zavařujete sirup z bezu, aby vám nesplesnivěl??? Zavařit hned po nalití horkého sirupu do sklenic nebo mohu až druh den?
 | Irena R. (Ramirča) ID 223751 (3.6.2014, 23:06) | jak se vaří,tak už mám sklenice nachystané a hned liji do sklenic a otočím dnes vzhůru na10min a vydrží i3roky.Do bezu dáváme i mátu a citron.Letos budeme dělat i z kopřivy na radu paní doktorky že doma maminka dělávala..a hlavně je to zdravé a stejné jako bez.Také dává se trochu máty a citron.
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | Soňa N. (fearold) ID 136975 (3.6.2014, 15:02) | Já zavařuji, dělám průměrně tak 30 litrů, tak to by mě fakt vytočilo, kdyby se zkazil. Zavařuji hned, ale vloni jsem nestíhala a taky zavařovala až druhý den a bylo to v pohodě. Letos jsem prvně zavařovala v myčce po 20 sklenicích a paráda .
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | martina m. (maxikM) ID 112003, mimibazar.cz/maxikm (2.6.2014, 21:06) | nezavařuji horké nalít do lahví a nechat chvilku otočené a vydrží celý rok 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (2.6.2014, 18:27) | taky nezavařuji, dělám všechny sirupy za studena a neplesniví mi....používám kyselinu citronovou ne citron a zatím za deset let v pohodě...nemáte špatně vymité láhve, já dávám jen do skleněných a většinou nových nebo od sirupu
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | dana n. (danca60) ID 403468 (2.6.2014, 17:41) | Nezavařuji, horké naleju do sklenic a navrch dám trošku slivovice, nebo vodku jako konzervant. Zatím mám vše bez plísně 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | Pavlína V. (Pavlína*) ID 418621 (2.6.2014, 16:07) | Já nalévám do plastových flašech od Jupíka nebo od mléka a dávám do mražáku a podle potřeby rozmrazuju a máme sirup do čaje celý rok 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | Eva R. (březinka) ID 45482, mimibazar.cz/brezinka (2.6.2014, 16:06) | nezavařuji ,když štávu vařím máx těch 90 st přidávám do cukru lžíci gelfixu 2:1 a nidky nebyl plesnivý 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | Eva Z. (zemankae) ID 508322 (2.6.2014, 15:32) | Mě minulý rok mátový taky zplesnivěl, takže letos už budu zavařovat všechny.
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:44) |
Evi a mám ho zavařit hned, nebo mohu počkat až do dalšího dne???
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|  |  | Eva Z. (zemankae) ID 508322 (5.6.2014, 10:24) |
Trochu se zpožděním, no když zavaříte do pár dnů, tak se myslímnic nestane.
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | Hana N. (HankaN) ID 50703 (2.6.2014, 14:48) | Taky by mě to zajímalo. Dělám mátový sirup. Jeden rok v pohodě, ale z loňska mi při stejném postupu plesniví, což mě štve 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:45) |
my měli minulý rok mátový v mražáku, tak to přežil v poho 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (2.6.2014, 14:25) | Já jsem ho zrovinka teď nalila do láhví.. a nahoru tročku kubánskeho rumu...letošní léto a podzim bude ve veselém duchu 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:46) |
to mě také napadlo, jen těch skleniček mám více, tak by byla moc velká spotřeba rumu 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | Hana H. (hercz) ID 412242 (2.6.2014, 13:51) | Já jsem loni zavařovala a měla jsem stejný recept jak letos. A letos už mi vzniká plíseň. Loni jsme ho pili až do zimy. Tak nevím, kde je chyba. 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (2.6.2014, 15:47) |
a tomu se chci právě vyhnout, by mě asi kleplo , mám toho fakt dost 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|  |  | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (2.6.2014, 20:58) |
já nezavařuju, dávám kyselinu citronovou a lahve musí ležet a být naplněné až nahoru, aby sirup naléhal na víčko a nedostal se tam vzduch. neplesniví mi nic a ato nepoužívám nové láhve.
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | Hana S. (hanstro) ID 212581 (2.6.2014, 13:45) | Nezavařuji, nikdy mi nesplesnivěl.
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|