nezažila, když můžete napsat takovýto komentář. nevíte jak je to potupné chodit "žebrat" o každou korunu.

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (upraveno 14.5.2014, 20:42)
Reagovala jsem na větu, že ONI Vám nedají na nedoplatek. Tak mi řekněte, kdo dá mně na nedoplatek. Na to mi prosím odpovězte? Každý má svou kupičku, se kterou hospodaří a i když jsem zaměstnaná, tak nebydlím pod mostem, ale platím hypotéku, dojíždění do práce atd., no a když mi přijde vyúčtování a mám nedoplatek, tak se také neobjeví žádní ONI a nedají mi na to peníze. Takže ti ONI, o kterých mluvíte nejsou ty úřednice, ale daňoví poplatníci, takže třeba i já. No a nakonec bych já, protože chodím do práce a nepobírám dávky, mohla šetřit vodou, doma mrznout, nemýt se, protože mi žádní ONI na nedoplatek nedají. Ovšem Vy byste v klídku doma fajrovala, protože byste věděla, že ONI Vám na ten nedoplatek dají. Už mi rozumíte? Zdá se Vám to spravedlivé? Samozřejmě nikomu nepřeji nic zlého a vím, že s prací je to špatné a věřím, že jako samoživitelka, to nemáte jednoduché, ale dovolím si říci, ž

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (14.5.2014, 20:24)
Samozřejmě nikomu nepřeji nic zlého a vím, že s prací je to špatné a věřím, že jako samoživitelka, to nemáte jednoduché, ale dovolím si říci, že za to já nemohu. Já jsem třeba v zájmu toho, abych práci měla, promeškala první tři roky života své dcery a šla brzy do práce.

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (14.5.2014, 20:48)
S tím plýtváním vám rozumím-na jednu stranu je to pravda. Na druhou sociálka sleduje rozměry bytu a mají nějaké tabulky, kolik může člověk mít spotřebu a kolik už je přes čáru.
Taky bych šla radši do práce dřív než pak být na dávkách, ale nebylo kam. Mám gymnázium, vejšku jsem nedodělala kvůli těhotenství, navíc samoživitelka - o to prostě na malém městě zájem není. Abych školu dodělala, potřebovala bych dojíždět 100km a to bez peněz taky nešlo, takže jsem nakonec ráda, že dělám prodavačku u nás ve městě v místních menších potravinách.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Zuzana H. (THL11) ID 365674 (14.5.2014, 12:05)
Přesněm můžou být rády, ře dostanou aspon něco a ne ještě dostávat peníze za nedoplatky (Y)

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (14.5.2014, 19:43)
Sledovat spotřebu můžete jak chcete, ale topit aspoň minimálně jsme museli a koupat se taky. Člověk se snaží ušetřit, co to jde, ale pokud mám doplácet z životního minima větší částku, tak fakt není z čeho.
Prostě mi jen přijde nespravedlivé, že hmotná nouze o částku přeplatku míň dají ale nedoplatek už je nezajímá.
Vy co se tady nad tím pohoršujete, nepřála bych se vám dostat do situace, kdy budete na Hmotné nouzi.
Dva roky jsem hledala práci a marně. Ženskou která má malé dítě málokdo zaměstná-navíc když je sama. Chodila jsem na brigády, ale tím jsme si finančně nepomohli, jen se člověk dostal mezi lidi. po 2,5letech mám ale konečně práci na stálo.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (14.5.2014, 8:37)
Zajděte se na místní sociálku, nevíme, jak si stojíte finančně, jaký máte majetek, příjmy, kolik dětí...tam vám paní přesně řekne, vypočítá, jestli na nějakou dávku dosáhnete. Ideální je opravdu co nejdříve najít práci. (F)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (14.5.2014, 8:28)
Žádat-nejlépe o práci :-) Jinak to záleží na mnoha věcech, hlavně na Vaší finanční situaci. Hmotná nouze je pro ty nejchudší z nejchudších, co by jinak pomřeli hlady, a vyšetřují se při tom Vaše majetkové poměry (jestli nemáte co prodat atd.)

ODPOVĚDĚT
Šárka O. (sarsulka) ID 55864 (14.5.2014, 19:56)
tak prace mi byla za cely pul roknabidnuta jen jedna a to mi tam řekli ře shaněji chlapa.ja si praci našla -zaměstnavatel ma podanou řadost na pracaku ale jim to tam už druhy táden leži na stole a nic s tim nedělají.tak jsem si myslela že bych si zažadala aspoň o něco za ty dva měsíce co jsem nic nepobírala,je škoda to nechat statu.ale pokud je s tím takoveho papirovani tak to kašlu

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (13.5.2014, 23:35)
Jedině jestli dosáhnete na nějakou dávku hmotné nouze, případně přídavky na děti.
http://www.mpsv.cz/cs/5

ODPOVĚDĚT