| Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (7.12.2014, 18:45) |
zkuste tento... jednou jsem vyzkousela a uz jiny doma nedelame... pekarnu pouzivam pouze na kynuta testa vypada to slozite, ale je to velmi velmi jednoduche a rychle... na netu je jako chleba bez hneteni 3 hrnky hladke mouky (480g) 2 rovne lzicky soli 1 rovna lzicka suseneho drozdi (davam to Francouzske modre) 1 rovna lzicka drceneho kminu 1/4 lzicky koreni do chleba (kupuji v DM) 1,5 hrnku vody (375ml)
ODPOVĚDĚT |
| | Blanka S. (blanie) ID 79978, mimibazar.cz/blanie (7.12.2014, 20:00) |
Jéé to také zkusím, mě se také nedaří ten co dělám už asi po páté z kvásku. Zkusím ten Váš Za mě děkuji za recept
ODPOVĚDĚT |
| | Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (7.12.2014, 18:50) |
zamichat (tot vse) nejlepe rukou, je to lepive testo, prikryt uterkou (ale ne na to testo, pres tu misu) nebo igelitkou a nechat 12 - 18 hodin kynout (cim dele tim vetsi "bubliny" v chlebu) na netu pisou zensky i jenom 8 hodin testo po vykynuti je takove "tekute" takze ja ho vyklopim na pomoucneny val a udelam rukama takovou placku, tu prehnu jako obalku a pak dam na pecici papir a zpet do misy v kterem kynul na 30 minut dokynout. Rozpalim troubu na 230 (mam horkovzduch) a dam do trouby pekacek s poklici (ja pouzivam to co je na fotce, je to z elektrickeho parniho hrnce Delimano (vrele doporucuji) ) po pul hodine kdyz je pekac rozpaleny vyndam a prendam do nej to testo i s tim pecicim papirem. Pecu 30minut priklopene a 20 minut odklopene.
ODPOVĚDĚT |
| | Jana K. (Jana Str.) ID 275298, mimibazar.cz/janastr (7.12.2014, 20:32) |
také zkusím, děkuji, jen musím sehnat to koření do chleba
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana K. (janikk) ID 5619 (7.12.2014, 19:38) |
Taky dělávám přesně podle tohoto receptu. Navíc jsem líná, takže těsto zadělávám večer, ráno se s tím už nijak nepatlám a dávám ho hned péct Chleba si doma chválí peču 1 - 2x týdně
ODPOVĚDĚT |