Švestky do sušičky
Jak je sušíte? Dle návodu suším 12 hodin, ale jsou uvnitř měkké (jako v obchodě). Mám strach, že budou plesnivět. Když přidám, tak nevím, zda je nepřesuším a nebudou už tak dobré.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (28.8.2014, 23:23)
já švestky suším přes noc většinou a jsou měkké a nikdy mi neplesnivěly.Jen mi trochu kapou,-ale nepálí se ta šťáva,-ale rásně vodní..ráno je hodím na dvě patra jak se smrsknou a dosuším.

ODPOVĚDĚT
Marta Š. (atena121) ID 206863 (28.8.2014, 19:34)
Mám jednu vychytávku k uskladnění. Sušené švestky ukládám do sklenic pak víčko normálně uzavřu jak při zavařování a šoupnu do mikrovlnky t. A to tak, že počítám na jednu sklenici jednu minutu. Švestkám to neublíží a jsou uzavřené. Když potřebuji jen odebrat, pak opakuji uzavření zase v mikrovlnce.

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (2Lentilky) ID 72196 (28.8.2014, 21:04)
A to jde, kovové víčko do mikrovlnky?

ODPOVĚDĚT
Marta Š. (atena121) ID 206863 (29.8.2014, 7:16)
ano, je to vyzkoušené, existuje malá kuchařka zavařování v mikrovlnce a fakt to funguje

ODPOVĚDĚT
Olivie R. (Olivia7) ID 440347 (upraveno 29.8.2014, 13:43)
Martino, zrovna jsem naplnila svestky do susicky, vcera jsem susila jablka. Taky mi na suseni odpovida cas cca 12 hodin, nekolikrat za tu dobu svestky prohrabnu, davam blize k sobe jak ubyvaji a zmensuji tak pocet pater. Nikdy nepridavam cerstve, to se neosvedcilo, vhnou od nich ty polosuche. Ususene svestky urcite nemaji byt krupave. Ja testuji tak, ze kdyz svestky ktere odebiram zmacknu mezi dva prsty, tak nesmi ta vrchni a spodni vrstva po sobe klouzat. Nejlepe je to zkouset u vychladle svestky, ktera je tuzsi nez horka. Predejdete tak presuseni. loni jsme susene domaci svestky vytahli na vanoce, byly luxusni :-) Jeste dodam ze skladuji v papirovem sacku.

ODPOVĚDĚT
Zdeněk R. (teta Evílie) ID 323871, mimibazar.cz/tetaEvilie (28.8.2014, 16:47)
Suším půlené v sušičce a i celkem dlouho,pak chodím a zkouším,až jsou akorát (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
šárka S. (sarix) ID 401874 (28.8.2014, 15:46)
vynikající je když před sušení vytáhnete pecky a místo nich vložíte vlašský ořech (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (28.8.2014, 15:06)
Nám právě chutnají křupkavé. Ty z obchodu jsou na nás moc měkké. Ale suším i celý den a noc. Nikdy nám nezplesnivěly ani ty měkké ale nesmíte je dát do dózy teplé, jinak se v ní vysráží voda a plesniví. Nechat je vychladnout ze sušičky a pak uskladnit.

ODPOVĚDĚT