Jde mi o to tenké,chci třeba jen s olivama a suš.rajčaty,jedno jse zkusila ale zdálo se mi dost řídké a špatně se s ním pracovalo,jakoby v receptu bylo málo mouky....
| EVA P. (E-VA) ID 196940, mimibazar.cz/axa (10.7.2014, 21:18) | pripájam sa aj ja, vyskúšala som aj dva recepty dolespomínané, no pečiem už len podľa tohto receptu: http://unasnakopecku.blogspot.sk/2013/07/pizza-pizza-pizza.html ...tak, ako aj spústu iného, a prosím, neberte to ako reklamu, ja sa len delím o svoju skúsenosť
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva R. (ledovabroskev) ID 200039, mimibazar.cz/ledovabroskev (7.7.2014, 10:31) | Dělám tuhle a je nej vyjde z téhle dávky na dva plechy a pokud ji chcete supertenkou tak na dva a půl http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=867
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina F. (matttulinka) ID 20637, mimibazar.cz/matttulinka (6.7.2014, 22:06) | Rychlá,nekynoucí....vyválím z ní dvě velké tenké placky z jedné várky... http://recepty.vareni.cz/domaci-pizza/
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana H. (THL11) ID 365674 (6.7.2014, 19:15) | Kupte si určitě mouku na pizzu. Dodává Ramill, mají v Tescu za 25 korun. Z ní je těsto nejlepší
ODPOVĚDĚT |
|
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.7.2014, 18:34) | 500 g mouky na pizzu a nebo tedy hladké 00 extra speciál 300 g vody 10 g soli 30 ml olivového oleje 2 g sušeného droždí. Odeberte malého panáka vody a rozpusťte v něm všechnu sůl. Smíchejte mouku se sušeným droždím, přilijte vodu bez soli a rozmíchejte na těsto - zatím bez většího úsilí. Nechte 30 minut stát. Tím se lépe vyvine lepek a těsto bude pružnější a lépe se s ním bude pracovat. Do odleželého těsta přimíchejte vodu se solí a olej a začněte velmi usilovně hnětat. V hnětači to chce alespoň 15 minut, ručně alespoň 20-30 minut. Potřebujete velmi pružné, hladké, nelepivé těsto, které můžete natáhnout do tenké blanky, aniž by se potrhalo.
ODPOVĚDĚT |
| Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.7.2014, 18:34) |
Uhnětené těsto nechte kynout - ideálně přes noc v ledničce. Bude mu to i v teple trvat o trošku déle, protože v něm je vcelku málo droždí, ale díky tomu se v něm vyvine intenzivnější chuť a bude mít křupavější kůrku, než těsta, která kynou hodně rychle. Nechte ho kynout ve vymaštěné míse zakryté pomaštěnou potravinářskou folií a nebo igelitovým pytlem, jinak hrozí že oschne a bude se trhat. Vykynuté těsto dejte na pracovní plochu, rozdělte na bochánky o váze okolo 80-120 g (podle toho jak velké pizzy chcete), přikryjte namaštěnou potravinářskou folií a nechte 20 minut odpočívat. Pak z nich pomocí překládání okrajů dovnitř vytvarujte hladkou kuličku, rozplácněte ji a nechte vykynout, dokud nezdvojnásobí svou velikost.
ODPOVĚDĚT |
| | Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.7.2014, 18:35) |
Pak vytvarujte těsto, ozdobte ho a sázejte (třeba pomocí papírového kartonu, pokud nemáte lopatu) na rozpálený plech (ideálně na pečící kámen) v troubě na co nejvyšší výkon. Jak s těmi kuličkami a tvarováním se podívejte třeba sem https://www.youtube.com/watch?v=z_StjYBHqHU
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (6.7.2014, 15:49) | no a ja delam tenhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=134679 kdyz se to poctive rozetre tak je to na dva plechy, ale musi se to jist cerstve, druhy den uz to neni ono.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (upraveno 6.7.2014, 15:31) | mám uložený videorecept na pizzu, ještě jsem ho tedy nezkoušela, ale to těsto i následně pizza vypadá úžasně http://www.youtube.com/watch?v=iwtWWrG3xB8
ODPOVĚDĚT |
|
| | Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (6.7.2014, 18:41) |
Táni a prosím co znamená uvedené množství v "pl" ?
ODPOVĚDĚT |
| | | | Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (6.7.2014, 18:42) |
Jsme si odpověděly ve stejnou dobu ,díky!
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina S. (Paní z kopce) ID 38666 (6.7.2014, 13:02) | těsto odkaz viz níže je vynikající!!!!!
ODPOVĚDĚT |
|
| Květoslava O. (oplovka) ID 389199 (6.7.2014, 13:01) | Jednoznačně dělám jen tuhle je výborné těsto, udělám 4.kulaté plechy o průměru 32.cm. 0028. pizza foto: Perutynka 28. pizza Autor: - Přidat recept k oblíbeným Hodnocení: 100% klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni Suroviny: 250 g vody 35 g olivového oleje (asi 5 lžic) 10 g soli (asi 2 lžičky) 500 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí Nastavení pekárny: Program Těsto Postup: Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a buď rozdělíme nebo necháme v celku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu vyválíme natenko, okraje necháme vyšší. Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a p
ODPOVĚDĚT |
|
| EVA U. (růžík) ID 20960, mimibazar.cz/evaujkova (6.7.2014, 12:54) | dělám jedině tuto od paní Pavlínky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=867 jsou z toho dva plechy a je super
ODPOVĚDĚT |
| | Eva K. (kudlajda) ID 149881 (6.7.2014, 14:00) |
Také děláme tuto a je super , těsto rychle nabude ,s těstem se dobře pracuje , nelepí ,jde snadno vyválet, po upečení je těsto akorát , ani tenké ,ani tlusté a jak píše paní Eva , jsou jí dva plechy , což je pro naši rodinu akorát, Eva
ODPOVĚDĚT |
|