Pickles - kvašená zelenina
Děláte? V čem? Chtěla bych nejdřív zkusit a nekupovat kvasící nádobu. Recepty? Je nepříjemně cítit, bydlíme v bytě, nemáme sklep. Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Silvia S. (Silvia S.) ID 538399, mimibazar.cz/SilviaS (24.10.2014, 20:17)
Prostudujte tento blog - tam je o kvašené zelenině vše (H)
http://zkvaseno.blogspot.cz/

ODPOVĚDĚT
Silvie K. (kosticka) ID 18003, mimibazar.cz/silviekyralova (20.10.2014, 19:45)
také jsme loni dělali, mám koupené pružiny, jak je dole odkaz a dáváme do sklenice 0,7 s víčkem, na krájení jsem nalákala chlapa, zeleninu mi i prosolí, nacpe do sklenic, zavíčkuje a poté do lednice chodí ujídat (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva D. (evcak) ID 116675, mimibazar.cz/evcado (20.10.2014, 10:22)
A nechytá Vám to plíseň?????

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (20.10.2014, 9:34)
Vůbec nemusíte kupovat tu nádobu...stačí sklenice s víkem nebo přetáhnout sáčkem a gumičkou, dělám už dlouho...používám čtyřlitrovou sklenici. (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Brizule) ID 488521 (20.10.2014, 10:44)
Táňo, a čím to zatížíte? Dobrý nápad se mi zdá vodou naplněným sáčkem, jak píše p. Amanda dole. (F)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (20.10.2014, 10:59)
Dala jsem na to malý talířek a 1,5l petláhev naplněnou vodou-pasuje přesně do toho hrdla čtyřlitrové sklenice (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Brizule) ID 488521 (20.10.2014, 11:06)
A po zkvašení to už nepřendáváte do menších skleniček a tu čtyřlitrovku zavřete? Nebo na co to víčko či sáček na překrytí? Nekazí se to, když ze pak sklenice poloprázdná a je tam víc vzduchu? Promiňte, jestli se hloupě ptám. (F)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (20.10.2014, 17:13)
Strouhám ručně na struhadle (hello)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (20.10.2014, 11:30)
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4556285&user=0&order=0&typ=2014 tady mám v komentech i recept (hello)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (20.10.2014, 11:27)
Leni, možná jsem to blbě vysvětlila, takhle: Dám zeleninu, je toho asi půl až tři čtvrtě té sklenice (raději dělám častěji v menších dávkách, střídám druhy) na to dám ten talířek, láhev s vodou, která samozřejmě čouhá z té sklenice, dokola to přetáhnu strečovou fólií, nechám na lince v rožku (nemá to být moc na světle) pak až je to zkvašeno, přendám si to do normálních sklenic s víčkem a do ledničky. Plíseň mi to nikdy nechytlo. (hello)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Brizule) ID 488521 (20.10.2014, 11:54)
děkuji, už se těším, až bude hotová (L)
ale mám vlastně ještě jeden dotaz, jak nebo na čem krájíte zelí, je to docela fuška nakrájet hlávku na úzké nudličky a robot si s tím nechce moc poradit

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
jarka N. (sympatie) ID 55978 (20.10.2014, 9:11)
Mám v receptech, mrkněte.

ODPOVĚDĚT
Danuše K. (dakram1) ID 267596 (20.10.2014, 9:06)
Dělám a jsem nadšena...koupila jsem v TESCu 3 litrovou láhev okurek (cca 33,- CZK) , na portálu Tvůj domeček toto: http://reproplast.cz/detail-stlacovaci-pruzina-na-zeli-pickles.html?_ID=3152009230229&rozbaleno= a jednu plastovou podložku pod květináč...abych ji mohla vmáčknout do sklenice+tu pružinu a zavíčkovat. Jsme důchodci, tak zeleninu řežu na jemném struhadle robotem, přidám sůl + kmín (můžete přidat i jiné koření a týden kvasím Zelenina je nepopsatelná...dokoupila jsem si druhou láhev od okurek, druhou pružinu a budu tak dělat i kysané zelí...Do sklenice se vejde cca 1.5 - 2 kg nastrouhané zeleniny a já tam dávám vše..snad se vyhýbám květáku...

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Brizule) ID 488521 (20.10.2014, 11:54)
děkuji, už se těším, až bude hotová (L)
ale mám vlastně ještě jeden dotaz, jak nebo na čem krájíte zelí, je to docela fuška nakrájet hlávku na úzké nudličky a robot si s tím nechce moc poradit

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (20.10.2014, 9:03)
stačí vám zavařovačka a čistý igeliťák s vodou. (tím zatížíte zeleninu tak, aby zůstala pod hladinou láku)

Recepty a návody zde: http://zkvaseno.blogspot.cz/

Cítit je leda kimči.

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Brizule) ID 488521 (20.10.2014, 11:54)
děkuji, už se těším, až bude hotová (L)
ale mám vlastně ještě jeden dotaz, jak nebo na čem krájíte zelí, je to docela fuška nakrájet hlávku na úzké nudličky a robot si s tím nechce moc poradit

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (20.10.2014, 18:59)
Normálně nožem. Ano, chce to trošku lidského sádla - ale tak co už...

Potřebujete pořádný kuchyňský nůž a dostatečně velké prknýnko.

ODPOVĚDĚT
Anna B. (anna21) ID 147542 (20.10.2014, 9:00)
Pickles dělám několik let dle receptu Hanky Zemanové - Biokuchařka. 1kg zeleniny, 15-20g soli. Já dávám mrkev, kedluben, zelí, cibuli a výborný v tom byl i květák. Vše nastrouhat, nakrájet, smíchat se solí a až pustí šťávu, napěchovat do nádoby, já dávám do 4l sklenice. Zatížit např. lahví od minerálky naplněnou vodou, pískem. a dát na 3-5 dní kvasit při pokojové teplotě. Nepamatuju si, že by to smrdělo (letos jsem ještě nedělala), ale i kdyby, tak 3dny by mi to nevadilo. Pak dám do skleniček do lednice a jíme celou zimu, je to výborný a naše děti (holky 15 a 5let) se můžou po ní umlátit.

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Brizule) ID 488521 (20.10.2014, 11:55)
děkuji, už se těším, až bude hotová (L)
ale mám vlastně ještě jeden dotaz, jak nebo na čem krájíte zelí, je to docela fuška nakrájet hlávku na úzké nudličky a robot si s tím nechce moc poradit

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Lendysh) ID 78680, mimibazar.cz/bezovka (20.10.2014, 10:21)
je dobrý takovýhle tip hrnce s gumičkou která drží zeleninu pěkně stlačenou , stojí okolo 500,- prodávají ho soukromní výrobci keramiky nebo někde ve zdravé výživě...
http://www./zbozi/kvasacek-maly-5477686

ODPOVĚDĚT