Jitrocelový sirup
Letos jsem se rozhodla poprvé udělat jitrocelový sirup. Trhala jsem lístky a ukládala je střídavě s cukrem do sklenice, kterou mám už měsíc na severozápadním okně. Jak poznám, že už mám sirup zcedit?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Zdenka O. (slalomka) ID 388109 (2.9.2014, 23:29)
Cca za 6 týdnů - až se cukr zcela rozpustí a vytvoří se hnědý sirup, můžete zcedit.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (2.9.2014, 22:08)
Cukr se začne proměňovat v sirup. Zkuste promnout prsty, já promíchávám 2x za 6 týdnů a pak stáčím. Někdy jsou tam ještě hrudky, ale prolisuju je také. Dělám již v červenci, to je větší teplo...

ODPOVĚDĚT
Zdenka O. (slalomka) ID 388109 (2.9.2014, 23:31)
Ano, teplo a sluneční svit proces urychlí.

ODPOVĚDĚT