Mleté maso
Holky,neznáte nějaký figl nebo tak,jak nejlépe ochutit mleté maso??Chci zítra karbanátky udělat,ale vždycky tomu něco chybí,nemá to šmrnc...Děkuji =)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 19 komentářů
Monika V. (tarýsek1) ID 309399 (6.10.2014, 12:07)
Zrovna jsem je včera dělala k obědu. Mleté vepřové, strouhaný sýr, vajíčko, strouhanku, česnek, majoránku, sůl, pepř a směs koření čubrica. (Y)

ODPOVĚDĚT
Šárka N. (Saribaba) ID 237262, mimibazar.cz/saribaba (5.10.2014, 18:56)
U nás nejvíce ochutí koření Mletá masa. (Y)

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (Boruwka3) ID 263900, mimibazar.cz/boruwka3 (5.10.2014, 17:07)
zrovna dneska jsem dělala karbanátky na plech, nám chutnají moc - na 1/2 kg masa osmahnout asi 3 plátky angl. slaniny, až pustí tuk tak osmahnout jednu cibulku a vmíchat do masa. A pak přidáme lžičku dijonské hořčice, hrst petrželky, 4 stroužky česneku, 1 vejce, lžíci strouhanky a 3 lžíce strouhaného parmazánu /dávám i obyč.cihlu/ osolit, opepřit. Karbanátky dáme na plech s pečícím papírem, pokapeme trošku olejem a dáme péct na cca 200st 20-30 minut. V půlce pečení obrátíme aby se přismahla i druhá strana karbanátku.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (5.10.2014, 10:22)
já dávám půl na půl hovězí a bůček, klasika, sůl, pepř, majoránka, dost česneku, cibule najemno, lžíce hořčice a na kg masa tak 15-20 dg nastrouhaného sýra a tři vajíčka, pořádně promnout a můžete přidat i trochu tekuté šlehačky, strouhankou nepřehánět, šišky tvaruju rukama pomazanýma olejem a bych nemusela moc přidávat strouhanky a nelepily se

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (jav) ID 143247 (5.10.2014, 8:52)
osmaženou cibulku a nebát se česneku..

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (5.10.2014, 8:46)
Dávám léta letoucí kromě koření jako sůl, pepř, majoránka, česnek, hrst jemně postrouhaného celeru. Není to vůbec cítit celerem, ale vždy se všichni ptají, co tam je, že je to tak dobré :-)tak třeba zkuste (hello)

ODPOVĚDĚT
Věra E. (Jonáš7) ID 72486, mimibazar.cz/jonas7 (5.10.2014, 10:43)
já zas kedlubnu nebo mrkev (Y)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (5.10.2014, 12:13)
Jj, mrkev je taky dobrá, udělá hezkou barvu (Y)kedlubnu jsem nezkoušela-zkusím :-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Kamila B. (BKamicek) ID 16961, mimibazar.cz/BKamicek (4.10.2014, 21:33)
A já minule přidala citrónku a muškátový oříšek ( trošku ) ...taky moc dobrý (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (4.10.2014, 21:15)
Miluju pečené v troubě, smažené sním, ale nevyhledávám, .....ideální je chlazené, čerstvě mleté od řezníka, namíchat vepřové s hovězím...což vždycky neklapne.
Dělala jsem včera, ze zmražené kýty, která je pro nás na jiné věci suchá, dala jsem rohlíky nakrájené namočené mlékem a s cuketu strouhanou!!!! -super tah, koření na mletá mas+ klasika česnek, cibule, majoránka,vejce cca 2 ks, a strouhanku na dohuštění potřebné konzistence.....a udělala jsem do pekáče takové placko-koule, podlít vodou, při dopečení dát kousek másla a fakt jsem se blejskla, byly skvělý (Y)

ODPOVĚDĚT
mila m. (ukuk) ID 207372 (5.10.2014, 8:35)
tak to je pravda pravdoucí (zajic) (zajic) (zajic) jsou božííí (child1) (F)

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (veronininka) ID 190912 (4.10.2014, 20:03)
Já solím, pepřím, a na jemno strouhám česnek i cibuli (ona pustí pěkně tu šťávu), a podle toho na co mleté užívám, tak buďto bazalku, nebo majoránku, lehce sojovku a hořčici a třeba sladkou mletou papriku - trošičku.

ODPOVĚDĚT
Katerina H. (Kacenka007) ID 89989 (4.10.2014, 19:40)
Já si doma melu vepř.plec s kouskem uzeného boku a s cibulí. Pak jen osolím, opepřím. Vejce a trocha petrželky. Jednoduchá a výborná (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (4.10.2014, 19:14)
Podle mě by karbanátky neměly hrát všemi chutěmi, dávám sůl, pepř, majoránku, česnek a cibulku opraženou dohněda, trošičku grilovacího koření. (F)

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (4.10.2014, 19:22)
dávám to samé co Vy kromě opražené cibulky...asi toho dávám málo?? *-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (4.10.2014, 19:33)
Já si myslím, že tohle je právě to základní koření do karbanátků a tu opraženou cibulku jsem viděla v nějakém televizním vaření a opravdu tomu ve finále dodá takovou lepší chuť. Zkuste, jen ji nesmíte připálit, aby nezhořkla.

ODPOVĚDĚT
Jana J. (Odry7) ID 53125 (upraveno 4.10.2014, 20:40)
Maso poliji trochu mlékem, nebo smetanou když mám, nechám odležet třeba do rána. Pěkně se to vsákne. Naučila mě to tchýně, maso je pak jemnější na chuť.

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (4.10.2014, 19:22)
Vidíte to jsem ještě neslyšela...díky! (F)

ODPOVĚDĚT
Olga Z. (OlivZ) ID 37585 (4.10.2014, 19:30)
Taky to tak dělám,naučil mě to taťka.

ODPOVĚDĚT
Zdena G. (Mata120308) ID 128797, mimibazar.cz/mata120308 (4.10.2014, 18:23)
přidat houby nebo nivu

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (4.10.2014, 19:23)
ajaj, houby nejíme a nivu jím jen já, přítel a děti ne...škoda,ale děkuji za tip!!! |:o)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (4.10.2014, 18:19)
sůl, pepř, majoránka, hořčice, česnek (Y) v létě dávám čerstvé bylinky co kde uloupnu (hello)

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (4.10.2014, 19:23)
Dávám totéž a bylinky mě nenapadly, vidíte!! Děkuji za tip,vyzkouším! |:o)

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (4.10.2014, 17:48)
dělám tyto karbanátky a jsou vynikající (Y)
http://www.apetitonline.cz/recepty/890-karbanatky-dedy-bohouse.html

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (4.10.2014, 19:27)
ukládám a děkuji |:o)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (Felipa Santiago) ID 174225, mimibazar.cz/petkot (4.10.2014, 17:47)
Cibule, česnek, slanina, pepř, sůl, pažitka, hořčice, strouhaný sýr.

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (4.10.2014, 19:24)
super nápad se slaninou, určitě vyzkouším!! Díky (F)

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (4.10.2014, 17:41)
cibule česnek provensálské koření hořčice pepř

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (4.10.2014, 19:23)
děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (upraveno 4.10.2014, 19:55)
Dávám koření na mletá masa, ale hlavně dávám trochu uvařené zeleniny - na 1 kg masa větší hrst, nejvíc hrášku, trošku kořenové zeleniny a trochu sušené petrželky.

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (4.10.2014, 19:21)
Děkuji za tip,vyzkouším! (F)

ODPOVĚDĚT
Romana F. (čoklet) ID 229624, mimibazar.cz/coklet (4.10.2014, 17:16)
oregáno a gril.koření

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (4.10.2014, 19:21)
(F)

ODPOVĚDĚT