Máte někdo vyzkoušený osvědčený recept na těsto?
Jde mi o to tenké,chci třeba jen s olivama a suš.rajčaty,jedno jse zkusila ale zdálo se mi dost řídké a špatně se s ním pracovalo,jakoby v receptu bylo málo mouky....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
EVA P. (E-VA) ID 196940, mimibazar.cz/axa (10.7.2014, 21:18)
pripájam sa aj ja, vyskúšala som aj dva recepty dolespomínané, no pečiem už len podľa tohto receptu:
http://unasnakopecku.blogspot.sk/2013/07/pizza-pizza-pizza.html
...tak, ako aj spústu iného, a prosím, neberte to ako reklamu, ja sa len delím o svoju skúsenosť (L)

ODPOVĚDĚT
Eva R. (ledovabroskev) ID 200039, mimibazar.cz/ledovabroskev (7.7.2014, 10:31)
Dělám tuhle a je nej :-)
vyjde z téhle dávky na dva plechy a pokud ji chcete supertenkou tak na dva a půl http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=867

ODPOVĚDĚT
Martina F. (matttulinka) ID 20637, mimibazar.cz/matttulinka (6.7.2014, 22:06)
Rychlá,nekynoucí....vyválím z ní dvě velké tenké placky z jedné várky...

http://recepty.vareni.cz/domaci-pizza/

ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (THL11) ID 365674 (6.7.2014, 19:15)
Kupte si určitě mouku na pizzu. Dodává Ramill, mají v Tescu za 25 korun. Z ní je těsto nejlepší

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.7.2014, 18:34)
500 g mouky na pizzu a nebo tedy hladké 00 extra speciál
300 g vody
10 g soli
30 ml olivového oleje
2 g sušeného droždí.

Odeberte malého panáka vody a rozpusťte v něm všechnu sůl. Smíchejte mouku se sušeným droždím, přilijte vodu bez soli a rozmíchejte na těsto - zatím bez většího úsilí. Nechte 30 minut stát. Tím se lépe vyvine lepek a těsto bude pružnější a lépe se s ním bude pracovat. Do odleželého těsta přimíchejte vodu se solí a olej a začněte velmi usilovně hnětat. V hnětači to chce alespoň 15 minut, ručně alespoň 20-30 minut. Potřebujete velmi pružné, hladké, nelepivé těsto, které můžete natáhnout do tenké blanky, aniž by se potrhalo.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.7.2014, 18:34)
Uhnětené těsto nechte kynout - ideálně přes noc v ledničce. Bude mu to i v teple trvat o trošku déle, protože v něm je vcelku málo droždí, ale díky tomu se v něm vyvine intenzivnější chuť a bude mít křupavější kůrku, než těsta, která kynou hodně rychle. Nechte ho kynout ve vymaštěné míse zakryté pomaštěnou potravinářskou folií a nebo igelitovým pytlem, jinak hrozí že oschne a bude se trhat.

Vykynuté těsto dejte na pracovní plochu, rozdělte na bochánky o váze okolo 80-120 g (podle toho jak velké pizzy chcete), přikryjte namaštěnou potravinářskou folií a nechte 20 minut odpočívat. Pak z nich pomocí překládání okrajů dovnitř vytvarujte hladkou kuličku, rozplácněte ji a nechte vykynout, dokud nezdvojnásobí svou velikost.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.7.2014, 18:35)
Pak vytvarujte těsto, ozdobte ho a sázejte (třeba pomocí papírového kartonu, pokud nemáte lopatu) na rozpálený plech (ideálně na pečící kámen) v troubě na co nejvyšší výkon. Jak s těmi kuličkami a tvarováním se podívejte třeba sem https://www.youtube.com/watch?v=z_StjYBHqHU

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (6.7.2014, 15:49)
no a ja delam tenhle ,-) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=134679 kdyz se to poctive rozetre tak je to na dva plechy, ale musi se to jist cerstve, druhy den uz to neni ono.

ODPOVĚDĚT
Marcela H. (tomajda 20) ID 185658 (6.7.2014, 14:07)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=79643&user=154649
je lepší nechat v lednici přes noc

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (upraveno 6.7.2014, 15:31)
mám uložený videorecept na pizzu, ještě jsem ho tedy nezkoušela, ale to těsto i následně pizza vypadá úžasně

http://www.youtube.com/watch?v=iwtWWrG3xB8

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.7.2014, 13:25)
Přidám naši oblíbenou http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=86630&user=140003 (hello)

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (6.7.2014, 18:41)
Táni a prosím co znamená uvedené množství v "pl" ? :-$ (child1)

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (6.7.2014, 18:42)
polévková lžíce ,-),asi že?

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.7.2014, 18:42)
Polévková lžíce (hello)

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (6.7.2014, 18:42)
Jsme si odpověděly ve stejnou dobu (Y),díky!

ODPOVĚDĚT
Martina S. (Paní z kopce) ID 38666 (6.7.2014, 13:02)
těsto odkaz viz níže je vynikající!!!!!

ODPOVĚDĚT
Květoslava O. (oplovka) ID 389199 (6.7.2014, 13:01)
Jednoznačně dělám jen tuhle je výborné těsto, udělám 4.kulaté plechy o průměru 32.cm.
0028. pizza


foto: Perutynka
28. pizza
Autor: - Přidat recept k oblíbeným
Hodnocení: 100% klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni

Suroviny:
250 g vody
35 g olivového oleje (asi 5 lžic)
10 g soli (asi 2 lžičky)
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup:
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme v celku.
Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší.
Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a p

ODPOVĚDĚT
EVA U. (růžík) ID 20960, mimibazar.cz/evaujkova (6.7.2014, 12:54)
dělám jedině tuto od paní Pavlínky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=867

jsou z toho dva plechy a je super (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva K. (kudlajda) ID 149881 (6.7.2014, 14:00)
Také děláme tuto a je super , těsto rychle nabude ,s těstem se dobře pracuje , nelepí ,jde snadno vyválet, po upečení je těsto akorát , ani tenké ,ani tlusté a jak píše paní Eva , jsou jí dva plechy , což je pro naši rodinu akorát, Eva

ODPOVĚDĚT