BIOFEEDBACK
Máte prosím, někdo zkušenost s touto metodou, která má pomoci při poruše pozornosti?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Zdeňka R. (belohi) ID 123926 (29.9.2014, 21:40)
Dcera chodila půl roku, u ní to podle mě výsledek mělo, chodila hned na začátku první třídy (v říjnu), už po měsíci až dvou bylo vidět zlepšení...
Ale znám lidi, kterým to nepomohlo, ale zase třeba vím, že nedochodili to, co jim bylo doporučeno:-...
My jsme měli 50 hodin a dochodili jsme celé, platili jsme tenkrát 350Kč na hodinu...
Jen jsem čekala, že to dceři pomůže i v jiných věcech - úzkosti, strachy, ale zabralo to jen na tu pozornost...

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (29.9.2014, 11:17)
Ta metoda může docela usnadnit správné dozrávání mozku, ale je potřeba aby to bylo aplikované správně.

Nejčastěji to bohužel nabízí lidi, kteří chtějí, abyste co nejčastěji chodili na přístroj a platili jim za to - jeho účelem je ovšem naučit dítě přeladit na tzv. alfa vlny, při kterých se uvolní napětí a takové pravidelné přeladění pomůže mozku snáze dohonit nevyrovnanosti ve vývoji které jsou součástí neurologického obrazu poruch pozornosti. To že zaplatíte třeba patnáct sezení je víceméně na nic - je potřeba se naučit ten mechanismus a aplikovat ho alespoň jednou denně před spaním, ideálně několikrát během dne.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (29.9.2014, 11:17)
Na stejném principu fungují všechny relaxace a podobná cvičení. Takže hledejte někoho, kdo to vaše dítě bude učit tak, aby posléze uměl toto přeladění i sám doma před usnutím a nebo třeba po té, co přijde domů ze sškoly, aby zmírnil únavu z vyučování.

Případně už nyní není problém objednat přes internet různá rozšíření počítačů a tabletů, které právě na principu eeg biofeedbacku fungují a pomocí nic se hrají třeba jednoduché počítačové hry - pokud si zahraje pět minut po ránu, pět minut o velké přestávce, chvíli po návratu ze školy před tím, než bude muset psát úkoly a chvíli před spaním, může to dost usnadnit situaci.

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (30.9.2014, 20:43)
Amando hodně mě zaujalo to, co píšete. Zkoušeli jsme mimo Biofeedbacku dost (kineziologie, meditace, masáže... ). Velmi přínosná se nám pro syna jeví hudba - hraní na nástroj, kde je třeba zapojovat každou ruku jinak. Co jsem četla odborné články, tak "vlny hudby" mají skutečně pozitivní vliv...ale určitě působí u každého jinak. Mohla byste mi prosím zaslat konkrétnější info (zejména ty PC hry), dost by mě to zajímalo. Předem děkuji. (F)

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (29.9.2014, 11:01)
Názory i výsledky se různí - mému synovi to nepomohlo.

ODPOVĚDĚT