co ještě z hub
děvčata poraďte co s houbami kromě zmražení a sušení (to už mám) zavařený mi ten můj nejí...nesnáší ten sliz...máte něco žravého,ozkoušeného...čalamádu apod.děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Dana C. (Cenklice) ID 448488 (5.9.2014, 22:36)
houbové pečenáče, smažené řízky z hub /trojobal/ naskládat do sklenice, proložit cibulí, zalít zcezeným nálevem z Deka, Pikanty apod. Sterilovat 30 min. 8 stup.

ODPOVĚDĚT
VERONILA O. (JMENOVKYNE) ID 522347 (5.9.2014, 22:34)
(Y) (Y) (Y) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=88004&user=55683 (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
milka d. (milka1m1) ID 489624 (5.9.2014, 18:19)
Já zavařuji,jsou absolutně bez slizu.V zimě je používám,jsou jako čerstvé.
Převaří se v osolené vodě,scedí a plní se do sklenic.Zavařit 1 1/2 hodiny.
Dělám takto již několit let.Recept mám po mamce, ta po babičce.

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (Kuřátková) ID 84106 (5.9.2014, 20:55)
a dáváte do sklenic před zavařením s houbami ještě něco? myslím vodu nebo nějaký lák?díky |:o)

ODPOVĚDĚT
Alena Š. (Jedlik alis) ID 451752 (5.9.2014, 18:04)
Já dělávám z hub "domácí uncle bens"

http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2013/09/houbovy-uncle-bens.html

a jinak houbová klasika guláš, řízky, rizoto, koláč...

http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2014/09/houbovy-gulas-se-sojovym-masem.html
http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2014/08/houbove-rizky.html
http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2014/08/houbove-rizoto.html

ODPOVĚDĚT
Renata Š. (minonci) ID 342237 (6.9.2014, 0:03)
Děkuji za receptíky.Také nevím co s houbama (Y)

ODPOVĚDĚT
Blanka O. (aurix007) ID 346322 (5.9.2014, 15:01)
u nás vede už několik let toto, rozdávala jsem ten recept ve velkém i letos (Y) (Y) (Y) a koukám, že s trochou obměn je tady už taky napsán

1 kg hub povaříme, přidáme sůl a scedíme. Asi na 1 dcl oleje zesklovatíme 3 cibule, přidáme 5 česneků, sůl, ostrý kečup, chilli a pak houby. Chvíli podusíme a přitom mícháme, rádo se připaluje. Pak nandáme do skleniček a sterilujeme . Můžeme použít na topinky, na špagety a pod.

Výborná čalamáda:
2 kg hub, 1 kg pokrájených paprik, 1 kg cibule pokrájené na půlkolečka. Houby povaříme v osolené vodě a opláchneme. Připravíme si nálev ze 2 litrů vody, 8 dkg. soli, 15 dkg. cukru, 5 celých pepřů, 5 nových koření, 2 bokové listy, hrstka hořčičného semímka, 0,65 l. octa, 20 tabletek sacharinu a přivedeme k varu. Chvíli povaříme, do vařícího přidáme nakrájené papriky a cibuli a chvíli společně povaříme. Do horkého přidáme odcezené houby a necháme d

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (5.9.2014, 15:00)
dělala jsem toto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90826 a je to dobrota (Y)
zřejmě podobné, jako psala paní pode mnou, rozdíly jsem nestudovala

ODPOVĚDĚT
Monika F. (Mof) ID 384484 (5.9.2014, 14:48)
Kuřecí masíčko na houbách....podusíme na klasickém másle maso,přidáme houby,trochu kmínu a mírně podléváme- spíš míň než víc...vznikne sosík - nezahušťujeme, jen máslo s houbama s bram.kaší - mňamka.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (5.9.2014, 14:41)
Sliz se vám při zaváření dělá protože povařené houby nepropláchnete a také tvorbu slizu podporuje cibule. Já sliz v naložených houbách nikdy nemám .

Pak udělejte zeleninovou čalamádu a přidejte houby ,pokud chcete naložit na zimu . Je to příjemná změna.

ODPOVĚDĚT
Martina F. (Mata3636) ID 313151 (5.9.2014, 14:26)
toto je výborné: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30337

ODPOVĚDĚT
Nela L. (AlenLug) ID 236632 (5.9.2014, 14:03)
TAKÉ JEŠTĚ NAPŘ. HOUBOVOU POLÉVKU,GULÁŠ,SMETANOVOU HOUBOVOU OMÁČKU ČI SMAŽENICE..MY HOUBY MILUJEME.. (clamp) (Y) :-) DOBROU CHUT

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (5.9.2014, 14:05)
Neli děkuji,ale chtěla jsem spíš něco do sklenic...aby to vydrželo delší dobu..... (hello) (F)

ODPOVĚDĚT
Nela L. (AlenLug) ID 236632 (5.9.2014, 14:17)
AHA,TAK TO NEVIM..TAK SKODA (L) ZNAME PAK UZ JEN : SUSENI,ZMRAZENI A ZAVARENI...

ODPOVĚDĚT
Alžběta B. (Bethena88) ID 325769, mimibazar.cz/bethena88 (5.9.2014, 13:52)
Karbanátky, nebo houbovou sekanou, nebo obalené jako řízky (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (5.9.2014, 14:03)
to všechno dělám...i omáčku guláš apod,Měla jsem na mysli nějakou čalamádu,nebo něco podobného do sklenic...ale i tak děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie M. (lucia m) ID 44915, mimibazar.cz/luciam (5.9.2014, 13:51)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3998 již třetím rokem dělám tuto směs, dáváme teda jen na topinky, ale (Y) (Y) (Y). Hlavně když přijde nečekaná návštěva (clamp)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (5.9.2014, 14:02)
děkuji (Y)

ODPOVĚDĚT