děvčata poraďte co s houbami kromě zmražení a sušení (to už mám) zavařený mi ten můj nejí...nesnáší ten sliz...máte něco žravého,ozkoušeného...čalamádu apod.děkuji
Dana C. (Cenklice) ID 448488 (5.9.2014, 22:36) | houbové pečenáče, smažené řízky z hub /trojobal/ naskládat do sklenice, proložit cibulí, zalít zcezeným nálevem z Deka, Pikanty apod. Sterilovat 30 min. 8 stup.
ODPOVĚDĚT |
|
|
milka d. (milka1m1) ID 489624 (5.9.2014, 18:19) | Já zavařuji,jsou absolutně bez slizu.V zimě je používám,jsou jako čerstvé. Převaří se v osolené vodě,scedí a plní se do sklenic.Zavařit 1 1/2 hodiny. Dělám takto již několit let.Recept mám po mamce, ta po babičce.
ODPOVĚDĚT |
| | Libuše H. (Kuřátková) ID 84106 (5.9.2014, 20:55) |
a dáváte do sklenic před zavařením s houbami ještě něco? myslím vodu nebo nějaký lák?díky
ODPOVĚDĚT |
|
| Renata Š. (minonci) ID 342237 (6.9.2014, 0:03) |
Děkuji za receptíky.Také nevím co s houbama
ODPOVĚDĚT |
|
| Blanka O. (aurix007) ID 346322 (5.9.2014, 15:01) | u nás vede už několik let toto, rozdávala jsem ten recept ve velkém i letos a koukám, že s trochou obměn je tady už taky napsán 1 kg hub povaříme, přidáme sůl a scedíme. Asi na 1 dcl oleje zesklovatíme 3 cibule, přidáme 5 česneků, sůl, ostrý kečup, chilli a pak houby. Chvíli podusíme a přitom mícháme, rádo se připaluje. Pak nandáme do skleniček a sterilujeme . Můžeme použít na topinky, na špagety a pod. Výborná čalamáda: 2 kg hub, 1 kg pokrájených paprik, 1 kg cibule pokrájené na půlkolečka. Houby povaříme v osolené vodě a opláchneme. Připravíme si nálev ze 2 litrů vody, 8 dkg. soli, 15 dkg. cukru, 5 celých pepřů, 5 nových koření, 2 bokové listy, hrstka hořčičného semímka, 0,65 l. octa, 20 tabletek sacharinu a přivedeme k varu. Chvíli povaříme, do vařícího přidáme nakrájené papriky a cibuli a chvíli společně povaříme. Do horkého přidáme odcezené houby a necháme d
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (5.9.2014, 15:00) | dělala jsem toto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=90826 a je to dobrota zřejmě podobné, jako psala paní pode mnou, rozdíly jsem nestudovala
ODPOVĚDĚT |
|
Monika F. (Mof) ID 384484 (5.9.2014, 14:48) | Kuřecí masíčko na houbách....podusíme na klasickém másle maso,přidáme houby,trochu kmínu a mírně podléváme- spíš míň než víc...vznikne sosík - nezahušťujeme, jen máslo s houbama s bram.kaší - mňamka.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (5.9.2014, 14:41) | Sliz se vám při zaváření dělá protože povařené houby nepropláchnete a také tvorbu slizu podporuje cibule. Já sliz v naložených houbách nikdy nemám . Pak udělejte zeleninovou čalamádu a přidejte houby ,pokud chcete naložit na zimu . Je to příjemná změna.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Nela L. (AlenLug) ID 236632 (5.9.2014, 14:03) | TAKÉ JEŠTĚ NAPŘ. HOUBOVOU POLÉVKU,GULÁŠ,SMETANOVOU HOUBOVOU OMÁČKU ČI SMAŽENICE..MY HOUBY MILUJEME.. DOBROU CHUT
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (5.9.2014, 14:05) |
Neli děkuji,ale chtěla jsem spíš něco do sklenic...aby to vydrželo delší dobu.....
ODPOVĚDĚT |
| | | Nela L. (AlenLug) ID 236632 (5.9.2014, 14:17) |
AHA,TAK TO NEVIM..TAK SKODA ZNAME PAK UZ JEN : SUSENI,ZMRAZENI A ZAVARENI...
ODPOVĚDĚT |
|
| Alžběta B. (Bethena88) ID 325769, mimibazar.cz/bethena88 (5.9.2014, 13:52) | Karbanátky, nebo houbovou sekanou, nebo obalené jako řízky
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (5.9.2014, 14:03) |
to všechno dělám...i omáčku guláš apod,Měla jsem na mysli nějakou čalamádu,nebo něco podobného do sklenic...ale i tak děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie M. (lucia m) ID 44915, mimibazar.cz/luciam (5.9.2014, 13:51) | http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3998 již třetím rokem dělám tuto směs, dáváme teda jen na topinky, ale . Hlavně když přijde nečekaná návštěva
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (5.9.2014, 14:02) |
děkuji
ODPOVĚDĚT |
|