Generalizovaná úzkostná porucha !!!!
...máte někdo??Jak se u vás projevila,jak na ní,jak s ní bojujete??Děkuji za každé info
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Adela S. (brijita) ID 251597 (25.8.2014, 12:31)
Děkuji všem,kdo se podělili s vašemi zkušenostmi (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (25.8.2014, 8:40)
jj, nejprve zklidnit léky, dají Vám antidepresiva, zaberou postupně, ne hned, na začátek vám dají něco na zklidnění úzkosti. Je to nemoc poslední doby, je k tomu dispozice a když se člověk dostane do tlaku, stresu nebo je vystaven něčemu, co to spouští, tak to začne. Je to na dlouhou dobu. Zpočátku se člověk tomu, co mu to spouští , vyhýbá, bere léky. Pak s pomocí psychologa se tomu po malých kouscích vystavuje a leccos se dá docela brzo překonat, ale větší věci jsou asi na dlouho, také s ní bojuji, někdy je to lepší, někdy horší, už vím, že mi ji spouští stres z určitých závažných věcí v životě, pokud jsem bez stresu a mám podporu přátel a rodiny, je to lepší. Přeju Vám, ať se Vám s ní daří dobře pracovat a nejlépe plné uzdravení.

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (25.8.2014, 8:42)
projevila se tím, že jsem nemohla usnout, pořád jsem se budila, že jsem nedýchala. Lékaři mi dlouho nepomohli, až jeden mi pomohl. Úzkost v těle zvýší adrenalin a okysličení. Tím se překysličíte a tělo automaticky na chvíli přestane dýchat - vzbudíte se. K tomu příšerné sny, v nejhorších případech pocit, že tady nejste přítomná - velmi divný. Vše je to tím kyslíkem a obranými mechanismy těla. Něco Vám to vyvolává, nejspíš přetížení či stres v práci rodině a pod. U mně to byla práce.

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (25.8.2014, 8:43)
Klidně napište, ráda Vám předám zkušenosti, dá se s tím být, časem se to hodně zlepší.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (24.8.2014, 15:16)
Nejúčinější je dlouhodobá psychoterapie, podpořená případně léky. Samotné léky můžou utlumit základní strachy, ale nezmění psychické vzorce které ji spouští.

Stejně tak léky, narozdíl od psychoterapie nepomůžou najít odvahu k nezbytným změnám v životě.

Ideální je určitě pro začátek individuální a časem přibrat skupinovou terapii. Ideálně s dalšími lidmi s úzkostnými poruchami.

ODPOVĚDĚT