Holky chci se zeptat, chtěla bych ná vánoční cukroví polévat mléčnou čokoládou...koupila jsem si Milku, ale když jsem ji rozpoštěla, pořád byla hodně tuhá a másla jsem přidala docela dost. Poradíte mi nějaký fígl?
| MARTINA W. (mawo) ID 53219, mimibazar.cz/mawo (10.12.2014, 11:43) | Vyzkoušela jsem hodně rad a receptů a nejlepší se mi zatím děla s čokoládovou polevou dr.Oetker , mají světlou , tmavou i bílou , super se rozpouští a je krásně lesklá
ODPOVĚDĚT |
|
| JANA P. (slunickotc) ID 436787, mimibazar.cz/slunickotc (10.12.2014, 8:32) | používám normální kupovanou polevu světlou i tmavou domácí čokoládu nebo normální už dělat nechci právě s tohoto důvodu že se musí ředit
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie Mikulková (zabinka88) ID 274405 (10.12.2014, 0:15) | Hlavně ne 100% tuk to je ten největší humus, někdy dám máslo a občas přidávám i smetanu
ODPOVĚDĚT |
|
| lucie s. (lussyy) ID 138571, mimibazar.cz/lussyy (9.12.2014, 20:08) | místo másla 100% tuk(omega) a aby se blejskala,přidávají se ledové kaštany
ODPOVĚDĚT |
|
| EVA S. (331975) ID 40269, mimibazar.cz/331975 (9.12.2014, 17:31) | Používám nugátovou čokoládu na vaření od orionu.
ODPOVĚDĚT |
|
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (9.12.2014, 13:38) | Nedávejte máslo, ale stoprocentní tuk. Jinak já používám jen hořkou a tu dosladím, mléčnou ne
ODPOVĚDĚT |
|
| Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (9.12.2014, 10:06) | Používám jen čokoládu na vaření, přidám 70g kakaa a 70g 100%tuku na 1 čokoládu. Mohlo by to být stejné i u mléčné, jen bych tam nedávala kakao, aby se nezabarvila do tmava.
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (9.12.2014, 9:59) | Tak já už léta používám čokoládovou polevu v kelímku - jen hodím na chvilku do mikrovlnky a je super, krásně utuhne, chutná a nedám na ní dopustit (je to tedy tmavá čokoláda) a pak na ořechy používám ledové kaštany + trošku másla - rozpustit ve vodní lázni a ta je
ODPOVĚDĚT |
|
| Eliška Koutná (eliss1980) ID 185841 (9.12.2014, 9:57) | Když dělám z milky dávám tam trochu vody a trochu másla .....
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina W. (Marti W.) ID 435400 (9.12.2014, 9:54) | Polevu na vánoční cukroví dělám tuto: 100 g mléčné čokolády, 100 g čokolády na vaření, 5 dkg Omegy
ODPOVĚDĚT |
|
Klára Ř. (klarem) ID 1501 (9.12.2014, 9:36) | Já na polevu používám ledové kaštany. Jen rozpustím a je to. Poleva je krásně lesklá.
ODPOVĚDĚT |
| | dana n. (danca60) ID 403468 (9.12.2014, 17:24) |
Nic k nim nepřidáváte?
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (9.12.2014, 9:08) | přidat trošku smetany při rozpouštění , jinak je fajn že dáváte máslo a ne ztužený tuk, to je největší svinstvo, ucpávač cév
ODPOVĚDĚT |
| Kristýna D. (Kiki33) ID 249019 (9.12.2014, 12:15) |
Evi, a dáváte smetanu na vaření, nebo smetanu ke šlehání? A ztuhne poleva dobře, když se tam dá jenom ta smetana? Taky přemýšlím, jak udělat čokoládovou polevu bez ztuženého tuku
ODPOVĚDĚT |
| | | eva p. (evicela) ID 205626 (9.12.2014, 20:25) |
je to celkem jedno, dávám máslo a tak 2 lž smetany na jednu čoko na vaření, ztuhne dobře , nebojte
ODPOVĚDĚT |
|
| Blanka S. (blanie) ID 79978, mimibazar.cz/blanie (9.12.2014, 9:03) | Já dávám místo másla 100% tuk, už minulý rok jsem kupovala Omegu na polevy, obal je hodně tmavě hnědý a je tam napsáno na polevy, ale nemají jí všude, já kupuju v Kauflandu.
ODPOVĚDĚT |
|
| pavla zelenková (londra) ID 182997 (9.12.2014, 9:01) | na vánoční cukroví na polevy používám jen v pytlíčku- dr oetker a carla obě dobré ustřihnu růžek a jedu, tabulky (mikuláše dávám jen do buchet) mě dělají hrudky a 50g másla tam dávat nechcci
ODPOVĚDĚT |
|