Bramborový salát
Jaký je Váš NEJ? co dáváte mimo brambor, zeleniny? já třeba jablko....ale letos bych chtěla něco jiného vyzkoušet....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 31 komentářů
Jana B. (babanka) ID 19626, mimibazar.cz/babanka (23.12.2014, 9:09)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=75966&user=19626 rozhodne tento :-) zadny celer, jablka....

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (22.12.2014, 23:20)
Já převzala a trochu upravila recept svojí tchyně. Klasika brambory na kostičky, kyselá okurka, kořenová zelenina podušená ve vodě se solí a octem, stejně tak podušený mražený hrášek (tchýně dává sterilovaný, ten já nerada), cibule (já jí pokrájenou spařuji), pak domácí majonéza a osolit. Tchýně dává i strouhaný křen, ten já tam nemusím. Toť vše, žádné vejce nebo salám, to už není pro mně bramborový salát. Tak Šťastné a veselé (kolednici) (banky) (andel) (stromecek) (pohoda)

ODPOVĚDĚT
michaela p. (klokánek) ID 337658, mimibazar.cz/klokanek (22.12.2014, 22:23)
já dělám recept po babičce :-) brambory mrkev vařená nastrouhat vajíčka nastrouham+okurky majonézu ciron sůl a trochu osladit udělat tři důlky měchačkou a nalít mléko nechat den uležet a pak ještě dochutím jíme ho už kolik let (pl) (pl) (Y)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (22.12.2014, 8:48)
Klasický salát dělám z brambor, mrkve, celeru, cibule, okurky, jablka, vajíčka, hrášku a kukuřice+majonéza se smetanovým jogurtem a lžíce hořčice, pepř, sůl. Kromě toho dělám ještě italský-brambory, sušená rajčata, česnek a majonéza, ale ten má být spíše sušší, takže majonézy jen tak úsporně. Ňam, už se na něho těším ^o) Nechutná mi s tatarkou a už vůbec ne se salámem.

ODPOVĚDĚT
Petra N. (nopet) ID 329921 (21.12.2014, 21:57)
Ja davam navic cerstvou cervenou papriku, vypada to s ni pekne, odlehci ho to a jeste je ten salat pekne krupavej. Jinak delam klasiku - brambory, varene vajicko, okurka zelenina, tatarka, sul, pepr.

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (21.12.2014, 21:30)
Brambory vařené ve slupce, mrkev, hrášek, vajíčka, spařenou cibulku, trochu hořčice, sladkokyselé okurky a trochu láku z nich, sůl, trochu pepře a majolku, tu si dělám sama, je nejlepší. Už se těšíme (F).

ODPOVĚDĚT
Zdenka O. (slalomka) ID 388109 (upraveno 21.12.2014, 20:33)
...

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (Leamm) ID 179407 (21.12.2014, 18:19)
U nás - brambory, mrkev, vajíčko, kyselá okurka, cibulka dozlatova usmažená a tatarka.

ODPOVĚDĚT
Dana H. (Damika) ID 42289, mimibazar.cz/damika (21.12.2014, 17:54)
Brambory uvařit ve šlupce, zeleninu- celer, mrkev , petržel uvařím v páře, cibulku zesklovatím na olivovém oleji, kyselé okurky- vše na kostičky+ pl. hořčice, sůl, pepř, ocet,´wolčestr, majonézu jen Helmans, Zamíchat a nechat odležet. Salát dělám pikantnější druhý den je akorát,

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (21.12.2014, 17:28)
Pro sebe brambory, mrkev, petrzel, hrasek, okurku, rapikaty celer, cibuli, mam rada ostrejsi, takze dost peprim, ale nedavam ani majonezu ani nic jineho. A pro rodinu obycejny celer, vejce, kapie, majoneza a jogurt na odlehceni.

ODPOVĚDĚT
Bronislava B. (broni77) ID 405162 (21.12.2014, 16:58)
u nás se dělá - brambory, cibule (tu spařuji), okurky, ster. kapie, majonéza, hořčice, sůl, nálev z okurek a z kapie
nedávám kořenovou zeleninu, vajíčka ani salám

ODPOVĚDĚT
Barča S. (BarčaSezrova) ID 498695 (21.12.2014, 16:22)
já dělám tento -

cuketa, celer, jablko, mrkev, vejce, šunka, majonéza, mrkev

1)ještě vůbec nikdo nepoznal,že tam nejsou brambory
2)můžete se jím přejíst a není Vám blbě od žaludku a necítíte se plní
3)po tomto se netloustne

a za 4. nám chutná víc než tradiční z brambor

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (22.12.2014, 23:11)
Myslíte si, že se ze salátu nejvíc tloustne po bramborách? :-o
Takže majonéza a šunka je v pohodě (smich)

ODPOVĚDĚT
Barča S. (BarčaSezrova) ID 498695 (24.12.2014, 5:26)
a co je jako majonéza??? :-$ vajíčko a dobrý olej a jestli víte, tak i tuky do těla potřebujete ,-) ,-), z kvalůitní šunky se tedy netloustne ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (25.12.2014, 19:08)
Já jen reagovala na Váš příspěvek, kde jste napsala, že po tomto salátu, kde se brambory nahradí cuketou, se netloustne. Pro mě je to nesmysl. Ne že bych tuky nepotřebovala, nebo kdokoli jiný, ale napsat to takto (smich)

ODPOVĚDĚT
Barča S. (BarčaSezrova) ID 498695 (25.12.2014, 19:30)
jak myslíte, to je Váš názor já Vám ho brát nechci, mně stačí, že to prostě funguje ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Pavlina C. (otmhjp) ID 161430 (21.12.2014, 17:45)
a jak se v tom salátu chová ta cuketa?nepouští vodu *-)???
jinak zajímavý recept (Y),ale na štědrý večer by měl ke mě zákaz :-D

ODPOVĚDĚT
Barča S. (BarčaSezrova) ID 498695 (21.12.2014, 17:56)
pouští vodu, tak stejně jako když se tam nalije lák od okurek (Y)
kdybych Vám ho podstrčila, jistě byste se oblizovala a nic nepoznala :-) :-) :-) :-) on se tváří úplně stejně, není nijak viditelně odlišný (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (zmimi70) ID 382255 (21.12.2014, 18:05)
máte zajímavý recept. Ale musí to byt poznat. Brambory jsou žluté a cuketa je bílá. Někdy to vyzkouším. (pl)

ODPOVĚDĚT
Barča S. (BarčaSezrova) ID 498695 (21.12.2014, 18:32)
přesný postup je tady
http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/81439/vip-prostreno-lenka-korinkova-a-jeji-bramborovy-salat-bez-brambor.html

a přiznám se, že bych k němu nikdy odvahu nenašla až když Dagmar Patrasová řekla,že už jiný dělat nebudou.......tak jsem ho zkusila a taky jiný nedělám.... (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (zmimi70) ID 382255 (21.12.2014, 20:48)
(Y)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (upraveno 21.12.2014, 16:43)
http://www.lidovky.cz/5-nej-bramborovych-salatu-podle-nasich-nejlepsich-sefkucharu-prw-/dobra-chut.aspx?c=A101206_143000_dobra-chut_glu (F) (stromecek)

http://clanky.vareni.cz/bramborove-salaty/

ODPOVĚDĚT
Petra Z. (petrazelenka) ID 447515 (21.12.2014, 15:49)
já dělám jen brambory, mrkev, celer, petržel, šunkový salám, vajíčka, sůl, tatarka. Nejlepší jaký jsem kdy jedla ,-) Už se moc těším mňam. ,-)

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (21.12.2014, 16:14)
Pokat tam dáváte salám nebo šunku už to není bramborový salát
nebot maso tam vůbec nepatří.
Tak že vy děláte na vánoce Pražský salát. . :-$

ODPOVĚDĚT
Petra Z. (petrazelenka) ID 447515 (22.12.2014, 14:06)
Nevim jak se mu říká, já mu říkám bramborový, protože základ jsou brambory , ,-) přinesla jsem si to z domova, u nás se to tak dělá v celém kraji, veškeré příbuzenstvo, asi nějaký místní zvyk, kterým se všichni nakazili, a u řezníka dnes většina lidí brala salám v celku do salátu ,-) Hlavně že nám chutná co si doma uvaříme, krásné Vánoce plné klidu a spokojenosti (L)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (21.12.2014, 15:19)
zeleninu melu,vajíčka nastrouhám,cibuli jemně nakrájenou a spařenouhorkou vodou,plnotuč.hořčici lžíci,trocha láku,majolka a trocha sterilovaný kápie ,jo a drobně nakrájený salám a slintám už jak bernardýn ,-)

ODPOVĚDĚT
Pavlina C. (otmhjp) ID 161430 (21.12.2014, 17:46)
a co olej nee?? ^o)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (21.12.2014, 19:23)
olej tedy fakt ne

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (21.12.2014, 18:11)
Proč cpát olej když tam je majolka ta ke kalorická až až.... :-$ (stromecek)

ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (princeznaK) ID 203820, mimibazar.cz/princeznak (21.12.2014, 15:18)
Já dělám klasiku,tchýně / dělá majolka ,zelenina do salátu / ho nemusela a teď si o něj žádá,takže brambory,mrkev,celer ,petržel vše ve šlupce uvařit , promáčkout a přidávám jen horčici a sůl, když mám chuť dám vajíčka, salám, majolku :-$

ODPOVĚDĚT
Iva R. (avynka) ID 8231 (21.12.2014, 15:12)
Já dělám klasiku .... brambory + Moravanka (bez feferonek a cibulek) ► zeleninku nakrájím na vhodné kousky, k tomu čerstvou cibulku (spařím, aby rychle nekvasila) nakrájenou na drobno, několik vajíček na tvrdo ► bílky nasekám do salátu, žloutky dám zatím do hrnečku bokem. K salátu přidám oloupané jablíčko nakrájené nadrobno nebo nahrubo nastrouhané (salát krásně nadlehčí a zjemní chuť). Pak vezmu hrníček s odloženými žloutky. K nim přidám dle množství salátu dijonskou hořčici (může být i obyčejná plnotučná), dobrý olej, sůl, pepř ► pořádně to rozmíchám na kašičku, kterou přidám k salátu. Salát promíchám, zlehka obracím, ať se brambory nerozbijí na kaši. Nakonec přidám majonézu, jejiž část nahrazuji zakysanou smetanou. Dochutím dle chuti (možno i malinko přisladit nebo přikyselit ;-) ).
A důležité je, nechat salát pár hodit proležet (Y)

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (21.12.2014, 15:10)
JÁ TATARKU A ZAKYSANOU SUPER A SALÁT VYDRŽÍ DÉLE KDYŽ SE SPAŘÍ CIBULKA (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (21.12.2014, 14:54)
Nic nepřidávám a dělám jedině s tatarkou - všem moc chutná i tchýně už vyměnila majonézu za tatarku

ODPOVĚDĚT
Eva V. (E.Evulenka) ID 130743, mimibazar.cz/eevulenka (21.12.2014, 14:47)
Já zeleninu nevařím, ale dusím. Mrkev+celer nastrouhám nahrubo a podusím na pánvi s troškou oleje. Pak až změkne, tak přidám hořčici, cukr, sůl, pepř a můžete trošinku octa, necháte vychladnout a pak přidat k bramborám. K tomu dávám už jenom okurečky nadrobno a hrášek, nakonec majonezu. Vajíčka nedávám.

ODPOVĚDĚT