Zavařování sirupu?
zavařujete sirup z bezu, aby vám nesplesnivěl??? Zavařit hned po nalití horkého sirupu do sklenic nebo mohu až druh den?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (3.6.2014, 23:06)
jak se vaří,tak už mám sklenice nachystané a hned liji do sklenic a otočím dnes vzhůru na10min a vydrží i3roky.Do bezu dáváme i mátu a citron.Letos budeme dělat i z kopřivy na radu paní doktorky že doma maminka dělávala..a hlavně je to zdravé a stejné jako bez.Také dává se trochu máty a citron.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Soňa N. (fearold) ID 136975 (3.6.2014, 15:02)
Já zavařuji, dělám průměrně tak 30 litrů, tak to by mě fakt vytočilo, kdyby se zkazil. Zavařuji hned, ale vloni jsem nestíhala a taky zavařovala až druhý den a bylo to v pohodě. Letos jsem prvně zavařovala v myčce po 20 sklenicích a paráda (Y).

ODPOVĚDĚTnahlásit
martina m. (maxikM) ID 112003, mimibazar.cz/maxikm (2.6.2014, 21:06)
nezavařuji :-) horké nalít do lahví a nechat chvilku otočené a vydrží celý rok (Y) (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (2.6.2014, 18:27)
taky nezavařuji, dělám všechny sirupy za studena a neplesniví mi....používám kyselinu citronovou ne citron a zatím za deset let v pohodě...nemáte špatně vymité láhve, já dávám jen do skleněných a většinou nových nebo od sirupu

ODPOVĚDĚTnahlásit
dana n. (danca60) ID 403468 (2.6.2014, 17:41)
Nezavařuji, horké naleju do sklenic a navrch dám trošku slivovice, nebo vodku jako konzervant. Zatím mám vše bez plísně
(Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Pavlína V. (Pavlína*) ID 418621 (2.6.2014, 16:07)
Já nalévám do plastových flašech od Jupíka nebo od mléka a dávám do mražáku a podle potřeby rozmrazuju a máme sirup do čaje celý rok (F)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Eva R. (březinka) ID 45482, mimibazar.cz/brezinka (2.6.2014, 16:06)
nezavařuji ,když štávu vařím máx těch 90 st přidávám do cukru lžíci gelfixu 2:1 a nidky nebyl plesnivý (F)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Eva Z. (zemankae) ID 508322 (2.6.2014, 15:32)
Mě minulý rok mátový taky zplesnivěl, takže letos už budu zavařovat všechny.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:44)
Evi a mám ho zavařit hned, nebo mohu počkat až do dalšího dne???

ODPOVĚDĚTnahlásit
Eva Z. (zemankae) ID 508322 (5.6.2014, 10:24)
Trochu se zpožděním, no když zavaříte do pár dnů, tak se myslímnic nestane.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Hana N. (HankaN) ID 50703 (2.6.2014, 14:48)
Taky by mě to zajímalo. Dělám mátový sirup. Jeden rok v pohodě, ale z loňska mi při stejném postupu plesniví, což mě štve :-(

ODPOVĚDĚTnahlásit
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:45)
my měli minulý rok mátový v mražáku, tak to přežil v poho :-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (2.6.2014, 14:25)
Já jsem ho zrovinka teď nalila do láhví.. a nahoru tročku kubánskeho rumu...letošní léto a podzim bude ve veselém duchu (smich)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:46)
to mě také napadlo, jen těch skleniček mám více, tak by byla moc velká spotřeba rumu :-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Hana H. (hercz) ID 412242 (2.6.2014, 13:51)
Já jsem loni zavařovala a měla jsem stejný recept jak letos. A letos už mi vzniká plíseň. Loni jsme ho pili až do zimy. Tak nevím, kde je chyba. :(

ODPOVĚDĚTnahlásit
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:47)
a tomu se chci právě vyhnout, by mě asi kleplo , mám toho fakt dost :-@

ODPOVĚDĚTnahlásit
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (2.6.2014, 20:58)
já nezavařuju, dávám kyselinu citronovou a lahve musí ležet a být naplněné až nahoru, aby sirup naléhal na víčko a nedostal se tam vzduch. neplesniví mi nic a ato nepoužívám nové láhve.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Hana S. (hanstro) ID 212581 (2.6.2014, 13:45)
Nezavařuji, nikdy mi nesplesnivěl.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:46)
(Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚTnahlásit