Proč mi vždy do druhé dne zvlhne bramborový salát?
Nedávám lák z okurek, ani moc majonézy a stejně z něj mám bažinu.:-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 23 komentářů
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (27.12.2014, 19:59)
Tak dělám každý rok stejný salát, stejné suroviny, množství, nikdy mi taky salát nezřídl a letos tedy prvně zřídnul. Nějak jsem to neřešila, vystačil nám salát akorát na večeři a na druhý den jen malilinko v mističce. Ale taky nejsem z mého okolí jediná komu zřídnul.

ODPOVĚDĚT
Sophie P. (Shop SOPHIE) ID 216164, mimibazar.cz/ShopSOPHIE (27.12.2014, 13:07)
Taky se mi to stávalo a zjistila jsem, že mi to dělá hrášek, teď už ho nedávám a nebo jen minimum a salát je OK.

ODPOVĚDĚT
Radka V. (hebes) ID 35565, mimibazar.cz/hebes (26.12.2014, 11:05)
....používám pouze majonézu hellmans a salát mi nikdy nezřídl ...dle mého to hellmanskou není ....brambory používám typ A ...sterilované zeleniny dávám hodně ....

ODPOVĚDĚT
Radomír K. (Blanuna) ID 18628 (25.12.2014, 21:33)
To dělá Hellmans majonéza, tatarka...

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (25.12.2014, 19:36)
No, mě se to letos také stalo a taky nevím, čím to je. Brambory máme svoje furt stejnou odrůdu, okurky dávám okapané, helmans tatarku jsem dávala letos po létech prvně, jinak dávám obyč jednoťáckou, tak nevím, nerada bych jí křivdila.

ODPOVĚDĚT
Jana B. (hotelka) ID 458868 (25.12.2014, 19:31)
Den dopředu uvařím brambory nechám vystydnout ,oloupu nakrájím ,přidám kořenovou vařenou zeleninu,okurky,cibuli,godhaj a helmansku.Dochutím nálevem z okurek ,worcestrem,solí,pepřem.Ještě se mně nestalo aby salát zvlhnul. (Y)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (upraveno 26.12.2014, 2:09)
Brambory neprolisovávat na kostičky vyloženě ledové , ale vlahé ,
pak pojmou přebytečné tekutiny ze zeleniny a dalších přísad a není tekutina mimo brambory..

ODPOVĚDĚT
Katka K. (katka78) ID 42810, mimibazar.cz/katka78 (25.12.2014, 19:03)
bramborama to určo nebude,nepíšete,jak zvlhne,ale mě se stávalo,že jsem měla dole pod salátem jakoby olej a bylo to mokré,tak jsem přestala kupovat helmansku majonézu a kupuju majonézu v lidlu mikádo a je po problému..opravdu to dělala majolka helmans

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (25.12.2014, 18:32)
Brambory dávám salátové, tedy typ A, jak už jsem psala, majonézu používám Helmans. Jak koukám, někdo dává i hodně okurek, tak tímto taky nebude. *-) Tak já už fakt nevím.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 276863 (25.12.2014, 17:29)
Já používám obyčejné brambory "A", dávám kořenovou zeleninu, okurky, spařenou cibuli a klasickou majonézu Hellmanns..... nikdy jsem neměla problém, že by salát do 2.dne zřídnul..... neřekla bych, že je to kvalitou použitých surovin, snad jen nesprávným poměrem surovin?.... ale obyč. brambory i Hellmannska už řadu let a vždy bez problému.... *-)

ODPOVĚDĚT
Monika F. (bublina myss) ID 58509 (25.12.2014, 16:06)
je to dnešníma majonézama, udělejte si domácí a budete mít salát OK. Já měla bažinu každý rok atˇ jsem dala jaké koli brambory.... ale s domácí majonézou to nemám......

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (25.12.2014, 16:56)
Já dávám Helmans, a problém nemám. Nejsmutnější je to, že abychom měli něco chutného a kvalitního, budeme si muset všechno dělat doma.

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (25.12.2014, 15:53)
Dala jsem celou velkou tatarku, zeleniny asi kilo, dáváme i olej a nic bažinatého nemám (H) - tudíž to asi fakt budete těma bramborama - ale ty taky beru podle toho, co mi dá otec - netuším, co je to za typ a nikdy jsem problém neměla, ať byly brambory jakékoliv.

ODPOVĚDĚT
Zdena H. (r 1947) ID 54235 (25.12.2014, 15:32)
Na salát musí být brambory var. typ A, nebo rohlíčky. Ty brambory po uvaření musí být pevné.

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (25.12.2014, 15:17)
Okurek dávám hodně, naleju tam i hodně laku a majonézy a bláto z nej neni...nebo mi aspoň nepřijde. Nechávám ho v lednici...

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (25.12.2014, 14:16)
sůl pomocí osmózy vytáhne vodu ze zeleniny.

ODPOVĚDĚT
Jana B. (hotelka) ID 458868 (25.12.2014, 19:25)
Můžu se Vás zeptat co je to ta osmoza.Jsem sice z oboru ,praxe 40 let,ale opravdu to čtu poprvé. *-) *-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (25.12.2014, 13:20)
Rohlíčky jsem neviděla, koupila jsem klasické brambory na salát. Skladuji na balkoně, ale mám na něm folii -že by to byl ten problém? Solíme málo, zeleniny i okurek je tak akorát - na 3 kg brambor asi 2 hrsti zeleniny, 3/4 sklenice okurek a 4 lžíce majonézy.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (25.12.2014, 13:35)
Možná spíš 1/2 sklenice okurek. *-)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (25.12.2014, 13:28)
To budou ty okurky, je jich moc a jsou hodne vodnate. Nahradila bych je hraskem nebo korenovou zeleninou.
Davam i vejce na tvrdo, zeleniny stejne mnozstvi jako brambor. Ale tech okurek min, cca tri.

ODPOVĚDĚT
Dagmar Z. (dojinek) ID 83260, mimibazar.cz/dojinek (25.12.2014, 13:24)
3/4 sklenice okurek *-) jinak nevím proč koupím brambory jaké jsou a mám jo v pohodě a není to tím že je venku *-) je tam dost vlhko

ODPOVĚDĚT
Dana H. (hodanka59) ID 487166, mimibazar.cz/hodanka59 (25.12.2014, 13:09)
(L) Určitě zkuste příště brambory - rohlíčky. Dělám z nich každý rok a salát je luxusní.
Určitě se vyplatí si trošku připlatit za brambory. (Y) |:o)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (25.12.2014, 13:05)
Moc zeleniny, spatny druh brambor, nespravne skladovani nebo moc soli, ktera vodu vytahne?

ODPOVĚDĚT